Jak pielęgnować sadzonki tui by się ładnie rozkrzewiły?

Drzewa ozdobne
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam pytanie czy one są niedożywione?
niezapominajka567
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 18:19

Post »

Ale piekne te Twoje tuje!!!!A jak je dokarmiales?Napisz mi dokladnie czym i jak czesto to robiles?
Aneta
grigori24
---

Post »

Ja moje iglaki oczywiście małe ukorzeniam 2 razy w sezonie ale dopiero w nowym sezonie.Tutaj masz wszystko Anetko! Myślę że jak znajdziesz inne nawozy to się nic nie stanie ale rozkładające się dłużej czyli około 3miesięcy i wtedy wystarczy kwiecień i lipiec .

www.substral.pl/iglaki_100dni.php
www.ogrodowe.abc.pl/articles.php?go=106

:D :D :D
niezapominajka567
100p
100p

Post »

Az nabralam zapalu do pielegnacji moich iglaczkow,gdy zobaczylam Twoje Grigori!!Ale te Twoje maja bardzo duze przyrosty roczne-po prostu rosna w oczach.Moje sa jeszcze male-maja okolo 15-20cm,bo sa to sadzonki z wiosny tego roku.Tak sie zastanawiam jak ma przeliczyc dawke nawozu na takie malutkie roslinki,bo tam jest dawka podana na metr bierzacy rosliny :lol: Nie będę ich jeszcze prawdopodobnie wsadzac przyszlej wiosny prosto do gruntu tylko wsadze je z doniczkami(bo sa w doniczkach litrowych to powinno im jeszcze wystarczyc na jeden sezon)To mam ten nawoz rozsypac na powierzchni doniczki i po prostu podlac?Moze moje pytania sa czasami wyjatkowo infantylne,ale z iglakami zaczynam dopiero swoja przygode,a nawozy ktore uzywalam do tej pory do innych roslin mialy byc albo zmieszne z ziemia albo byly wpostaci plynnej...
Aneta
niezapominajka567
100p
100p

Post »

oczywiscie mialo byc "bieżący" :wink:
Aneta
grigori24
---

Post »

Anetko uważam że powinnaś na wiosnę wsadzić do gruntu tak ja robiłem. Jednak grunt to grunt. Wtedy na taką roślinkę 20 cm daj 2 duże łyżki nawozu w kwietniu i połowa lipca. Pamiętaj o wzruszaniu gleby wokół roślin i systematycznym podlewaniu.Możesz podsypać korą wtedy wilgoć będzie się dłużej trzymała.Powodzonka.
niezapominajka567
100p
100p

Post »

Dzięki bardzo za informacje!!Widze,ze jestes juz wprawionym dzialkowiczem...ja dopiero zaczynam :lol:
Aneta
grigori24
---

Post »

Ukorzeniłem mnóstwo iglaków w swoim ogrodzie i nie tylko , również sąsiadom i rodzince. Zawsze służę pomocą. :D
niezapominajka567
100p
100p

Post »

A jakie sa Twoje doswiadczenia w ukorzenianiu bukszpanu???Bo to mij nastepny cel :lol: Czytalam,ze latwo sie go ukorzenia.
Aneta
grigori24
---

Post »

Bardzo mi przykro nigdy nie probowałem ale tyle mogę Tobie pomóc.Wiem że linki to nie to samo co doświadczenia osobiste na roślinach bo niestety teoria nie idzie w parze z praktyką, wiele razy sie przekonałem.

dom.gazeta.pl/ogrody/1,72078,3228977.html
www.drzewa.nk4.netmark.pl/atlas/bukszpan/bukszpan.php
www.atlas-roslin.pl/gatunki/Buxus_sempervirens.htm
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

niezapominajka567 pisze:A jakie sa Twoje doswiadczenia w ukorzenianiu bukszpanu???Bo to mij nastepny cel :lol: Czytalam,ze latwo się go ukorzenia.
Możesz spróbować zrobić - ukorzeniają się łatwo :D

Ja je ukorzeniałam w tym roku w czerwcu i pięknie się przyjęły
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
grigori24
---

Post »

No to będziemy ukorzeniać bukszpany na skalę masową. :D :D :D
racuss
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 maja 2009, o 15:01

Re: Jak pielęgnować sadzonki tui by się ładnie rozkrzewiły?

Post »

Kurcze niektórzy potrafią zaprojektować sobie ogród.
Ja osobiście bardziej gustuję w winogronach, ale każdy lubi co lubi.
Fotki są naprawdę super!

Super - bardzo się cieszę ,ale reklamę usunęłam :wink: Bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem forum - aniawoj
winorośl jest jak kobieta :) winogrona {moja przygoda} & tapety {cenię} & obrazki {dla śmiechu} & krzewy {informacje}
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”