Jak pielęgnować sadzonki tui by się ładnie rozkrzewiły?
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19
Ja moje iglaki oczywiście małe ukorzeniam 2 razy w sezonie ale dopiero w nowym sezonie.Tutaj masz wszystko Anetko! Myślę że jak znajdziesz inne nawozy to się nic nie stanie ale rozkładające się dłużej czyli około 3miesięcy i wtedy wystarczy kwiecień i lipiec .
www.substral.pl/iglaki_100dni.php
www.ogrodowe.abc.pl/articles.php?go=106

www.substral.pl/iglaki_100dni.php
www.ogrodowe.abc.pl/articles.php?go=106

-
- 100p
Az nabralam zapalu do pielegnacji moich iglaczkow,gdy zobaczylam Twoje Grigori!!Ale te Twoje maja bardzo duze przyrosty roczne-po prostu rosna w oczach.Moje sa jeszcze male-maja okolo 15-20cm,bo sa to sadzonki z wiosny tego roku.Tak sie zastanawiam jak ma przeliczyc dawke nawozu na takie malutkie roslinki,bo tam jest dawka podana na metr bierzacy rosliny
Nie będę ich jeszcze prawdopodobnie wsadzac przyszlej wiosny prosto do gruntu tylko wsadze je z doniczkami(bo sa w doniczkach litrowych to powinno im jeszcze wystarczyc na jeden sezon)To mam ten nawoz rozsypac na powierzchni doniczki i po prostu podlac?Moze moje pytania sa czasami wyjatkowo infantylne,ale z iglakami zaczynam dopiero swoja przygode,a nawozy ktore uzywalam do tej pory do innych roslin mialy byc albo zmieszne z ziemia albo byly wpostaci plynnej...

Aneta
-
- 100p
Anetko uważam że powinnaś na wiosnę wsadzić do gruntu tak ja robiłem. Jednak grunt to grunt. Wtedy na taką roślinkę 20 cm daj 2 duże łyżki nawozu w kwietniu i połowa lipca. Pamiętaj o wzruszaniu gleby wokół roślin i systematycznym podlewaniu.Możesz podsypać korą wtedy wilgoć będzie się dłużej trzymała.Powodzonka.
-
- 100p
-
- 100p
Bardzo mi przykro nigdy nie probowałem ale tyle mogę Tobie pomóc.Wiem że linki to nie to samo co doświadczenia osobiste na roślinach bo niestety teoria nie idzie w parze z praktyką, wiele razy sie przekonałem.
dom.gazeta.pl/ogrody/1,72078,3228977.html
www.drzewa.nk4.netmark.pl/atlas/bukszpan/bukszpan.php
www.atlas-roslin.pl/gatunki/Buxus_sempervirens.htm
dom.gazeta.pl/ogrody/1,72078,3228977.html
www.drzewa.nk4.netmark.pl/atlas/bukszpan/bukszpan.php
www.atlas-roslin.pl/gatunki/Buxus_sempervirens.htm
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Możesz spróbować zrobić - ukorzeniają się łatwoniezapominajka567 pisze:A jakie sa Twoje doswiadczenia w ukorzenianiu bukszpanu???Bo to mij nastepny celCzytalam,ze latwo się go ukorzenia.

Ja je ukorzeniałam w tym roku w czerwcu i pięknie się przyjęły
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Jak pielęgnować sadzonki tui by się ładnie rozkrzewiły?
Kurcze niektórzy potrafią zaprojektować sobie ogród.
Ja osobiście bardziej gustuję w winogronach, ale każdy lubi co lubi.
Fotki są naprawdę super!
Super - bardzo się cieszę ,ale reklamę usunęłam
Bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem forum - aniawoj
Ja osobiście bardziej gustuję w winogronach, ale każdy lubi co lubi.
Fotki są naprawdę super!
Super - bardzo się cieszę ,ale reklamę usunęłam