Aniu ja mam dwie takie kotki, fajnie jest jak śpią, gorzej jak rozrabiają. Druga jest młodsza o dwa lata od Pusi więc ma jeszcze pełno energii. Niejedna doniczka poszła.
Lilie ładne, pachnące tylko nie takie kolorki miały być

jak zawsze najważniejsza jest sprzedaż. I tak te pomyłki znajdą miejsce na moich rabatkach i będzie ładnie.
Dziś kolejny dzień słonecznej pogody, pochodziłam po ogrodzie, wiosenne plany przesadzania już są. Nowe miejsca dostaną iglaczek, w jego dołek

posadzę berberysa bo rozrósł się, za gęsto je posadziłam, a były takie maleństwa

Jeszcze mam jednego berberyska do przeniesienia. Dziś wiem, że wiosenne przycięcie powoduje lepszy szybszy wzrost i piękne rozkrzewienie berberysów. Wiosną na pewno ostro będzie sekator nad nimi pracował.
Chodzę obserwuję też to co mam na wierzchu, zimowity we wszystkich miejscach pokazują listeczki, niektóre powojniki ruszyły, natomiast zatrzymały się żonkile i czosnek zimowy przez kilka dni na szczęście nic nie podrosły.
Buszuję też po necie oglądam róże, chyba się nie uda mi czegoś nie zamówić, mam ochotę od kilku lat na Rapsody in blue i bardzo podobają mi się rabatowe i okrywowe o pustych kwiatach.