Oczy mi się kleją

gosiiiaczek witaj u mnie

Agnisia31, kubasia, Biedronka641,Jak miło Was ujrzeć znowu

Karolina_,Hojeczka Arnottiana powiadasz

Oooooo,tak jasne,że u mnie takie pustki na parapetach...bo hoje w wannie były

Filigranowa27,Pati ,pytasz ilu letnie są moje hoje?hm...te najstarsze-publikalyx np ;to chyba coś około 3 latek mają ,
tesia39.Moje wszystkie hoje rosną w ziemi.Takiej z B.niektóre mają dodane trochę piasku

Co nie znaczy,że jeszcze z nimi nie spróbuję...niech mi tylko wpadnie w łapki-taka linearis lub liska np.

heliofitka,Iwonko

Wstyd to dla mnie-bo ja taki rolnik,że ciągnikiem nie umiem jeździć;:123
Z tych hektarów,to spory warzywnik,truskawki(na agro...),maliny,ogród ,no i zbiór ziemniaków...
szarotka66Tak ''gadzinka'' ma piękne liście.Same jej żyłki są piękne.A do tego cudnych kolorków dostała na słoneczku.
Tak znam te Twoje kwitnące.Już niedługo będziesz wstawiać foteczki swoich hippeastrów

Niunia1981 Witaj Monisiu kochana.Jak miło.
mmaryla Witaj.Mijałyśmy się ostatnio.Muszę do Ciebie zaglądnąć w wolnej chwili.
Święte słowa Marylko.Nie wyobrażam sobie ,jak kiedyś żyłam bez naszych dzieci...jakie puste było moje życiemmaryla pisze:...Gratuluję dzieciaczków bo one są najpiękniejszymi kwiatami w naszych rodzinach...

anetta,witaj.Wiem,wiem że obiecałam zdjęcie Maćka w nowej części,ale pomyślałam,że to forum o kwiatach

Ale obiecuję,że wstawię troszkę zdjęć,bo jest KIM się chwalić.Muszę tylko porządku trochę zrobić w fotkach.
nowapasja witaj.Tak buotti to rzeczywiście rozczochraniec.Nie nadążam jej zaplatać gałązek.Ostatnio mało nie zwaliłam innej hoi z parapetu,bo się buotti z nią ściskała...
Anka159,ja bym pewnie dała radę i więcej...tylko nie umiem.Szlag mnie trafia,że pokoiki na górce ciągle w fazie marzeń...
Jak pisałam do heliofitki-mój M. dźwiga te hektary

To globulosa.Nerw też widoczny,do tego włoski na listkach.

Obscura,tzw drezdeńska.Wybarwiająca się cudnie.Ma pędziki kwiatowe,ale coś gubi...Tu już traci kolor.Doniczkę dzieli z inną hojką-nn.

Owa nn ma srebrne plamki.Obok ciągle obscura,tu przy doniczce lepiej widać rumieńce...

Widzicie,miałam tylko odpisać,a godzinka zleciała mi na wypocinach...już bym chrapała...
Zmykam.Trzymajcie się cieplutko,bo u mnie ostatnio po -8 w nocy było...pa