Fraszka_1 pisze:O jaaaaa

ile nabytków

chyba przebiłeś mnie w ilości zakupionych roślin

I niech Ci kwiatki ode mnie ładnie rosną, pogrożę im palcem na wszelki wypadek

Hehe ... to wypadek przy przeglądaniu forum - napisałem do kilku osób, a inni pisali sami ... póki co naliczyłem około 140 roślinek + sporo nasion.
Jest jeszcze kilka roślinek w drodze więc troszkę tego jest, ale ja zaczynam - a Ty już Masz świetny ogródek z masą roślinek + czołg który weryfikuje co mu się podoba :p
eleka pisze:Witaj Piotrze, wspaniały początek.Przemyślany i bardzo udany.Powstanie piękny ogród bo widzę, że jesteś bardzo dokładny, ja niestety nie i tym bardziej podziwiam. Z chaosu (który już za tobą) wyłoni się oaza zieleni, gratuluję i życzę sukcesów.A pomoc - tu otrzymasz zawsze.
Dzięki za miłe słowa

... przyznam szczerze, że nie jestem dokładny tak jak powinienem - wszystko z winy ograniczonego czasu i obawy, że dokończę coś dopiero za miesiąc (delegacje, duże montaże i budowy). Fakt że wszystko mam zrobione przy linijce, ale podyktowane jest to łatwiejszą pracą np. koszenia trawy. Choć i tak marzy mi się ogród z zawijasami, pergolami itp jak ma większość forumowiczów.
Ogród jest dla mnie wielką przyjemnością - odskocznią od chaosu, wariacji i nerwów jakie mam w pracy gdzie np. wyjadę na 3dni, a plany się zmienią i wrócę np. za 3 miesiące ... wtedy wszystko leży odłogiem. Do tego wariacja serwisów dziś Kraków, jutro Szczecin, pojutrze Bielsko Biała, a na weekend Białystok jadąc przez Gorzów Wielkopolski
Teraz też tak mam, ruszyłem zlecenie w październiku, a mamy już prawie kwiecień i ledwo koniec widać.
Jednak wszystko rekompensują wspaniałe kwiatki

Poniżej kilka z nich ... lecz wciąż czekamy na ciepełko by wszystko ruszyło z kopyta
pozdrawiam