Na pewno urośnie, moja nie była wcale cięta. Z przelaniem jest u mnie podobnie, teraz już sprawdzam za każdym razem czy aby nie jest za mokro. Jakiś czas temu prawie straciłam l.eskimo, snow caps i krohnianę, właśnie przez przelanie - w hydro bez wskaźnika. Korzenie zgniły. Dopiero teraz widzę, ze pomalutku (nie zapeszającFiligranowa27 pisze:Ojej bardzo cię lubią hoje, a ta kerii daje mi wiarę w moją, która jest mała po cięciach,że jak jej nie będę przycinać to w końcu będzie olbrzymem- jak nie przeleję, bo mam do niektórych odmian takie tendencje

WitamEDITA pisze:Witaj Aniu,
twoje doniczki są bardzo oryginalne, czy można spytać jak je zrobiłaś lub gdzie je kupiłaś?
Czekam na nowe wątki i kontynuacje tych,
hoje są piękne i widać ze masz do nich rękę,
zaznaczam i będę zaglądać.

Witamnieulozona-tak pisze:Witam Ciebie i ja w Twoim wątku.
Oczywiście jak wszyscy tutaj muszę pochwalić Twoje piękne Hoye i do tego te bajeczne doniczki. A keri... hoho spora jest, naprawdę. Ja od grudnia ukorzeniam carnosę, to moja pierwsza i jedyna na razie hoja. Wypusciał już korzonek, ale jest jeszcze za mały, żeby go posadzić. Kiedy ona będzie choć w połowie taka duża jak Twoje...
To rzeczywiście musisz jeszcze poczekać. Ja też niedawno ukorzeniłam carnosę (chyba bo nie jestem pewna jeśli chodzi o nazwę, zrobię zdjęcia to potwierdzicie)
Witajnowapasja pisze:Ho ho ale urosła szybciutko Keri, widać dobrze jej u ciebie. Pokazuj jakie masz jeszcze hojki bo ja .. zahojowana

Będę pokazywac i zanudzać

Pięknie rośnie, chociaż im wyżej to już ma większe przerwy między liśćmi.Rozalka_74 pisze:Keri ładniutka i taka gęsta Ci urosła,listek przy listku
Witaj Żanetkopiasek pustyni pisze:A... i tutaj też i ja Cię znalazłam. Hoje są piekne i jeszcze trochę, a sama zwariuję na ich punkcie. Jak dotąd, to tylko je lubię. Kilka takich wątków i stracę rozum do reszty. Będę zaglądać!

Tak było posadzone, tylko jedno miało trzy wierzchołki bo ciachałam zeszłą wiosną. Niestety zostały tylko dwa w doniczce i takie marne że aż wstyd pokazywaćonectica pisze:Hoje to jedno, ale masz świetne aeonium!!Samo się tak rozrosło, czy nasadzałaś jedno przy drugim?

Crasule padają jedna po drugiej i to aeonium

A to moja 6 mies h.obscura i sunrisee, obie z dwu-węzłowej ciętej sadzonki.

Zdjęcia z sierpnia 2014

Porównanie kwiatuszków - większy baldaszek obskurki

Mam jeszcze ukorzenione hoye flavida i Pubicalyx Red Button od Ania.S, które nieśmiało coś puszczają z pomiędzy listków

Miałam też ciętą carnosa 'Melanie' od Ani, niestety nie udało mi się jej ukorzenić

Ukorzeniła mi się też multiflora variegata