Cudnie kwitną Ci róże
Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-)
- Tryamour
- 500p

- Od: 22 cze 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-)
Problem braku miejsca na parapetach dotyka chyba każdego kwiatomaniaka
Cudnie kwitną Ci róże
Chętnie zobaczę co jeszcze kryje się w Twoim ogrodzie 
Cudnie kwitną Ci róże
Tryamour dzięki
róże w tym roku kwitną wyjątkowo, a te różowe dodatkowo pięknie pachną.
Mam kilka clematisów pokazuje zdjęcia pełni kwitnienia (teraz juz kwiatków jest mniej)

I dwa zakupione w tym roku(jeden miał być żółty z zielonym środkiem drugi biały z różowym, ale oba wyglądają na białe, roznią się tylko środkami.

żółty... niby

a ten biało rózowy;-)

Mam kilka clematisów pokazuje zdjęcia pełni kwitnienia (teraz juz kwiatków jest mniej)

I dwa zakupione w tym roku(jeden miał być żółty z zielonym środkiem drugi biały z różowym, ale oba wyglądają na białe, roznią się tylko środkami.

żółty... niby

a ten biało rózowy;-)

Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=87910" onclick="window.open(this.href);return false;
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Skad ja to znam!!Iga123ana pisze:od zawsze chomikowałam kwiaty;-) po czym je rozdawałam z braku miejsc i gromadziłam kolejne.
ale jak sama piszesz - masz ogród, więc problem tylko przez kilka miesięcy w roku ewentualnie
Wszystko super! Gratuluję adenium
Trochę hobbita puściłaś samopas, nie myslałaś, żeby coś z nim zrobić?
I jeszcze róża - ta czerwona - piękna!!!
-
cza_rna7
- 200p

- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anno
.
Piękny ten pierwszy storczyk, wyjątkowo duże kwiatuchy ma
. Spodobał mi się również ten żółty w ciapki
.
Fajnie Ci się rozkrzacza Bowiea, Adenium śliczne grubaski, oby jak najprędzej Ci zakwitły
. I Hobbitek super, bardzo je lubię
.
Pelargonia obficie kwitnie, oby tak dalej.
Ale najpiękniejsze to są róże, uwielbiam po prostu takie pachnące
.
Pozdrawiam serdecznie
.
Piękny ten pierwszy storczyk, wyjątkowo duże kwiatuchy ma
Fajnie Ci się rozkrzacza Bowiea, Adenium śliczne grubaski, oby jak najprędzej Ci zakwitły
Pelargonia obficie kwitnie, oby tak dalej.
Ale najpiękniejsze to są róże, uwielbiam po prostu takie pachnące
Pozdrawiam serdecznie
onectica hobbit miał swoje wzloty i upadki to jest 1/4 część z duuużej rośliny, która wyłaziła mi już z doniczki więc ją porozsadzałam na mniejsze. Jedną mam większą ale właśnie troszkę mi jakby to powiedzieć"zdziczał" i ma chudziutkie te łodyżki. Staram się obrywać te maleństwa żeby nabrał masy, ale chyba potrzebuje jeszcze czasu.
Adenium wysiane wszystkie przeze mnie , podłoże metodą prób i błędów ale jak widac mimo identycznych warunków i nawożenia jedne są chude a inne grubsze;-) Jedno wydane adenium miało już pąki które obleciały więc jest nadzieja że moje też zakwitną;-)
Ten ogród to za dużo powiedziane, parę doniczek pelargonii, clematisy, róże na pergoli i na ścianie. Do tego mały skalniak z kwiatami jednorocznymi, które ostatnio zżerają ślimaki:-) więc nawet nie ma co pokazać. I Milan żółty który jeszcze nie kwitnie, ale jest super:-) A... zapomniałam jeszcze o hibiskusie ogrodowym .
cza_rna7
Bardzo dziękuję za pochwały:-) Uwielbiam storczyki i jakoś nigdy nie miałam do nich ręki ale odpukać w tym roku mi się odwdzięczają pięknym kwitnieniem;-)
Kolejne pokojowe:-)
i zabiedzony kaktusik

Adenium wysiane wszystkie przeze mnie , podłoże metodą prób i błędów ale jak widac mimo identycznych warunków i nawożenia jedne są chude a inne grubsze;-) Jedno wydane adenium miało już pąki które obleciały więc jest nadzieja że moje też zakwitną;-)
Ten ogród to za dużo powiedziane, parę doniczek pelargonii, clematisy, róże na pergoli i na ścianie. Do tego mały skalniak z kwiatami jednorocznymi, które ostatnio zżerają ślimaki:-) więc nawet nie ma co pokazać. I Milan żółty który jeszcze nie kwitnie, ale jest super:-) A... zapomniałam jeszcze o hibiskusie ogrodowym .
cza_rna7
Bardzo dziękuję za pochwały:-) Uwielbiam storczyki i jakoś nigdy nie miałam do nich ręki ale odpukać w tym roku mi się odwdzięczają pięknym kwitnieniem;-)
Kolejne pokojowe:-)
i zabiedzony kaktusik

Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=87910" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nieulozona-tak
- 500p

- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
zajrzałam do Ciebie i muszę przyznać, że masz bardzo ładne roślinki. Przede wszystkim gęste róże
a i ten kaktusik, niby zabiedzony, ale całkiem fajnie wygląda.
Epipremnum też ładnie zagęszczone.
zajrzałam do Ciebie i muszę przyznać, że masz bardzo ładne roślinki. Przede wszystkim gęste róże
Epipremnum też ładnie zagęszczone.
- onectica

Nie wiem, co to jest epipremium, ale jeżeli to to, co na drugiej fotce, to bardzo fajnie rośnie.
Próbowałam z takim (albo łudząco podobnym) 2 razy i oba razy nie wyszło. Twoje super!
-- 30 cze 2015, o 22:14 --
a to ostatnie, to może być Euphorbia enopla - sukulent nie kaktus, ale bardzo fajny we współpracy
Próbowałam z takim (albo łudząco podobnym) 2 razy i oba razy nie wyszło. Twoje super!
-- 30 cze 2015, o 22:14 --
a to ostatnie, to może być Euphorbia enopla - sukulent nie kaktus, ale bardzo fajny we współpracy
nieulozona-tak dziękuję
Róże czerwone mają dwa lata ale w tym roku urosły jakiś metr do góry
Kurzy nawóz daje rade:-)
Sprawdziłam i onectica masz rację to ten sukulent :-)Euphorbia enopla dlatego zabiedzony bo ma już z 10 lat lub więcej i jakieś 3 był niedoglądany. W tym roku troszkę go podrasowałam ale powinien być gęstrzy a grubszy;-)
Epipremnum to drugie zdjęcie rośnie u mnie jak chwast:-)
To jeszcze pokarzę moje plumerie z nasion, niestety kwitnienia z tego co czytałam raczej nie doczekam(nie te warunki klimatyczne) ale maja fajne duże liście więc stoją jeden w pracy a dwa na dworze

Róże czerwone mają dwa lata ale w tym roku urosły jakiś metr do góry
Sprawdziłam i onectica masz rację to ten sukulent :-)Euphorbia enopla dlatego zabiedzony bo ma już z 10 lat lub więcej i jakieś 3 był niedoglądany. W tym roku troszkę go podrasowałam ale powinien być gęstrzy a grubszy;-)
Epipremnum to drugie zdjęcie rośnie u mnie jak chwast:-)
To jeszcze pokarzę moje plumerie z nasion, niestety kwitnienia z tego co czytałam raczej nie doczekam(nie te warunki klimatyczne) ale maja fajne duże liście więc stoją jeden w pracy a dwa na dworze

zdjęcia z 08.07. cii dalej kwitnie:-)

a tu agawa która się już do duuużej donicy nie mieści

Kolejny kwitnący

i kropeczek się rozkręcił:-)

a tu agawa która się już do duuużej donicy nie mieści

Kolejny kwitnący

i kropeczek się rozkręcił:-)

Przepiękne róże , clematisy i storczyki -
Chyba zapoluję na taką czerwoną pnąca różę - widok obłędny 
Dziękuję:-)Adam S. pisze:Przepiękne róże , clematisy i storczyki -Chyba zapoluję na taką czerwoną pnąca różę - widok obłędny
Teraz kwitnie milin żółty

Ronie na pergoli i mimo że go dość znacznie obcięłam wiosna jest ogromny

- onectica

A coś Ty zrobiła temu storczykowi?? 
Storczyki super szaleją.
Milin nie za często widzę w wątkach jego żółty odcień.
Boviea pięknie rozrośnięta
Milin nie za często widzę w wątkach jego żółty odcień.
Boviea pięknie rozrośnięta
onectica nic... rośnie tak znaczy kwitnie od zeszłego roku od lipca(prezent):-) nie nawożę swoich storczyków, ale wiosną wszystkie kwiaty częstowałam nawozem na pączkowanie i muszę przyznać, że po tym zabiegu wszystkie uśpione storczyki puściły nowy pęd.
Filigranowa27 Milin czekał 7 lat na zakwitnięcie(teraz można już kupić taki z kwitnącej rośliny a kiedyś niestety trzeba było czekać. W tym roku coś jeszcze mało kwitnie chociaż pąków ma sporo. Za to fajnie bo kwitnie praktycznie do połowy września (prawie);-)
Ostatnio też odkryłam korzonek jednemu z adenium i pokazało nóżkę:-)

Filigranowa27 Milin czekał 7 lat na zakwitnięcie(teraz można już kupić taki z kwitnącej rośliny a kiedyś niestety trzeba było czekać. W tym roku coś jeszcze mało kwitnie chociaż pąków ma sporo. Za to fajnie bo kwitnie praktycznie do połowy września (prawie);-)
Ostatnio też odkryłam korzonek jednemu z adenium i pokazało nóżkę:-)