Uzbierała Ci się niezła kolekcja żurawek
Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Na forum jestem krócej niż Ty, Marysiu, ale i ja zauważam zmiany w Twoim ogródku. Mam tylko nadzieję, że jak uznasz, że zmiany nie są już potrzebne, to nas nie opuścisz
I nie przejmuj się-część kupiłam oznaczone, a i tak nie jestem w stanie zapamiętać ich nazw.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu w nowym wątku ogrodowym kolekcja żurawek imponująca też muszę moje podzielić i powymieniać na inne 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Marysiu witam w nowym wątku 
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, odwiedzam zawsze Twój ogród, bo Twoje zdjęcia mają duszę. Na wyspie też jestem codziennie, ale tam tłumy, to lubię sobie bardziej pomilczeć 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam serdecznie miłośników żurawek i wiejskich ogrodów! 
Jagusiu przez dwa dni zaglądałam czy już są zielone pokoje otwarte i trafiłam na otwarcie równoczesne z wiejskim. Pewnie nie jesteś w pełni usatysfakcjonowana bo nie ma w żurawkach kotów, ale moje koty domowe i nie łączą się z ogrodem. Obiecuję będzie niedługo sesja
Ewuniu bardzo dziękuję za z serca płynące życzenia i....niech się spełnią nam wszystkim!
Dosiu Ciebie szczególnie witam, bo chyba pierwszy raz! Różanka się tworzy, na razie jest w powijakach bo róże w pierwszym roku po posadzeniu, ale za rok dwa nie trzeba jej będzie aż tak jednorocznymi podsadzać, bo sama da radę
Jureczku więcej czasu poświęcam ogrodowi, bo więcej go mam, ale walczę z męską połową o akceptację bo ciągle jej brak.
Dlatego tak bardzo podobają mi się mężczyźni w ogrodzie
życzę Ci z całego serca dużo zdrowia, bo kręgosłup i ogród nie bardzo na siebie dobrze wpływają
Pati, bo widziałaś że u mnie wszystko jedno z drugiego wychodzi, wiele roślin w pierwszym roku sadzenia i jeszcze nie machają do przechodzących, trzeba je bacznie wypatrywać. Jak przyjedziesz za rok i za dwa to dopiero będzie różnica jak zdrowie dopisze
Zosiu dziękuję, tak mam glinę, sporo cienia i ciągle walczę z podagrycznikiem i wiecznie siejącymi się pokrzywami. Pokrzywy tak mój ogród ulubiły, że ze złości przestałam je jeść!
Tadziu czymś chciałabym takich koneserów ogrodniczych jak Ty przyciągnąć i cieszę się jak mi się udaje
Aniu mało w dzień było mnie na FO a i Dorotki też jest mniej; o tej godzinie byłyśmy obydwie i dobrze się złożyło, a lubię z nią współpracować. Gotowca miałam jakiś czas
Dziękuję za pochwałę i postaram się je częściej pokazywać, bo do tej pory widząc Wasze rozrośnięte okazy jakoś nie miałam odwagi
Aniu nie sądzę żebym miała rezygnować z FO tylko dlatego, że mam wystarczającą liczbę roślin, bo jestem tu nawet w sezonie ogórkowym czyli w zimie. Znalazłam na FO nie tylko rośliny, ale przede wszystkim wspaniałych ludzi, a to mnie chyba bardziej pasjonuje niż rośliny (TAK!). Poza tym czy widziałaś ogrodnika i kolekcjonera, który mówi dość nie chcę więcej
Różyczko witaj - myślę, że nie będziesz miała trudności masz piękny ogród i wiele rozrośniętych roślin i na pewno znajdziesz osoby, który mają inne. FO daje nam tyle możliwości
Renatko jak się cieszę z Twojej obecności, Tobie też zawdzięczam rozbudzenie duszy kolekcjonera. Niby od niechcenia, ale jesteś wielka pasjonatka ciekawych niespotykanych roślin
Irminko nauczycielko fotografii ! ostatnia seria maczkowa zapisana u mnie na dysku
Ja też widzę Cię bardziej wśród kwiatów, ale na wyspie czułabyś się równie dobrze bo my nikogo na siłę nie wciągamy w dyskusje. Można nas podglądać i podsłuchiwać więc bądź z nami nawet w zimie czarodziejko miła 

Jagusiu przez dwa dni zaglądałam czy już są zielone pokoje otwarte i trafiłam na otwarcie równoczesne z wiejskim. Pewnie nie jesteś w pełni usatysfakcjonowana bo nie ma w żurawkach kotów, ale moje koty domowe i nie łączą się z ogrodem. Obiecuję będzie niedługo sesja
Ewuniu bardzo dziękuję za z serca płynące życzenia i....niech się spełnią nam wszystkim!
Dosiu Ciebie szczególnie witam, bo chyba pierwszy raz! Różanka się tworzy, na razie jest w powijakach bo róże w pierwszym roku po posadzeniu, ale za rok dwa nie trzeba jej będzie aż tak jednorocznymi podsadzać, bo sama da radę
Jureczku więcej czasu poświęcam ogrodowi, bo więcej go mam, ale walczę z męską połową o akceptację bo ciągle jej brak.
Pati, bo widziałaś że u mnie wszystko jedno z drugiego wychodzi, wiele roślin w pierwszym roku sadzenia i jeszcze nie machają do przechodzących, trzeba je bacznie wypatrywać. Jak przyjedziesz za rok i za dwa to dopiero będzie różnica jak zdrowie dopisze
Zosiu dziękuję, tak mam glinę, sporo cienia i ciągle walczę z podagrycznikiem i wiecznie siejącymi się pokrzywami. Pokrzywy tak mój ogród ulubiły, że ze złości przestałam je jeść!
Tadziu czymś chciałabym takich koneserów ogrodniczych jak Ty przyciągnąć i cieszę się jak mi się udaje
Aniu mało w dzień było mnie na FO a i Dorotki też jest mniej; o tej godzinie byłyśmy obydwie i dobrze się złożyło, a lubię z nią współpracować. Gotowca miałam jakiś czas
Aniu nie sądzę żebym miała rezygnować z FO tylko dlatego, że mam wystarczającą liczbę roślin, bo jestem tu nawet w sezonie ogórkowym czyli w zimie. Znalazłam na FO nie tylko rośliny, ale przede wszystkim wspaniałych ludzi, a to mnie chyba bardziej pasjonuje niż rośliny (TAK!). Poza tym czy widziałaś ogrodnika i kolekcjonera, który mówi dość nie chcę więcej
Różyczko witaj - myślę, że nie będziesz miała trudności masz piękny ogród i wiele rozrośniętych roślin i na pewno znajdziesz osoby, który mają inne. FO daje nam tyle możliwości
Renatko jak się cieszę z Twojej obecności, Tobie też zawdzięczam rozbudzenie duszy kolekcjonera. Niby od niechcenia, ale jesteś wielka pasjonatka ciekawych niespotykanych roślin
Irminko nauczycielko fotografii ! ostatnia seria maczkowa zapisana u mnie na dysku
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Marysiu , jaki ze mnie koneser. Zaś do ogrodów przyciągają mnie nie tylko kwiaty , bardziej miłe ogrodniczki 
I ja dobiegłam
Marysiu imponująca kolekcja żurawek 
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
I ja się witam porannie
Żurawek masz całe mnóstwo...wszystkie śliczne ,bardzo je lubię
Miłego dnia!!
Żurawek masz całe mnóstwo...wszystkie śliczne ,bardzo je lubię
Miłego dnia!!
marzenia się spełniają! Dana
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tadziu no trzeba mieć motywację za moich czasów była to kolekcja płyt!
Bogumiłko witaj w ostatnich dniach na obczyźnie czytałam że pakujesz walizki, to zaraz będziesz szaleć w swoim ogródku!
Iwonko pomału, pomału ja przecież czekam na Ciebie
, a żurawek trochę się zebrało teraz trzeba czekać na ich wzrost
Danusiu witam Cię również
poranek mi się chmurzy, ale jak już woda nie leci to jest dobrze. Miłej niedzieli!
Bogumiłko witaj w ostatnich dniach na obczyźnie czytałam że pakujesz walizki, to zaraz będziesz szaleć w swoim ogródku!
Iwonko pomału, pomału ja przecież czekam na Ciebie
Danusiu witam Cię również
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu , piękne żurawki pokazałaś, moje są trochę wyciągnięte, chyba mają za dużo cienia. 
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu obejrzałam zaległości w poprzednim wątku i też powtórzę że nasturcja i chaber są piękne ,takie egzotyczne
Moja nasturcja od Ciebie ma listki wybarwione ale jeszcze kwiatków brak, bo pewnie brak
Masz dużo pięknych i takich innych kwiatów i są piękne oczywiście dzięki Twojej nieustannej pracy 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu, żurawkowy potentacie
Piękne zdjęcia pięknych okazów ! Niech się święci kolejna część opowieści ogrodniczych
Przyślij swoją męską połowę do W. na szkolenie
Otrzyma wykład na temat uroków ogrodowania i sfatygowaną koszulkę z napisem "Z ogrodu nie wychodzę", ale tylko na trochę do ponoszenia 
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Melduję się w wątku. 
- duju