Gospodyni kręci się po kuchni a tu tylu niezawodnych gości.
Gorąco wszystkich witam i dziękuje.
Dziś dzień słoneczny choć jeszcze ciepła nie było. Miłkom to wystarczyło,bo zakwitły dwa pierwsze. Oczywiście obchód zrobiony.
Noski wychylają ,żonkile,tulipany. Byliny też budzą się.
Iwonko witaj. Ja cały czas byłam z Wami.Może tylko mniej aktywna. Wiosna to moja ukochana pora roku,dlatego też zawsze z niecierpliwością jej oczekuje. Dobrze,że nadchodzi.
Dorciu witaj.Ja też się cieszę,że mogłam się otworzyć,bo mi tego bardzo brakowało a do powtórek jakoś nie jestem chętna powracać.
Maryniu marpa witaj. Masz racje .Na wiosnę musimy jeszcze poczekać,ale i tak coś co łebki wychyla już cieszy.
Grażynko jak już są na wierzchu to już nie długo.Nawet się nie obejrzysz i zakwitną. Jaki będzie nowy sezon to czas pokaże.Liczę ,że będzie udany i dziękuje za życzenia.
Lidziu witam.Życzę Ci , aby śnieg szybko Ci stopniał i z niecierpliwością czekam na nowy wątek.
Alu witam. A ja sie cieszę ,że jesteś ze mną.
Ewciu witaj.To dobry znak.

Widzisz ta zima jakoś szybko zleciała ,nawet się zbytnio nie dała we znaki .Pomimo tego już za nią nie tęsknie a wiosny oczekuje i to bardzo.
Sławku witam. Cieszę się ,że jesteś.Noto czekamy na tę wymarzoną wiosenkę.Oby rychło przyszła.
Marysiu chinanit witam.Doczekasz się i Ty pierwszych kwitnień.Wystarczy parę ciepłych dni ruszą rośliny. A może i lepiej jak się nie spieszą.Oby tylko mrozów już nie było.
Janku 
. Nie wiem czemu tak się zachowuje.Ta polowa nie kwitnąca ma teraz stare liście a kwiatów nie.
Wiola to

Chętnie zaglądnę ja obejrzeć. Prymulki w tym dniu od ukochanej osoby zapewne bardzo cieszą.
Wiesiu witam i dziękuje za życzenia Walentynkowe.Tylu serc jeszcze nie otrzymałam od nikogo w życiu. Dla Ciebie
Dziś dwa pierwsze zakwitły miłki .
A to noski nieśmiało wychyla Bubocodium vernum.Jeszcze nie chciało się fotografować.