Misiu witaj Kochana .
Kretów u mnie chwilowo nie ma, ale nornice szaleją.
Tych tulipanów, których nie zjadły zimą, teraz kończą. Pierwiosnków ukopię Ci i może nawet zabłądzimy do Ciebie.
U mnie sieją się na potęgę. Nawet w pękniętą podmurówkę domu, nie wiem, jak ja ich stamtąd wyciągnę .
W ten weekend zaczynamy drobny remont domu na wsi, nie wiem, jak Mama staruszka to zniesie, a jak się uporamy to przywiozę Ci pierwiosnków.
Adaś raczej do mnie nie podobny. Jak na swój wiek jest wysoki, po ojcu .
Miałam białe zawilce greckie, a leśnych przyniosłam trochę z lasu, bo u nas całe łany, one nie giną.
Danusiu dziękuję.
Maryniu dziękuję.
Adaś nie ma jeszcze 5. lat i czasami pozwala się fotografować, ale starszy wnuczek 17-to letni to mowy nie ma.
Sangwinaria jest fajną roślinką, która ma wcześniej kwiaty, jak liście, a nawet liście są ozdobne i ciekawy kolor mają. Tylko nie może mieć sucho, a u mnie suche piaski, już przez to straciłam kukułkę plamistą.
Goryczka w ubiegłym roku kwitła mi cudnie całą kępą, a w tym tylko te młodsze przyrosty, chyba także ją zasuszyłam .
Iwonko Ty masz młody ogród i tak dużo ciekawostek, a mój ogród już ma 14 lat, ale muszę trochę nadrobić.
Szkoda, że miejsca coraz mniej, ale może trochę krzewów wykopię, np. kalina Brukwodii co roku przymarza, więc nie ma sensu trzymać . U nas wczoraj nie padało, podlewałam ogród, ale za to dzisiaj po południu była silna ulewa, ale chmurki możesz dmuchnąć w moją stronę, gdyż na moją ziemię deszczu nigdy za wiele.
Aneczko jak się cieszę, że mnie odwiedziłaś, tym bardziej, że ostatnio mało aktywna na forum byłam, bo jak nie u wnuczka, to na wsi, a tam nie mam internetu .
Dziękuję kochana za miłe słowa .
Jeszcze kilka fotek proszę .

pąki na kielichowcu się pokazują