oglądać Twoją skarpę ,różyczki piękne i jaśminowiec też mój jeszcze w pąkach ale teraz jest
  oglądać Twoją skarpę ,różyczki piękne i jaśminowiec też mój jeszcze w pąkach ale teraz jest   więc niebawem zakwitnie
  więc niebawem zakwitnie  

oglądać Twoją skarpę ,różyczki piękne i jaśminowiec też mój jeszcze w pąkach ale teraz jest
  oglądać Twoją skarpę ,różyczki piękne i jaśminowiec też mój jeszcze w pąkach ale teraz jest   więc niebawem zakwitnie
  więc niebawem zakwitnie  

zdjęcie robione w Essen w Niemczech, tam takich wielkich krzaków jest mnóstwo
 zdjęcie robione w Essen w Niemczech, tam takich wielkich krzaków jest mnóstwo 

Oj nie, Misiu - u mnie na Pomorzu zawsze później, a w porównaniu z południem Polski to mam nawet ze 2 tygodnie opóźnienia. Ale dzięki temu mam zawsze czas na działanie w przypadku tych kolejnych inwazji - mszyc, bruzdownicy, ogrodnicy niszczylistki, mączniaka, plamistości - jak u Forumek już są, to wiem, że do mnie nadejdą wkrótce i próbuję jakoś zapobiegać, albo przynajmniej obserwować...lora pisze:Małgosiu to dziwne zawsze u Ciebie pierwsze kwiaty kwitną...

Pięknie u Ciebie i kolorowo. Skarpa wygląda cudnie
 Pięknie u Ciebie i kolorowo. Skarpa wygląda cudnie 

a dwa lata prawie na niej nic nie robiłam...
 a dwa lata prawie na niej nic nie robiłam... a i roślinki porosły  i udało się zrobić inne ujęcie...
 a i roślinki porosły  i udało się zrobić inne ujęcie... 

Skarpa zadbana, chwastów wcale nie widać
 Skarpa zadbana, chwastów wcale nie widać   Różyczki piękne, ja kwiatami rugos cieszę się bardzo krótko, wystarczy lekki podmuch wiatru i już płatki leżą na ziemi
 Różyczki piękne, ja kwiatami rugos cieszę się bardzo krótko, wystarczy lekki podmuch wiatru i już płatki leżą na ziemi  Teraz czekam na kwitnienie tegorocznej (bodajże Louise Odier) i małej starej czerwonej nn
 Teraz czekam na kwitnienie tegorocznej (bodajże Louise Odier) i małej starej czerwonej nn  

Witaj Milenko he, he chwastów nie widać ... są , są ukryte
 Witaj Milenko he, he chwastów nie widać ... są , są ukryte  

cudeńko! To żołte to tojeść, prawda? Podziwiałam ją wczoraj u znajomej
 cudeńko! To żołte to tojeść, prawda? Podziwiałam ją wczoraj u znajomej  Ale najbardziej spodobał mi się ogromny różowy złocień z żółtym środkiem - idealnie pasowałby do mojej swojskiej rabatki z kosmosami i daliami. Mam obiecany kawałek, jak przekwitnie
 Ale najbardziej spodobał mi się ogromny różowy złocień z żółtym środkiem - idealnie pasowałby do mojej swojskiej rabatki z kosmosami i daliami. Mam obiecany kawałek, jak przekwitnie 

już bym ją chciała
  już bym ją chciała