Tereniu Kochana , czarna rozpacz mnie ogarnia ...mam ślimaki na ...zupę , albo do marynaty ...to nie żarty ...bez domków na pleckach , okrąglutkie i ...obrzydliwe

...bleee. Jednak nie są to pomrowy ...obżarły mi Centaurea montana i Ligularię ' Britt Marie Crawford i w dodatku wlazły na ...liliowca Gentle Shepard ...by ich jasna cholera . Zbierałam je rekami - bez żadnego zabezpieczenia - dopóty , dopóki jeden mi się nie przyczepił - jak pijawka - więc ubrałam rękawice . W życiu - jak świat światem nie miałam ślimaków w ogrodzie - no to mam ...wszak kiedyś zawsze jest ten pierwszy raz . Różom mi coś obżarło doszczętnie korzenie , a teraz ślimaki ...koniec świata - powiedział by Pan Popiołek . Przecież żab mam sporo w oczko i ogólnie w ogrodzie ...wygrzewają się na kamieniach ...za darmo plażę sobie urządziły i leżą do góry brzuchami ...a ślimaki mają raj . Albo szkło wysypię wokół ich zerowania , albo jakieś ostre kamienie ...może szlakę - tylko skąd ją wezmę ?
Ślicznie dziękuję za przygotowane roślinki i ja - wiedząc oczywiście , że miejsca u Ciebie brak - mam małe co nieco .
Zmartwiłaś mnie kłopotami zdrowotnymi

...Tereniu ...kuruj się na wszelkie sposoby - nie daj się choróbsku - wyrzuć je , jak niepotrzebny chwast
Bardzo była bym rada z Waszych odwiedzin

- ale zdrowie najważniejsze

- wiadomo , ze są sprawy ważnie i ...te , które mogą poczekać .
Serdeczności

i duuużo zdrówka życzę