Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Witam i ja w nowym wątku :wit !
Zgodnie z hasłem przewodnim, może powinnaś zmienić nick na Sofia?
Zamierzam bacznie śledzić realizację zamierzeń, a wygląda na to, że będzie się działo...
Pisz co chcesz, ale ja zazdroszczę tych 5 tys. metrów, nawet jeżeli są wielką piaskownicą.... ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dołączam do szanownego grona, z trochę większą piaskownicą. Podziwaim CIę za konsekwencję i realizację po kolei, a nie jak u mnie chaos
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agunia, dziękuję za identyfikację RH. Piękny kolor ma ten maluszek, taki kremowo-piaskowy. Posadzę go kiedyś przy moim białym, jak już powstanie kwaśna rabata. Bardzo się boję przesadzania tego dużego RH, bo on 3 lata temu był posadzony do mnie z innego ogrodu a teraz znowu nowe miejsce ;:124

Justynko, bardzo się cieszę, że chcesz mi towarzyszyć :wit

Aga, kochana jesteś ;:167

Kasiu,
właścicielko bezobsługowego ogrodu :wit Goździki pięknie pachną, co w połączeniu z lilakami o tej porze roku tworzy romantyczny klimat :D Widziałam jakie masz wielkie różyce ;:oj Moje niestety w powijakach. Baronesse dopiero wypuszcza listki :? Reszta ma po kilka liści. Najlepiej wygląda Flammentanz, pomimo, że siedziała w dołku najdłużej ;:224 Najgorzej wygląda Chopin, ale wierzę, że za rok będzie Królem Rabaty.

Iwonka, dziękuję za kciuki ;:196 Ten sezon obie będziemy miały rewolucyjny :uszy
Gazania? Ok, zapisuję :D

Jule, ciesze się, że pomimo braku czasu zajrzałaś ;:196

Marzenka, szarłat i pysznogłówka, bardzo dziękuję za identyfikację ;:196 Skalniak jest, ale do poprawki a nowy powstanie dopiero za trzy tygodnie.

Asiu, dzięki za miłe słowa :D Sofia powiadasz? Variegata jednak jakoś tak bardziej pasuje, do mojego charakteru :twisted: Będzie się działo w tym sezonie, o tak!

Marzka
, piaskownica już mnie tak nie przeraża od czasu, kiedy skończyłam walczyć z naturą na siłę. Sadzę tylko te rośliny, które na pewno przetrwają trudne warunki. U Ciebie kochana widziałam piękne berberysy, pięciorniki i lilaki- nie narzekaj :wink: Po prostu małymi kroczkami stworzymy ogrody marzeń ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, sadzę krzewy, które radzą sobie na piaskach, żeby jakieś ramy ogrodu stworzyć. No i trafiają się duże okazy z forumowych i nie tylko darów. Sadzę, dbam, może coś z tego będzie. Póki co znów sarny zniszczyły mi jałowce i tuje
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, sarny niszczą, psy niszczą, susza niszczy- no cóż, my nadal na placu boju będziemy dążyć do ideału ;:215

Zimno u nas, brrr.
Słońca brak, ciśnienie zabija. W takim razie zapraszam w krzaki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wisienka na... 'Kojou-no-mai' :D

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie też ziąb brrr....a krzaki są dobre na wszystko :uszy
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

O i proszę, nowy dzień, nowy wątek ;:215. Definicja ogrodu bezobsługowego jest niezła, a def ogrodnika jeszcze lepsza :;230. Trzymam kciuki, kibicuję i cieszę się, że dzielisz się relacją z powstawania ogrodu. Jest coraz piękniej, a goździki masz the best. U nikogo nie widziałam takich pięknych poduch.Synuś miamusi i kocórka po prostu do schrupania
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Witaj Magdo :wit Trzymam kciuki za ciąg dalszych prac i będę zaglądać od czasu do czasu żeby nacieszyć się widokami które nam prezentujesz ;:196 Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Trochę późno ale dopisuję się do kibiców i podglądaczy;-)
Liczę na nie i :wit powodzenia - łatwiej zniosę swoje;-)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, Ty tak łatwo w krzaki dałaś się wciągnąć? :wink: No cóż, my faktycznie pokrewne dusze, bo ja też lubię krzaki :lol:

Madzia,
dobrze, że jesteś ze mną w kolejnej części ;:196 Koty kocham najmocniej na świecie. Goździki sine faktycznie na piachu mają się świetnie i z roku na rok osiągają coraz większe rozmiary :tan

Kasiu
kochana, postaram się w tej części pokazać kilka ładnych widoków. Mam nadzieje, że nareszcie pokażę coś skończonego, bo tych rozgrzebanych rabat śmietnikowych sama mam już po kokardy :wink:
Monifd :wit Dziękuję za odwiedziny. Myślę, ze jak człowiek napatrzy się na ogrody innych, zarówno te cudowne, wymuskane, doskonałe, jak i takie jak mój, to zawsze zaczerpnie jakąś inspirację dla siebie ;:108

Uzupełniłam "pocieszacze" :D

Obrazek

Poniżej pokazuję jak wygląda sześciopak ogrodnika :lol:
Trafiłam przypadkowo na przecenę mizerot w OBI i te ot przedstawione na zdjęciu kosztowały 95 groszy za całość. Czyli jeśli takie w porównaniu z moimi, wielkie sadzonki przecenili ze względu na ich niby podły stan techniczny, nie wiedzieli chyba jak mogą wyglądać wysiewy z Zakola Wisły wykonane moimi ręcyma :oops: Biorąc pod uwagę koszt krążków torfowych, specjalistycznych szklarenek, przesyłek za zakupy w necie, zakupu nasion, to na tegorocznych wysiewach lobelii interesu nie zrobiłam :lol:

Obrazek

Kosaćce ;:167

Obrazek

Obrazek

Kompozycja z orlikami ( przypadkowa, ale całkiem zgrana :wink: )

Obrazek

Musiałam posadzić te byliny do donicy, bo wykopali je fachowcy od nawadniania i tym sposobem powstała taka kompozycja. Krwawnice i żurawki:

Obrazek

i portrety:
ObrazekObrazek

Do miłego :wit
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Rejestruje sie w kolejnym Twoim watku :D a kompozycja z orlikami mimo ze przypadkowa to bardzo udana.

Obrazek
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
bajubog
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2013, o 22:08
Kontakt:

Post »

Witaj Magda. Również rejestruję się w Twoim wątku :wit . Zastanawiam się już od jakiegoś czasu co Ty chcesz stworzyć na tych swoich hektarach :roll: . bo ja jakoś nie kumam, ale gratuluję wyobraźni. ;:131
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie jest tak źle, druga stronka :wit
Dobry wstęp, niedawno sama się o tym wszystkim dowiedziałam ale tak plastycznie wyrazić tego to ja nie umiem ;:306

Przypadkowa kompozycja z żurawką byłaby bardzo dobra jak na planowaną ;:63 A na przypadkową to jest fantastyczna ;:333

Czuję tu ogromny potencjał siły i zdeterminowania, będę kibicować ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kosaćce ;:170 a w kompozycji z orlikami ;:333
I właśnie z takich powód jak wyżej lubię zakupy w Obi :wink:
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

pIękny ogród sie zapowiada, iryski pięknie ci kwitna moje niestety jeszcze nie zaczeły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”