
Może jeszcze coś się wyjaśni niebawem, po pracy sfotografuję krzaki i owoce w przekrojach

Ogólnie jestem wybrednym pomidoromaniakiem i rocznie testuję ok. 30 odmian, z czego góra 4-5 zostaje na dłużej

Miałam testowo 1 egz. w gruncie, pomidorki były mniejsze, skóra grubsza, bardziej popękana, ale też słodsze.
edit
Tak owy pomidorek wygląda w przekroju (są tu zdjęcia tego egzemplarza co wcześniej, jak i innego):



Tak wygląda krzak. Im wyżej, tym dziwniejsze kształty owoców. Niższe grona, to owoce wyrównane, lekko spłaszczone, o przekroju kołowym. Im wyżej, tym bardziej płaskie, żebrowane, nieregularne. Zaczęły też pękać, wcześniej pękały tylko w gruncie, teraz także i pod folią. Liście ziemniaczane.


Czy to może być Pink BTD?