Magdallena - Madziu , welkam

Witam i dziękuję za odwiedziny na moim balkonie.
welkam
miło mi wiedzieć, że doczekałaś się nowego pędu storczyka

Niech szybko rośnie cieszy kwiatami

Magdallena - Madziu
Mój balkon to loggia o wymiarach 2,30 x 1.00 m , a nieco szerszy jest przy samym wejściu z pokoju.
Skierowany jest na południe, ale boczna zachodnia ściana ogranicza dostęp słońca i od godziny 16:00 tej mam już cień.
Przód balkonu jest w części zabudowany i nie mogę tam postawić żadnych skrzynek. Próbowałam wieszać skrzyneczki korytka na balustradzie z obu stron, ale wewnątrz balkonu było to niewygodne, pozostały więc na zewnątrz. Poza tym w upalne dni nie dało się na balkonie wysiedzieć kiedy świeciło słońce. Postanowiliśmy część zasłonić kratką i rozpiętymi na niej pnączami. I to była dobra decyzja.
Przy ściance postawiłam stare szafeczki kuchenne, a na ścianie zachodniej stary stolik. Na szafeczkach i stoliku wspiera się deska, która jest półką na donice. Obecnie do tych donic dociera więcej światła niż gdy stały na podłodze balkonu. Część przedniej ścianki jest zbudowana z płaskowników, ale ją zasłoniłam żeby się odgrodzić od ciekawskich przechodniów.
Donice, które wzięłaś za wiszące skrzyneczki, to zwykłe plastikowe pojemniki różnej wielkości 30x30, 25x25, 20x20 cm.
Takie widziałam i u Ciebie, na parapecie masz w jednej dalie.
napisałam post i wkleiłam już fotki, ale na ostatniej wywalilo mnie z netu

Tym razem wysyłam post, a fotki wkleję w następnym