widziałam dzisiaj w kauflandzie storczyki na wyprzedaży, były małe i duże, ja nabyłam przekwitniętego ale w fajnym stanie za 5 zł;) ciekawe jakiego jest koloru no i kiedy zakwitnie;p
Dominiko, dopiero teraz zauważyłam Twój wątek. Masz piekną kolekcję phalaenopsisów. Widać, że Twoje roślinki są pod dobrą opieką - wyglądają na zdrowe i zadbane. Gratuluję nowych storczyków. Mam nadzieję, że niespodzianka szybko zakwitnie.
Dominiko ,popros Admia o przeniesienie watku do "moje storczyki" ,bo tutaj rozwiazujemy problemy zwiazanie z uprawa i nie każdy non stop zaglada ,a na pewno wszyscy chcieliby sledzic Twoje poczynania i podziwiac rozwoj Twojej kolekcji
Udało mi się sfotografować dwie nowości:
Dendrobium phalenophsis
oraz mini phalenophsis opisany na etykieicie: Farve Ufo, niestety mini dosłownie w chwile po zrobieniu zdjęcia spadł z półki (stoi bez osołnki ze względu na zbyt wilgotny mech) i złamał połowę kwiatów;(
Cudne dendrobium i bardzo proste w uprawie Mini tez jest (byla) sliczna, Ale jestem pewna ze jej nic nie bedzie
Mi bardzo duzo storczykow spadlo z parapetow i zawsze jakos dochodzily do siebie