Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Witam Asiu! Oj, oj, widzę, że całkiem sporego bakcyla storczykowego połknęlaś !
Piękne te Twoje storczyki. Najwięcej radości jednak sprawiają gdy się dobrze rozwijają
pod naszą opieką i gdy kwitną ponownie, najlepiej wielokrotnie :P !
A jaka satysfakcja, gdy się uda odratować z jakiejś inwazji ;:214 ;:214 ;:214
Niech Ci sprawiają WIELE radości ;:2

Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joanno :P
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D
Oj tak, storczykowa choroba mnie dopadła...w sobote wybieram się na poszukiwania jakiegoś nowego lokatora mojego parapetu ;:113 bo chwilowo, prócz różowego z pączkami, reszta odpoczywa ;:19 więc mało kolorowo jest :wink:
Oczywiście Wam go przedstawię gdy już u mnie zamieszka ;:1
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Na razie nie mam nowego storczyka, ale zrobiłam dziś zdjęcia pączków mojego różowego falenopsisa ;:113
oto one:
Obrazek Obrazek

Jeszcze troszkę na kwiatuszki muszę poczekać, ale przecież warto :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Śliczne są te Twoje storczyki. Ja też dopiero tworzę kolekcję.Życzę Ci powodzenia w ich hodowli.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nieco spóźniona, ale także witam serdecznie wśród wielbicieli storczyków :)
Gratuluję pierwszego "własnego" kwitnienia. Ja jeszcze nie mogę się pochwalić takim wyczynem. Moje wszystkie nabytki jeszcze kwitną :) I oby jak najdłużej!
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam! jestem bardzo ciekawa co też jutro ,,upolujesz" ;:109
i pozdrawiam ST ;:333 RCZYKOWO!!!
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Cześć Dziewczyny :P
Nooo, z tymi zakupami to ostatnio u mnie kiepsko, czasu brak niestety bo sesja :cry:
Ale za to ferie niedługo, no i urodziny moje się zbliżają ;:87 a Babcia (która to zaraziła mnie storczykomanią :D) już zapowiedziała że w prezencie będzie storczyk :P także ja chyba się wstrzymam na razie, poczekam na niespodziankę :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No to mnie zaskoczyłaś!Czytałam wątek Orchidei.Twoje kwiaty nie wyglądają wcale na "reanimowane zdechlaczki".Masz do nich podejście,skoro tak ślicznie kwitną......
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, piękna kolekcja, wspaniała Babcia, a za sesję trzymam mocno kciuki!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa :!:
Właśnie to od Babci się wszystko zaczęło (sama posiada 4 falenopsisy, z czego jeden jest naprawdę wyjątkowy bo ciągle kwitnie :P wypuszcza nowe pędy i kwitnie tez na starym, muszę mu fotkę cyknąć jak będę w odwiedzinach :D ) i cieszymy się razem z każdego nowego nabytku, czy to jej, czy mojego :P

Basow@ , miło mi usłyszeć że mam rękę do storczyków :wink: , co prawda kupiłam je kwitnące, a właściwie przekwitające, ale udało mi się utrzymać na nich kwiaty dość długo i teraz jeden (biały z różowym środkiem) tworzy maleńkie pączki na drugim pędzie (pęd był też jak go kupiłam, tyle że krótszy i bez pączków, więc jakaś tam moja zasługa jest :oops: ). Zobaczymy jak to dalej z nimi będzie :D

Guciu , kciuki zawsze mile widziane :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Wczoraj namówiłam mamę na wycieczkę do Obi ;:183 w ramach odstresowania po sesji :P
Chyba niedawno była nowa dostawa storczyków, bo pełno było falenopsisów 1 i 2-pędowych oraz cymbidium 8)
Nie było wyprzedaży, ale "promocja" z 40 na 35 zł falenopsisy 2-pędowe, no i zaszalałam :oops:
Ciężko było się zdecydować, ale jako że od dawana chorowałam na różowo-pomarańczowego z żyłeczkami, oto mój zakup :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu kolor najbardziej zbliżony do naturalnego, bo na poostałych jakiś strasznie jaskrawy wyszedł :oops: ale to chyba zasługa ;:3 .
Teraz chucham i dmucham na pączki, mam nadzieje że przeżyją transport...Dziś zauważyłam że jeden się zaczyna rozwijać, to chyba dobry znak ;:26 Dodatkowo, na obu pędach z uśpionych oczek zaczynają wyrastać nowe pędy kwiatowe ;:154 , na razie są ledwo zauważalne, ale jednak :D
A najbardziej cieszy mnie to że mamie tak się w tym Obi spodobało, że zapowiedziała kolejną "wycieczkę" za tydzień ;:109 moze będą jakieś obniżki ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
LaPasion
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 06:48

Post »

Piękny.... wszyscy kusza OBI :D chyba sie tam jednak przejadę... :D a nie robisz przypadkiem tak jak ja :lol: za 5 z egzaminu wyciągam od mamy storczyka :wink: szkoda tylko ze te 5 to takie sporadyczne u mnie :?
Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

jeanne,Twój nowy nabytek-rewelka!
Magduniu!lLeć,leć!Jak coś będzie to daj cynę.polecę i ja!!!!! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

A wiesz Madziu ze nie pomyślałam o tym :lol: ale bardzo dobry pomysł, storczyki za 5...z tym, że u mnie to też raczej za często się nie zdarza :oops:
Póki co storczyki są prezentami urodzinowymi, imieninowymi, na rozpoczęcie wakacji... :lol: każdy pretekst dobry :P
Ostatnio przyłapałam się na rozpowiadaniu w rodzinie by nie tylko mnie obdarowywano storczykami, ale też moją mamę 8) zawsze to okazji 2x więcej :wink:
Jeśli chodzi o Obi to szczerze mówiąc byłam w nim po raz pierwszy w celu storczykowym :oops: do tej pory tylko LM odwiedzałam, ale muszę powiedzieć że w Obi był znacznie większy wybór kolorków i ogólnie ładniejsze storczyki...chyba będę tam częściej zaglądać :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Jeanne super masz Babcię ;:113 no i super pomysł ma prezenty dla Mamy ;:87
W OBI są ładniejsze i zdrowsze okazy, przynajmniej tak jest u nas w Trójmieście, kupiłam raz w LM ale kwitł krótko, a teraz spokojnie czekam na ponowne kwitnienie. Widzę, że mamy pączki w podobnym stadium rozwojowym, bo mój różowy też wypuścił nowy pęd, ale z tego względu, że z nimi latałam po całym domu i wciąż zmieniał miejsce zamieszkania to jeden pączek usechł, a 4 lub 5, bo nie wiem czy to uśpione oczko, czy pączek, ładnie się rozwijają
A Twój nowy nabytek piękny, oby pączki wszystkie przetrwały ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”