Nie robiłam zdjęć kiwi, bo dopiero się rozrasta
Mój ogród
Re: Mój ogród
Dziękuję Aneta
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładnie u Ciebie ,mam nadzieje zobaczyć na własne oczęta
Witam Ciebie Olku serdecznie
Oczywiście na wiosnę będziesz mile widzianym gościem
Oczywiście na wiosnę będziesz mile widzianym gościem
- aleksanderk

- aleksanderk

- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój ognik tez przemarza , zrobiłam szczepki i posadziłam w cieplejszym miejscu ,ma kilka owoców a żółty całkowicie padł .. Piękne liliowce szczególnie ten ciemno bordowy , tez mam kilkanaście kolorów ale dopiero na drugi rok zakwitną wszystkie ładnie bo w tym roku je przesadziłam ..Zrobiłam z nich łan aby jak zakwitną wyglądały jak kwitnąca łąka .. Marcinków tez ma sporo różnej wielkości i kolorów a rudbekie też się u mnie panoszą ..
Maniusika dziękuję za odwiedziny
U Ciebie jeszcze nie byłam, ale odrobię zaległości
Mam też jeszcze jednego ognika, który przemarzł bardzo pewnej zimy. Myślałam, że już po nim, ale na szczęście odbił. Ale nie pamiętam czy to był kolor żółty, czy pomarańczowy
Bo jeszcze nie miał owoców.
Mam też jeszcze jednego ognika, który przemarzł bardzo pewnej zimy. Myślałam, że już po nim, ale na szczęście odbił. Ale nie pamiętam czy to był kolor żółty, czy pomarańczowy
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne wrzosy a ten wrzosiec cudowny , jakbym takiego spotkała to bym sobie kupiła . mam 5 jeden wymarzł . Bardzo nie lubią mroźnych wiatrów i nawet duże mrozy potrafią ich zmrozić mimo że ich porządnie okrywam , dlatego mam już przygotowaną świerczynę aby na nich narzucić gdy zaczną wiać wiatry ..
Maniusika to ja też spróbuję ze świerczyną, bo boję się, że przemarznie.
To mój pierwszy wrzosiec!
To mój pierwszy wrzosiec!
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Piękne masz Izo roślinki. Szczególnie spodobał mi się ognik, CUDNY! Napuszony jak indorek 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izko ,piękną masz kolekcję liliowców , u mnie jak na razie są dwa,może kiedyś przygotuję miejsce na powiększenie kolekcji, śliczny wrzosiec kupiłaś , niech Ci dobrze rośnie 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Zaintrygowana ciekawymi roślinami w wątku sprzedażowym przydreptałam do ogrodowego
Liliowce to też moja pierwsza ogrodowa miłość....i irysy...ifloksy...i...parę innych drobiazgów
Jak duży masz ogród Izuniu i od jak dawna?
Beata
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Witajcie serdecznie
Super, że jesteście
Buniu79 bardzo dziękuję w imieniu ognika
Gracha dziękuję - liliowce są takie bezproblemowe. Nowe odmiany wyglądają fantastycznie (szczególnie z podwójnymi kwiatami). Niektóre kosztują po kilkaset złotych. Spokojnie .... ja takich nie mam
Bejko1970 Tobie również dziękuję, że odwiedziłaś mój ogród
A co do floksów to bardzo szybko zawładnęły mój ogród. Wszędzie się panoszą
Ogród mam od czterech lat, ale niestety jestem tam gościem. Dom jeszcze niewykończony.... ciągle brakuje czasu i pieniędzy.
Cały teren to 6 tys m2. 800 m2 poświęciłam dla warzyw i bylin kwitnących (floksów, rudbekii, jeżówek. tawułek, serduszek, irysów i wielu, wielu innych). Reszta to wolna przestrzeń. Nasadzenia są wzdłuż ogrodzenia.
Będąc na działce w weekendy naprawdę nieraz nie wiem za co mam się zabrać w pierwszej kolejności
Buniu79 bardzo dziękuję w imieniu ognika
Gracha dziękuję - liliowce są takie bezproblemowe. Nowe odmiany wyglądają fantastycznie (szczególnie z podwójnymi kwiatami). Niektóre kosztują po kilkaset złotych. Spokojnie .... ja takich nie mam
Bejko1970 Tobie również dziękuję, że odwiedziłaś mój ogród
Ogród mam od czterech lat, ale niestety jestem tam gościem. Dom jeszcze niewykończony.... ciągle brakuje czasu i pieniędzy.
Cały teren to 6 tys m2. 800 m2 poświęciłam dla warzyw i bylin kwitnących (floksów, rudbekii, jeżówek. tawułek, serduszek, irysów i wielu, wielu innych). Reszta to wolna przestrzeń. Nasadzenia są wzdłuż ogrodzenia.
Będąc na działce w weekendy naprawdę nieraz nie wiem za co mam się zabrać w pierwszej kolejności