Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, słowo "dziwny" to za mało... Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale moje fiołki pięknie rosną i ZAWSZE zawiązują pąki kwiatowe tylko na JEDNYM parapecie. W całym domu mam kilkanaście parapetów, ale one chcą rosnąć tylko tam. I kto zrozumie kwiatki? 
Oto przykład - klapnięty, podmarnowany fiołek z przeceny został jakieś 1,5 miesiąca temu ustawiony na "szczęśliwym" parapecie. I co? I pączek

A pozostałych 8 fiołków (bynajmniej nie z przeceny) porozstawianych po całym domu na różnych parapetach zachwyca jedynie zielenią...

Oto przykład - klapnięty, podmarnowany fiołek z przeceny został jakieś 1,5 miesiąca temu ustawiony na "szczęśliwym" parapecie. I co? I pączek

A pozostałych 8 fiołków (bynajmniej nie z przeceny) porozstawianych po całym domu na różnych parapetach zachwyca jedynie zielenią...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
Dopiero zajrzałam do Twojego wątku i ...zachwyciłam się fiołkami-prześliczne,całe w kwiatach..a mnie z kolei podobają się takie dwukolorowe,ten fioletowy jest cudny!
Ja swoje mam dopiero kilka m-cy ale niedawno wycięłam właśnie część brzegowych listków i...dwa fiołki zawiązały pączki,stoją na południowym oknie bo tylko takie mam :P
Szkoda,że jakoś z listków nie umiem ich rozmnożyć
Ja swoje mam dopiero kilka m-cy ale niedawno wycięłam właśnie część brzegowych listków i...dwa fiołki zawiązały pączki,stoją na południowym oknie bo tylko takie mam :P
Szkoda,że jakoś z listków nie umiem ich rozmnożyć

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To teraz kolejne zielone zakątki w moim domu i kolejne rośliny :

Z lewej Cyprysik wielkoowocowy(Cupressus macrocarpa), obok Skrzydłokwiat Euro-Giant.W tle Fikus beniamin.

Calathea Crocata i Skrętnik

Tu jeszcze kilka ujęć wielkiego Skrzydłokwiatu- rośnie "jak głupi"...

popatrzcie , jakie ma ogromne liście ! A pije jak smok- codziennie 0,5 l...wody

Z lewej Cyprysik wielkoowocowy(Cupressus macrocarpa), obok Skrzydłokwiat Euro-Giant.W tle Fikus beniamin.

Calathea Crocata i Skrętnik

Tu jeszcze kilka ujęć wielkiego Skrzydłokwiatu- rośnie "jak głupi"...

popatrzcie , jakie ma ogromne liście ! A pije jak smok- codziennie 0,5 l...wody