Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Witam Cię Agnieszko w kolejnej części i cieszę się, że pomysł się spodobał.

Odpowiem jeszcze na posty z poprzedniej części:
Natalko do znienawidzonych dodam szerszenie :(
Zuziu teraz wypoczywam z zadowoleniem. Szkoda mogłam wysłać Ci sadzonki do przechowania, jak radzi Dorotka.
Mam zamiar zrobić sadzonki z tych nowych przyrostów. Mam trochę ususzonej werbeny i może tam są nasiona. Może też wykopię coś i przechowam w domu.
Pati jak już wiesz zamknęłam wątek poprzedni, a jak pojadę do sanatorium to z laptopem ;:306
Ja też ucieszyłam się z wpisu Jagody, bo byłam ciekawa jak Wicuś Lejkowaty ;:167 Teraz ma obowiązek chodzić po naszych wątkach i nas informować :lol:

Witam Ewuniu zapamiętałaś :?: tak dom też był w tym roku odmieniony. Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i zapraszam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysieńko areał ogrodu się nie zmienił, kurki są, duża jabłoń i orzech zostają na swoim miejscu, świerk też bo gdzie ptaszki będą buszować, domek nabrał kolorów a 'Lola' powita mnie szczekaniem :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Panią na Nowym Wątku :wit
Pozazdrościć otwarcia :!: Bardzo efektowne ;:333
Do miłego,
Sławek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu jedno się nie zgadza Lola nie szczeka ;:185 a malamut szczeka?
Krystianie miło, że czuwasz chociaż jesteś bardzo zajęty. Witam Cię serdecznie!
Sławku chyba przywdzieję swoją Maskę, bo przechodzisz na bardziej oficjalną formę.
Czyżbyś mnie Waść nie poznał :?: Zapraszam nieustająco :lol:
jeszcze nikomu nie wysyłałam
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

To tylko forma,MARIO ;:108
Czy dopisek petitem jest o pewnych nasionkach,bo dowcip o tej porze
u mnie słaby :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Iwonko to dobrze Kochana, że jesteś ;:196 , a ja jutro będę szukać a na razie Dobrej nocy życzę!
Sławku ;:108 ;:108
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu! dopiero teraz mogę napisać po przeczytaniu i obejrzeniu Twojego otwarcia, bo przedtem, to było byle szybciej. Cudne krwawniki! Nie jestem pewna, co jest na drugim zdjęciu, wygląda obłędnie, ale wprost nie chce się wierzyć, urzekło mnie pierwsze zdjęcie. Czuję się tak, jakbym tam była. Twoja retrospekcja minionego roku fantastyczna. Ja już zapomniałam o tym, jak nietypowy i dziwny był ten rok, dobrze, że to przypomniałaś.
Widzę, że już idziesz spać - dobranoc ;:19 Halina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko dzisiaj długo pospałam, bo wczoraj tworzyłam ową retrospekcję, więc trochę mi się przesunęło ;:19
Na drugim zdjęciu jest ciemiernik :lol: Krwawniki dostałam jako zadośćuczynienie za nieprzyjęte roślinki z jesiennego zakupu i powiem Ci, że cieszę się z tamtego niepowodzenia, bo te kolory krwawników są fantastyczne one w miarę dojrzewania rośliny zmieniały się . Pozbierałam nasiona, bo Iwonka zapewniła mnie że wykiełkują, więc ciekawa jestem jakie kolory będą. Jak jesteś zmęczona, bo ostro popracowałaś to kładź się spać ;:196 miłych snów ;:19
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu piękna retrospekcja obecnego sezonu ;:215 rok ciężki , bo wiosna miała nas w nosie ,ale miejmy nadzieję że następna będzie nas rozpieszczać ;:180
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, każdy rozpoczynający się wątek to zaskakujące i przemyślane entree!!! ;:173
Lubisz nasturcje, może ładnie by wyglądały na wzniesionej grządce?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Podejrzewam, że masz jakieś późne odmiany. Jakieś Festivee, albo Nasieżdę... znasz odmianę?
Ja musiałam wiele nasadzeń wymienić, bo nie dojrzewały u mnie. Najlepiej dojrzewają przy ścianie na czarnej macie szkółkarskiej. Korzeniom cieplej w mojej glinie.

Zasieki znam... z kolczastej ałyczy 8-) wiecznie muszę je ciąć. U mnie na zmamuciałe jelenie i sarny ;:202 Kiedyś też paliliśmy gałęzie i ałyczowe i z ciętych jabłoni. Wreszcie kupiłam rozdrabniacz :) Ale na ogniska mam jeszcze suche gałęzie z poprzednich lat.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - ja Ci pozazdrościłam zakupów w Leroy-u i dzisiaj pojechaliśmy(zamiast na działkę - bo pogoda wstrętna na Wybrzeżu :evil: )
W w/w sklepie na L. nic nie było oprócz garstki nasion, ale tuż obok w Auchan były przecenione cebulkowe - kupiłam 4 opakowania tulipanów
bo mi się takie miejsce zrobiło pod uporządkowanym krzakiem pigwowca, że aż się prosi o tulipanki. Żeby tylko ich nornice nie zjadły zimą :? .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam nocną porą ;:180
Iwonkę o tak niech Twoje słowa się sprawdzą ładna, śnieżna, krótka zima i wczesna, ciepła wiosna! ;:196
Irminko bardzo dziękuję ;:180 lubię nasturcje nawet mam Ci wysłać nasionka tych pstrych :lol: ale jeszcze nie załatwiłam sprawy nasion dla zaprzyjaźnionych na razie poszły na akcję ;:224 Jednak tu trochę nasturcja nie pasuje, bo to część użytkowa i chyba pozostanę przy dyniowatych (też ładne). Nie mogę zreformować kopca, bo obok rośnie arcydzięgiel i nie wydał nasion w tym roku (może w przyszłym) jak wyda to korzeń wyrwę, nasiona wysieję a kopiec zreformuję :;230
Agnieszko winogrona są albo M albo odziedziczone po poprzednikach. Winiarz zna nazwy i to jego część działki, ja mam takie ciemne dość duże, ale w innych ogrodzie lepiej owocowały, chyba to sprawa zapylacza. Gleba jest wymarzona dla winorośli, bo glina z wapieniem i pchnęłam M na kurs do gminy, bo u nas było kiedyś zagłębie winne ;:108
Rozdrabniacz kupiony osiem lat temu na poprzednie (pierwotne) zasieki właśnie w tym roku odmówił posłuszeństwa a naprawiać pewnie się nie opłaca ;:131
Marysiu pewnie u Was wykupili, bo przecena była chyba dawno. Z pełnych półek zostały resztki ;:131
Cebulek staram się nie kupować bo już nie mam gdzie wkopywać pojemników a posadzone do gołej ziemi na pewno zostałyby zżarte ;:222 Ostatnia wiosna utwierdziła mnie w przekonaniu że przed mysiorami nie ma zabezpieczenia i żadnych cennych cebul już nie kupuję. Wlazły górą do metalowej siatki i wmłóciły kilkanaście odmianowych cebul. Pewnie były to delicje ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Pechowo z tym rozdrabniaczem...akurat teraz. Może jakiś mechanik znajomy jednak do niego zajrzy. Choć 8 lat eksploatacji... może i padł definitywnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko ze wstępnych oględzin wyszło, że padł ten zespół elektroniki! to naprawa kosztowałaby niewiele mniej niż nówka! ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”