Witajcie po świętach deszcz nie pada, temperatura +10 st więc zaraz idę poprawiać ogród po zimie
Aniu z Brzegu dziękuję za miłe słowo i wniosek z tego że ogrody trzeba stale odwiedzać, bo nigdy nie są takie same. Ja jeżdżę do Marty czasem dwa razy w roku i widzę inny ogród

Zapraszam
Ewuniu te same rośliny, a czasem różnie rosną w różnych latach czy na różnych stanowiskach, stąd ten ciągły ruch w naszych ogrodach
Martusiu miły Gościu w moim ogrodzie, osobiście i wirtualnie, już szykuję dla Ciebie doniczki z sadzonkami, żeby Cię ściągnąć do Będkowic. Za życzenia dziękuję i zapraszam
Irenko cóż tego nie zmienimy, lata muszą upływać ale najważniejsze że w szczęściu
ogrodowym, bo przesiedzieć czy przeleżeć też można

Więc zapraszam na żywo również, bo nie masz daleko
Aniu z Adamem
witam Cię serdecznie i rozgość się

Ogród się zmienia i nawet nie wiedziałam że aż tak
Iwonko 
właśnie to jest kryterium szerokości mojej ścieżki, a w paru miejscach jeszcze żeby zawrócił

Za ogrodzeniem mam kawał ziemi i jak ktoś chce to niech trawnik zakłada

Za ten wózek to masz u mnie dozgonną wdzięczność
Julciu jak zaczęłam oglądać zdjęcia miałam to samo odczucie i postanowiłam się z nim podzielić. Jest to zachęta dla młodych ogrodniczek, żeby zobaczyły jak szybko można użyskać zamierzony efekt

No to do ogrodów bo sezon tak szybko mija i trzeba się nim nacieszyć
Małgosiu pewnie dzisiaj i u Ciebie jest inaczej, a nie byłaś więc nie sprawdziłaś, ogród zaskakuję zmianami codziennie

Ja też czytam i to czasem nocą więc nie zawsze jasność umysłu czytaniu towarzyszy

A poza tym jadąc do tzw miasta koło Ciebie towarzyszysz mi często w myślach
Anusiu Andziu bardzo dziękuję i widzisz jak Twoje rabaty szybko nabiorą
ciała a jeszcze pod ręką takiej pracowitej ogrodniczki
Irenko chyba dlatego nad nią dumasz że planujesz co by tu jeszcze dosadzić, bo u Ciebie ogród botaniczny
Jureczku no właśnie po co?

koca nie rozkładam, koszę sama w obawie że mi mało wprawne oko skosi co nie trzeba, więc ino ino żeby przejść i przejechać wózeczkiem
Zeniu wiesz że to niemożliwe

Ogrodnicy to niespokojne dusze, przecież z nas też są kolekcjonerzy a Ci stale muszą coś gromadzić czymś się wymieniać

Więc nie grozi mi stagnacja
Oj
Asiu jest szansa, ale mam wzgląd na pozostałych członków rodziny żeby mieli w miarę komfortowe przejście.

Patrz co się dzieje w ogrodzie bo Wy też lubicie sadzić i zmieniać

a ogród tak szybko się zapełnia
Olu pańskie oko konia tuczy chodzimy, doglądamy, dbamy to się nam przyroda chce przypodobać
Martusiu witaj szczególnie, bo chyba jesteś u mnie pierwszy raz bardzo mi miło i zapraszam
Beti w tym zielonym

to lecę stawiać czajnik
Korzystam z pogody i wspaniałej ptasiej muzyki ! idę do ogrodu

a Wam życzę wspaniałego dnia!