Gdyby ktoś znał odpowiedzi na moje pytania, z wcześniejszych postów to bylabym wdzięczna za odpowiedź:)
Karinkowy balkon :)
Re: Karinkowy balkon :)
Ja nie mam aż tak dużego balkonu! 
Gdyby ktoś znał odpowiedzi na moje pytania, z wcześniejszych postów to bylabym wdzięczna za odpowiedź:)

KarinaX masz przepiękną mandarynkę  
  moja jest malutka  

Dziękuję bardzo! 

Malutka tzn młoda, czy po prostu słabo rośnie?
Ja chciabym, żeby moja troszkę do góry podrosła, a nie w nowe listki, ale nie wiem czy tak się da

Malutka tzn młoda, czy po prostu słabo rośnie?
Ja chciabym, żeby moja troszkę do góry podrosła, a nie w nowe listki, ale nie wiem czy tak się da
- 
				welkam
 - 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

A o co chodzi z ta kapustą?

To kapusta pekińska. Taki moj eksperyment, bo gdzieś przeczytałam, że można ją hodować wielokrotnie z jednej główki 
No i jak już ją kończyłam, znaczy zostało tyle ile widać na zdjęciu - wsadziłam ją do wody i już za dwa dni zaczęła wypuszczać nowe listki
 No i zobaczymy za ile urośnie cała 

No i jak już ją kończyłam, znaczy zostało tyle ile widać na zdjęciu - wsadziłam ją do wody i już za dwa dni zaczęła wypuszczać nowe listki
- 
				malgoska141
 - 500p

- Od: 5 mar 2011, o 08:21
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witam Karino wpadam z rewizytą chociaż już wcześniej u Ciebie byłam i zaciekawiła mnie kapusta pekińska ,czy ty z nią  wcześniej już tak postępowałaś ,czy nadaje się ona potem do spożycia

Do spożycia się nadaje jak najbardziej 
 Ale nigdy wcześniej tak nie robiłam, jak już pisałam to eksperyment, bo gdzieś to przeczytałam, że tak się da, próbuję znaleźć linka, ale już nie wiem jak tam trafiłam 

No i jak na razie eksperyment idzie całkiem nieźle bo codziennie jest jej coraz więcej
 Będę na bieżąco wrzucać zdjęcia jak rośnie więc będziesz mogła obserwować, a kto wie może sama spróbujesz? 

No i jak na razie eksperyment idzie całkiem nieźle bo codziennie jest jej coraz więcej
Wymyśliłam sobie ławkę na balkonie, coby można było posiedzieć. I może jakiś mały stoliczek. Tylko mniejszy niż na zdjęciu 
Ma wyglądać podobnie do tej po lewej, tylko będzie nieco węższa. No i chcę zrobić tak by pod spodem w środku nie było palety tylko może jakaś zamykana półeczka, trzymałabym tam ziemię i przybory wszystkie
 Na ławeczkę planuję kupić gąbkę (tylko nie wiem gdzie!) trochę materiału i własnoręcznie uszyć materacyk i poduchy 

No mniej więcej coś takiego :

Wszystko to będzie eko, bo z używanych euro palet

Do tego sobie jeszcze wymyśliłam taką półeczkę również z palet :

Ławka i stolik były by w takim właśnie ciemnym kolorze, żeby pasował do balustrady..
Ale z drugiej strony korci mnie zrobić wszystko białe, ale to więcej roboty bo musiałabym zbić takie skrzyneczki z desek na kwiatki.. Ale wtedy wszystko miałabym w jednym stylu, a nie napaćkane
 Tak mnie korci.. 
I jak się podoba pomysł? Macie jakieś rady w jakim to kolorze zrobic?

Ma wyglądać podobnie do tej po lewej, tylko będzie nieco węższa. No i chcę zrobić tak by pod spodem w środku nie było palety tylko może jakaś zamykana półeczka, trzymałabym tam ziemię i przybory wszystkie

No mniej więcej coś takiego :

Wszystko to będzie eko, bo z używanych euro palet
Do tego sobie jeszcze wymyśliłam taką półeczkę również z palet :

Ławka i stolik były by w takim właśnie ciemnym kolorze, żeby pasował do balustrady..
Ale z drugiej strony korci mnie zrobić wszystko białe, ale to więcej roboty bo musiałabym zbić takie skrzyneczki z desek na kwiatki.. Ale wtedy wszystko miałabym w jednym stylu, a nie napaćkane
I jak się podoba pomysł? Macie jakieś rady w jakim to kolorze zrobic?
- Alenka
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Ale i tak masz pięknie  
 Aż mnie zatyka za każdym razem jak to widzę...I gratuluję pomysłowości  

Ale wiem wiem..my baby tak mamy, że czasami musimy coś zmienić
 I jak coś nam się ubzdura to już koniec  

Ale wiem wiem..my baby tak mamy, że czasami musimy coś zmienić
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza 
 *cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
No nie narzekam, tym bardziej, że jak chciałabym zamontować taką półeczkę to trzeba będzie trochę przesunąć różanecznik, no i gdzieś tą ławkę i stolik muszę jeszcze upchnąć  

- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Rozumiem,ze te zdjecia to z internetu,
ciekawa jestem jak beda Twoje mebelki wygladac,ale musze przyznac,ze te biale naprawde sa sliczne

ciekawa jestem jak beda Twoje mebelki wygladac,ale musze przyznac,ze te biale naprawde sa sliczne
Półka z palety bardzo fajny pomysł.

Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;

zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Chcialam się tym zająć dzisiaj, ale pogoda paskudna, pada ciągle a miałam to robić na dworze 

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Czego to człowiek nie wymyśli...
Ciekawy pomysł z wykorzystaniem palet

Ciekawy pomysł z wykorzystaniem palet