Witam w ten miły wieczór,jestem zadowolona ,bo jest jeszcze ciepło,deszczyk popaduje.nie trzeba podlewać,w ogródku mam kolorowo i jesieni jeszcze nie wypatruję
Ewuniu tej lilii różowej nakrapianej dobrze że nie wyrzuciłam jak mi ktoś radził na Forum,w zeszłym roku zamiast kropek miała mazaje prawdopodobnie miała wirusa ,w tym roku po przesadzeniu , po wirusie nie było śladu,nieraz nie warto słuchać innych,szkoda mi było jej wyrzucić i proszę jak mi się odwdzięczyła, nawet choroby się pozbyła

nazwy jej nie znam niestety
Wanilka w tym roku pięknie pozuje w ogrodzie,
w ciągu pięciu lat to już nasz drugi dyplom,aż mi głupio
Dorotko hortensje na razie ładnie się trzymają,są u nas drugi rok oprócz Wanilki ona jest dłużej,o dziwo nawet wszystkie ogrodowe mi kwitną,hortensje przetrzymały u mnie upały bo jabłonka daje im cień
Alu dziękuję

załącznikiem był worek nawozu do ogrodu,po części oficjalnej była zabawa i bony w kwocie 60 zł na konsumpcję, bawiliśmy się świetnie, rodzinnie
Sabinko dziękuję za gratulacje,wiesz niektórzy zazdroszczą i obgadują,ale ja się tym nie przejmuję mam swój raj i chętnie zapraszam do siebie,nawet tych ciekawskich,żeby mieli później o czym gadać,
mówisz o wsadzaniu lilii jesienią,zamówiłam w tym roku drzewiastą i trąbkową,najgorzej że planuję je posadzić po daliach a wiadomo jak długo one kwitną ,w związku z tym nie wiem czy moje cebule zdążą zadomowić się przed zimą,mam zamiar dokupić jeszcze orientalne ale to chyba już na wiosnę
jeżówka ciągle kwitnie
ostatnie kwiatki clematisów
drugie kwitnienie laurowiśni
budlei obcinałam przekwitnięte kwiatostany i wciąż jeszcze kwitnie
dwa moje rozchodniki
na dalie coraz bardziej brakuje mi miejsca ,nie wiem co będzie za rok z nimi ,chyba pójdą do doniczek
hortensjom ma się na długie kwitnienie i za to je kocham ,są jak dla mnie bez problemowe , mają ogromne kwiaty widoczne z daleka
zakwitła jeszcze hosta
a to już bukiet na zimę,pozdrawiam wszystkich serdecznie i wielkie ukłony dla tych co mnie odwiedzają