Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Post »

Biedroneczko ta szklarnia to skarb ;:108. Co ja bym dała żeby taką mieć u siebie ;:224 Przede wszystkim nie musiałabym zasiewów trzymać w domu ;:215
Biedroneczka29
50p
50p
Od: 21 mar 2014, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;:196

Do mnie w końcu zawitała wiosna ;:3 , od razu lepiej z samopoczuciem :wink: W moim ogrodzie odkryłam wczoraj , parę prymulek - fioletowych , następne tulipanki i jeszcze wybijają jakieś , ale na razie za wcześnie aby rozpoznac :tan Robi się coraz bardziej zielono , fajnie wyjśc i napic się kawki we własnym ogrodzie i przy pięknym słoneczku :heja

AsiaG ta Twoja kula jest w moim stylu , bardzo mi się podoba , myślę za kiedyś u mnie coś takiego także zagości.

Miłego wieczoru
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Jeden z moich rododendronów :)

1) Obrazek

2) Obrazek

3) Obrazek

4) Obrazek

Obrazek

5) Obrazek

6) Obrazek

Kobitki potrzebuję pomocy , porady :)

2) jak się nazywa ten kwiatek ?
3) to , to się nadaje chyba do wycięcia , jak myślicie ?
4) może rozpoznacie odmianę i co powinnam z nią zrobic teraz ?
5) co to za drzewko ?
6) jak uratowac tego rodosia ?

Z góry dziękuję za pomoc , pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Sporych rozmiarów masz te rododendrony - i ta szklarenka do tego, no no - gratulacje, że masz we władaniu taką działeczkę.
Teraz poprzerabiać troszkę po swojemu i będzie pięknie!
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Rododendron jest mega na prawdę imponujący, fajnie kupić działke gdzie już coś jest bo rośliny wolno rosną niestety.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witajcie , u mnie niemożliwe stało się możliwe , cały tydzień była piękna pogoda i taką zapowiadają na następny także. Wczoraj już widziałam jak sąsiedzi podlewali ogródek ;:215 Odnalazłam pod buszem trawy kolejne małe rododendrony , wszystkie jakie posiadam potrzebują pomocy , one tylko z zewnątrz wyglądają na piękne i zdrowe. Muszę poczytac troszkę i zabrac się za nie , bo byłoby szkoda aby wszystkie zmizerniały. W domu pracy sporo , ale w ogrodzie po prostu masa , nie wiadomo w co ręce wsaszic ;)

Beaby dziękuję bardzo ;:196 za każdą radę , obecnie nie mam czasu rozszyfrowac pisania na priv , ale postaram się to ogarnąc jak najszybciej :wink:

Ja nadal liczę na radę w sprawie moich zdjęc i na podpowiedzi jak je ogarnąc ;:65

Życzę miłej i cieplutkiej niedzieli :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Biedroneczko - ponieważ nie jestem pewna piszę na priw, bo nie mam możliwości usuwania swoich postów. A po co masz mieć błędne odpowiedzi ;:oj
Ze ścięciem iglaków zawsze się można wstrzymać - bo są takie odmiany, które się przebarwiają na zimę na taki właśnie brąz. Potem sama stwierdzisz czy drzewo jest chore, czy tylko "planowo" przebarwione. Już można zasilać iglaki. Ten krzew z czerwonymi pędami to chyba dereń. Są cuudne. Też mam w planie go mieć.
Pozdrawiam!"

Jak widać - to co Ci wtedy napisałam (tekst powyżej) to ani szyfr, ani nic do ogarniania, napisałam co wiedziałam, ale ok, tematu nie było.
Powodzenia zatem!
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Beaby chyba mnie zle zrozumiałaś , chodziło mi że nie wiem jak odpisac na Twoją wiadomośc na priw , próbowałam przesłac ale mi nie wyszło :oops: Każda rada dla takiego laika jak ja jest cenna , i za nie dziękuję. A , co do tego iglaka to mój M się przysłowiowo oparł i się przewrócił :lol: Pozdrawiam
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Pusto tutaj , nikt nie zagląda ;:185

Ostatnio dużo pada , nie ma chęci na grzebanie w ogrodzie. Przed opadami zdążyłam przyciąc częśc krzewów , usunęłam stare kwiaty z rododendronów , wygrabiłam wszystkie śmieci i troszkę innych prac , a teraz pogoda zmusza do odpoczynku :wink: W czasie przycinania krzewów zauważyłam , że korzenie są zgnite , jak myślicie uda się jeszcze uratowac te krzewy ? Puściły lekko pąki , a od jakiegoś czasu wszystko stoi w miejscu , nie ma nowych , a stare jakby zwiędły ;:131 Dokładniej mówię o krzewie na zdjęciu powyżej , tym czerwonym.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj...
Nie wiem co to za krzew, być może dereń, ale jeśli widać korzenie to może przysyp je trochę ziemią, albo odsadź kawałek nowego odrostu w inne miejsce.
Piszesz że nikt nie zagląda... zaglądają... popatrz tylko na ilość odsłon Twojego wątku.
Ale jeśli zdjęć będzie więcej, to i zaglądających też będzie więcej... my lubimy oglądać zdjęcia.
A jeśli masz jakiś problem to pisz śmiało... pomożemy... pozdrawiam.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Tak , już Beaby wspominała , że to może byc dereń. Korzenie nie są na wierzchu , tylko jak przycinałam te stare łodygi to korzenie same wyszły na wierzch i można było w nie wbic palca :roll: Może przeczekam ten sezon i przytnę całkiem po kwitnieniu ? Znalazłam w google odmianę jadalną wygląda wspaniale.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te stare suche powycinaj całkiem do ziemi a zostaw tylko te świeże czerwone... zresztą piszesz że same wychodzą... to dobrze... niech młode się rozwijają.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Może ktoś będzie wiedział co to jest ? Wierzba purpurowa ?

Obrazek

Obrazek

Oj.... chyba przed chwilą odkryłam w ogrodzie piwonie , tak mi się wydaje :heja

Obrazek

Obrazek

Mam także problem z rozpoznaniem tego krzaczka

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jak tam idą prace ogrodowe? Widzę, że nie tylko ja się cieszę jak coś ciekawego się pojawia. Z piwonii, jak je zobaczyłam - ucieszyłam się tak samo.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydaje mi się że to porzeczka krwista...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”