Uniwersalna trawa z Iławy
Re: Uniwersalna trawa z Iławy
Zasiałem na ok. 2000 m2 właśnie trawę z Iławy.Podlewam ją ,koszę regularnie,nawożę,odchwaszczam,wertykuluję,grabię.Od strony ulicy mam posianą najtańszą trawę jaką znalazłem,1/3 ceny tej z Iławy,posianą praktycznie na żwirze.Koszę ja,nie podlewam,nie nawożą, nie odchwaszczam,nie wertykuluję,nie grabię a wygląda lepiej od tej w ogrodzie z Iławy.W czym tkwi tajemnica?
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hehe wiesz, może właśnie o to chodzi zeby za dużo nie dbać - u mnie ten mniejszy kawałek też jest powiedzmy bardziej zaniedbywany a wygląda lepiej:p ale on jest bardziej w cieniu więc akurat tu słonce też go zbytnio nie wypali itd. A u Ciebie gdzie jet ten drugi kawałek?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
Obydwa są położone obok siebie,za i przed ogrodzeniem.W tamtym roku słabo dbałem o trawniczki to mój ogród wyglądał bardzo marnie a za płotem przyzwoicie.Dwa czy trzy razy podlałem go po parę minut w okresie największych upałow.W tym roku podlałem jeden raz.Mam wrażenie że w cenie nasion zawierają się koszty marketingu i reklamy i to ogromne.Procent traw takich a inny owakich,trawa boiskowa,trawnikowa chyba to wszystko dla naiwnych.Ja się nabrałem to i inni się nabierają.