W moim ogródku cz. 3
Re: W moim ogródku cz. 3
Iwonko, sosna faktycznie nie za bardzo pasuje, zasłania skalniak... powiększenie skalniaka do dużego kamienia to dobry pomysł...teraz nie za bardzo widać efekt, dopiero jak wyjdą pozostałe rośliny można będzie ocenić
Powodzenia na pewno rabata dobrze wyjdzie 
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko kamieni w ogrodzie nigdy za wiele, nie mniej zdobią, jak kwiaty. Jakie olbrzymy zdobyłaś, widać je przez ogrodzenie.
My w sobotę kilka przywieźliśmy od dalszego sąsiada, który wyoruje na polu. Sosna bardzo ładna, ja bym jej nie przesadzała, taki zielony akcent jest potrzebny, no ale to tylko moje zdanie.
My w sobotę kilka przywieźliśmy od dalszego sąsiada, który wyoruje na polu. Sosna bardzo ładna, ja bym jej nie przesadzała, taki zielony akcent jest potrzebny, no ale to tylko moje zdanie.
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu iryski i mi się bardzo podobają, a u Ciebie to jeszcze kilka różnych ładnych odmian kwitnie. ładnie i obficie kwitną i na dodatek dość długo.
Aniu tak na efekt trzeba jeszcze poczekać bo roślinek tam niewiele a i te co są to jeszcze po zimie się nie obudziły.
Tajeczko sosnę muszę wykopać bo już zaczyna zasłaniać widok na skalniak a za dwa trzy lata wlazłaby na niego całkiem, ale będzie miała dobre miejsce. Kamieni to u mnie ciągle mało, te "załatwił " i przywiózł mi sąsiad, ale jeszcze kilka mniejszych mam do zabrania, tylko moja taczka zepsute ma koło i muszę czekać aż M naprawi.
Dziś dostałam super przesyłkę od Janka - magry
szukana przeze mnie cieszynianka i dwie skalnice: Haagii i apiculata
nie dość że roślinki piękne to jeszcze super zapakowane

I jeszcze roślinka którą sobie wczoraj kupiłam w B. - może ktoś wie jak to się nazywa?

Aniu tak na efekt trzeba jeszcze poczekać bo roślinek tam niewiele a i te co są to jeszcze po zimie się nie obudziły.
Tajeczko sosnę muszę wykopać bo już zaczyna zasłaniać widok na skalniak a za dwa trzy lata wlazłaby na niego całkiem, ale będzie miała dobre miejsce. Kamieni to u mnie ciągle mało, te "załatwił " i przywiózł mi sąsiad, ale jeszcze kilka mniejszych mam do zabrania, tylko moja taczka zepsute ma koło i muszę czekać aż M naprawi.
Dziś dostałam super przesyłkę od Janka - magry
nie dość że roślinki piękne to jeszcze super zapakowane 

I jeszcze roślinka którą sobie wczoraj kupiłam w B. - może ktoś wie jak to się nazywa?

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
To nie jest hebe , to widliczka roslina domowa
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Iwonko, widzę że powstaje wielki skalniak, gdyby te kamienie nie były takie ciężkie to z pozyskaniem byłoby łatwiej, ja mam tylko jeden kamień który sami przywieźliśmy, pamiętam do dzisiaj jak się z nim mocowaliśmy
Czytam, że masz 7 odmian juk? Nie wiedziałam ze tyle ich jest
Czy któraś z nich ma kwiaty w innym niż biały kolorze? Ogród wysprzątany, rabaty czyściutkie i eleganckie, miło popatrzeć. Jeśli sosenka jest z karłowych to może zostaw, możesz też uszczykiwać młode przyrosty, co zwolni jej wzrost, pasuje do wrzosów i kamieni
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Iwonko, pięknie zaczęłaś nowy wątek, wiosna u Ciebie bogata i kolorowa !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko tak mi wpadły w oko Twoje iryski że zakupiłam kilka cebulek na wyprzedaży w ogrodniczym , wiem że to nie pora na sadzenie ale były takie tanie że nawet jak nic z nich nie będzie to przeżyję.
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Aniu to nie jest hebe, tylko widliczka.

Dorotka dziękuję za nazwę, ciekawa jestem jak długo u mnie przeżyje.

Ula gdyby te kamienie nie były takie ciężkie to na pewno byłoby ich więcej w naszych ogrodach,a tak albo trzeba kombinować z koparkami albo się z nimi siłować, ale czy byłyby łatwiejsze do pozyskania to nie wiem bo gdyby były lżejsze to nie leżałyby nie ruszane...Skalniak wcale taki wielki nie będzie, raczej tylko kamienie będą większe niż na starym, ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Juk mam siedem odmian choć nie wszystkie nazwane, ale dotąd kwitły mi dwie jedna miała białe kwiaty druga z zielonkawym środkiem, ale w innym kolorze to nie mam. Ula sosna musi być przesadzona bo ona taka maleńka to nie będzie, zresztą w jej miejscu będzie mini oczko.

Marysiu witaj w nowym wątku, teraz czekam na Twój nowy wątek. Wiosna kolorowa ale w piątek np jakaś wredna nornica zjadła mi kępkę kwitnących krokusów.

Jolu a gdzieś Ty jeszcze kupiła cebulki irysków?Posadź je i poczekaj może wypuszczą chociaż szczypiorki to wtedy daj im sporo nawozu będzie szansa na kwiatki w przyszłym roku, a jesienią kup sobie kolejne. Ja w piątek byłam u siebie na targu i kupiłam sobie w doniczce jednego jasnofioletowego, a oprócz tego jeszcze cebulicę białą i niebieską,szafirka Azureum, jakiegoś tulipana botanicznego i śnieżnika różowego bo myślałam że mój sadzony jesienią zginął a on dopiero teraz zaczął się pokazywać. A to moje piątkowe zakupy
irysek

szafirek

scilla bifolia?

śnieżnik różowy

W piątek przyszła też super paczka od Danusi (ktoś)

Dorotka dziękuję za nazwę, ciekawa jestem jak długo u mnie przeżyje.

Ula gdyby te kamienie nie były takie ciężkie to na pewno byłoby ich więcej w naszych ogrodach,a tak albo trzeba kombinować z koparkami albo się z nimi siłować, ale czy byłyby łatwiejsze do pozyskania to nie wiem bo gdyby były lżejsze to nie leżałyby nie ruszane...Skalniak wcale taki wielki nie będzie, raczej tylko kamienie będą większe niż na starym, ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Juk mam siedem odmian choć nie wszystkie nazwane, ale dotąd kwitły mi dwie jedna miała białe kwiaty druga z zielonkawym środkiem, ale w innym kolorze to nie mam. Ula sosna musi być przesadzona bo ona taka maleńka to nie będzie, zresztą w jej miejscu będzie mini oczko.

Marysiu witaj w nowym wątku, teraz czekam na Twój nowy wątek. Wiosna kolorowa ale w piątek np jakaś wredna nornica zjadła mi kępkę kwitnących krokusów.

Jolu a gdzieś Ty jeszcze kupiła cebulki irysków?Posadź je i poczekaj może wypuszczą chociaż szczypiorki to wtedy daj im sporo nawozu będzie szansa na kwiatki w przyszłym roku, a jesienią kup sobie kolejne. Ja w piątek byłam u siebie na targu i kupiłam sobie w doniczce jednego jasnofioletowego, a oprócz tego jeszcze cebulicę białą i niebieską,szafirka Azureum, jakiegoś tulipana botanicznego i śnieżnika różowego bo myślałam że mój sadzony jesienią zginął a on dopiero teraz zaczął się pokazywać. A to moje piątkowe zakupy
irysek

szafirek

scilla bifolia?

śnieżnik różowy

W piątek przyszła też super paczka od Danusi (ktoś)

- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonka iryski kupiłam w ogrodniczym róg al.Kraśnickiej i ul.Wojciechowskiej zostały im z jesieni jestem ciekawa co z nich będzie, posadziłam od razu do ziemi.
Zaszalałaś z zakupami. Ja kupiłam Zbyszkowi piwonię drzewiastą.
Zaszalałaś z zakupami. Ja kupiłam Zbyszkowi piwonię drzewiastą.
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Iwonko , cieszę się , że pomimo tak długiej podróży dotarły w dobrym stanie
Ten szafirek jasnoniebieski jest prześliczny
.
Ten szafirek jasnoniebieski jest prześliczny
- Malinka38757
- 50p

- Od: 10 lut 2015, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki piękny ogród
patrze patrze i napatrzeć się nie mogę

Iwonko
z domowymi kwiatami to jestem do tyłu, na parapetach rosną tylko kaktusy i sukulenty...dostają pić bardzo rzadko, w lecie stoją na dworze...opieka jest minimalna. O inne trzeba bardziej dbać
Zakupy bardzo fajne, skalniak będzie ciekawie obsadzony 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wiosna na całego
Nie dość, że w ogródku już jest kolorowo, to jeszcze nowe roślinki 
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Taaak, super zakupowe szaleństwo
Wiosna w Twoim ogrodzie po prostu bije po oczach!
Wiosna w Twoim ogrodzie po prostu bije po oczach!