Witam cię Ewuniu wśród zielonozakręconych. Pozytywnie zakręconych....
Piszesz że nie masz ogrodu, zapewne dopiero go tworzysz ale za to masz mnóstwo pięknych roślin, godnych pochwały.
Róże przecudne a jakie jeżówki .
Pokazuj takie zdjęcia jak najczęściej. I nie martw się problemami z opanowaniem swojego wątku.
Dasz radę. A i gości też będzie przybywało....
Mnie się już nie pozbędziesz...
Zaciekawił mnie Twój nik, Pashmina to przebój FO.
Budowa na działce, a tu tyle roślin Jak dajesz radę, żeby Ci budowlańcy nic nie zniszczyli
Róże z grupy Palace piękne.
Z jeżówkami to jest tak
1. sadzimy je na tej samej głębokości co rosły w doniczce, płytko
2. Lubią glebę wilgotną i żyzną
3. Ubóstwiają je wiosną zjadać ślimaki
Ja postrzegam je jako bezproblemowe rośliny
Jeżówka Green Jewel
Witaj, miłośniczko jednej z moich ulubienic - Pompon Flower Circus, liliowców i jeżówek
Masz piękne rośliny, wiec zapewne wkrótce stworzysz tez piękny ogród. Ja również zaczynałam małymi krokami ogród od czasu budowy -to doskonałe rozwiązanie, bo gdy zamierzasz w nowym domku, to będziesz mogła cieszyć się już dojrzałym nieco ogrodem.
Widać, że masz dole warunki glebowe dla wzrostu roślin - wszystko takie bujne.
Podagrycznik - skąd ja to znam
Jeśli mowa o jeżówkach ja swoje wysiałam w tamtym roku potem posadziłam na działce przyjęły się , rosły owszem nawet nawet dlatego w tym roku oczekuje , że kwiat jakiś zobaczę Ewo ta zielona jest piękna
Ogród dopiero powstaje w tych miejscach gdzie się da. Mało mam nasadzeń, ale coś już oko cieszy. Zdjęć mam dużo bo lubię je robić, chociaż nie umiem. Bardzo się przydają w zimowe wieczory.
Musze jakąś ławkę dla Ciebie skombinować
Namiastka?! Tyle róż, clematisy, cudne wielkie kępy jeżówek- jak u mnie tak będzie będę twierdzić, że mam ogród pełną gębą.
Będę Cię odwiedzać i miej świadomość, że przez Ciebie do mojej listy chciejstw dopisuję jeżówkę, której zdjęcie dodałaś dziś o 18.26- podpowiedz tylko proszę jaka to odmiana.
Wcale się nie dziwie, ta róża jest cudna
Nie jest łatwo zakładać ogród w trakcie budowy. Mam np takie upiększacze w rabatach
Takich widoków mam najwięcej
Prace budowlane są też blisko mojej rabatki
Dla ciebie Aniu róża Aphrodite
Witaj Alaniu
Mam nadzieję, że tak będzie jak piszesz. Podagrycznik zmusił nas do plewienia ręcznego każdego cm działki. Faktycznie ziemia tutaj jest dobra i roślinki dobrze się czują
Witaj Ewo! Zajrzałam i co widzę? Róże, jeżówki, floksy, przetaczniki, ostróżki - wszystko, co kocham Upiększacze, to ławice (jeśli dobrze widzę), a to przydatna, a wręcz konieczna rzecz. Rzeczywiście blisko rabatek Ci się kręcą, ale czasem trzeba.
Kolekcja jeżówek przyprawiła mnie o zawrót głowy, róże zawładnęły i mną w tym sezonie - nie miały lekko, ale u Ciebie kompletnie tego nie widać, wszystko bujne i cudnie kwitnące!
Witaj Ewciu,jakie Ty masz rarytasy jeżówkowe,floksowe,różane i Ty mówisz,że to namiastka ,a takich piękności życzył by sobie niejeden na tym forum kępa jeżówki Green Jewel rewelacyjna,pozdrawiam
koziorozec pisze:Witaj Ewciu,jakie Ty masz rarytasy jeżówkowe,floksowe,różane i Ty mówisz,że to namiastka ,a takich piękności życzył by sobie niejeden na tym forum kępa jeżówki Green Jewel rewelacyjna,pozdrawiam