Na pewno będę częstym gościem .Trzymam kciuki za maluchy

Jestem Konradpiasek pustyni pisze:
PS. Byłoby fajnie jeszcze, gdybyś się przedstawił z imienia, byłoby łatwej (i przyjemniej) do Ciebie się zwracać
Docelowo właśnie chcę utrzymać różnorodność, choć z przewagą 3-4 rodzai, które będą reprezentowane przez większą liczbę gatunków. Co do samozaparcia to faktycznie trzeba go troszkę, by się oprzeć kaktusowym zakupomnolina pisze:Zapowiada się obiecująco .Różnorodność -super ,lubię taki misz -masz .
Na pewno będę częstym gościem .Trzymam kciuki za maluchy
Jak zakwitną to rodzinka sama będzie pokazywać gościom Twoją kolekcję.Korund pisze:No i jak tu wytłumaczyć rodzinie, że te ledwo widoczne maleństwa to tak naprawdę wspaniałe rośliny i będą tak duże jak te "sklepowe" już za "kilka lat"![]()
Może przesadzam, ale wysiewanie sprawia, że jestem emocjonalnie przywiązany do roślinekBigDonn pisze:A jeśli chodzi o samozaparcie przed zakupami nowych roślin, to nie zawsze musisz się aż tak zapierać. Są tutaj osoby, które mają bardzo wartościowe, zdrowe sieweczki i dorosłe roślinki, którymi chętnie się dzielą z innymi. Sam wiele razy korzystałem z ich oferty, ... i w tym roku nie będzie inaczej