Dziękuję Wam , że jesteście .Bo co to byłby za Ogród bez najlepszych doradców na świecie ?
Mati Ty wszędzie pierwszy .

Szkoda tylko, że czasu mam za mało na obczajenie wszystkich zaprzyjaźnionych wątków . Ja też się cieszę i na pewno nie zniknę . No u mnie dzisiaj normalnie lato było .
Kasiu Cieszę się że jesteś .
Kamilu Bardzo fajnie .
Kasiu Cieszę się .Kuszę bo sama mnie zachwyca , niby to tylko zwykła wierzba , a w każdym okresie ma coś do pokazania .W zimę : smocze płaskie gałązki , na wiosnę kotki , lato i jesień do początku zimy piękne liście .
Moniko Że też na to nie wpadłem , faktycznie .No ale niestety po Einsteinie nie ma mądrości .

Prześlicznie Twoja wygląda .Moje tak wyglądają z racji iż były posadzone ot tak sobie i rosną w nieodpowiednim miejscu .Powinny na pełnym słońcu .Ale zrobię coś z nimi z czasem .Dziękuję bardzo .
Beatko Cieszę się bardzo , rozgość się .
Alicjo Masowa .Sobie troszkę wsadzę i troszkę zostawię, a resztę wymienię , oddam itd .Przecież jest tu dużo ludzi o dobrych serduszkach , którzy mają pustki u siebie .
Zuziu Bardzo fajnie , że jesteś . Od jutra się zacznie .
Adamie Trzymam kciuki . Ja dla swojej będę robił stelaż z prętów mniej więcej jak do róż się robi. Taki , żeby się za bardzo nie rozłaziła na boki .
Soniu Pojedzie wolno .Wiesz co ? na szybko nie ma co robić i trzeba przemyśleć sporo rzeczy .

No niestety Forsycje u mnie nie rosną w odpowiednim miejscu raczej . Oj tak .
Aniu Zdążyłaś . Dziękuję bardzo .
Marto Cześć .Tak , zleciało i aż tak wiele się nie działo .Wyjdzie Ci dobrze ukorzenianie , jeśli będziesz dbała .Dziękuję bardzo , staram się - chociaż czasami wiesz jak to jest .
Wando Witam .Dziękuję bardzo , ale nie wiem czy mam .Zobaczymy z jakim skutkiem mi to wyjdzie .Tak , Pęcherznice będą sadzone na przemian w tym roku jeszcze , to odmiany Diablo i Luteus .Z Dereni też będzie żywopłot, ale nie w tym roku .

Monika dobra jest .
Anitko Hmmm ... no niech będzie , że piękny .

Fajnie , że jesteś .
Bogusiu Dla Ciebie się zawsze znajdzie miejsce .Ja Twój też znam na pamięć .

Dziękuję bardzo .
Beatko Czy ja wiem .Teraz z nimi problemu nie ma , potem będą jak urosną i nie posadzę wszystkich w tym roku na pewno . Troszkę bardziej trzeba będzie o nie dbać .Ciekawe co u mnie wyjdzie .

Ja kupiłem jeden krzaczek . Kupne od razu cieszą oko , a takie patyczki będą cieszyły oko ... dokończ sobie za ile lat .
U mnie dzisiaj normalnie letnia pogoda , aż dziwne .Pokosiłem sobie kosiarką dzisiaj .Sporo terenu skosiłem .Jednak odzwyczaiłem się od tego i plecy bolą .Moja kosiarka dała czadu jak zawsze , jednak duża kosiarka spalinowa poradzi sobie ze wszystkim .Przygotowałem dzisiaj drugi kawałek na sad .Tam wszędzie są drzewka , ale ich nie widać bo zdjęcie z daleka .Z taką kosiarką normalnie na łąkę wyjeżdżam i tnę kilkudziesięcioletnie kępy starej trawy .

Oczywiście wszystko zgrabiłem i wywiozłem na kompost.Poniżej fotki.Oczywiście nie tylko ten teren kosiłem .Przedstawiam Wam pas startowy haha .Kolejny rządek drzewek owocowych na nim z czasem będzie .
Kochani z uwagi na duże zainteresowanie Wierzbą Smoczą , wklejam zdjęcie porównawcze .Paliki mają około 20 cm .Pierwsze zdjęcie z lewej wykonane 28.05.14r, a drugie z prawej wykonane 21.09.14 r .Przez te 4 miesiące osiągnęła wysokość ponad metrową .Wierzba była sadzona jak dobrze pamiętam jesienią 2013 r .Dobra gleba + dużo wody = to co widzicie .