Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

Również jestem w nowym wątku :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Ja także zaświadczam, że wszyscy Cię bardzo lubią ;:168 Przyjęły Ci się kosztele ;:138 moje chyba nie ;:306 W sierpniu biorę się za oczkowanie,może tym razem się uda. Ale za to derenie i amorfy się poprzyjmowały. Czereśni będę też mieć całkiem mnóstwo, jak będziesz na zlot jechała to możesz zahaczyć o mnie i zabrać parę wiader. Natomiast koszteli na tej wielkiej nie będzie ani jednej, na młodych w sadzie będą ale to już nie takie 100% kosztele. Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Marysiu, trzy godziny temu napisałaś jakieś bzdury o nielubieniu, a tu już druga strona ;:215
Jak tak sobie czytam co bierzecie na zlot, to ja zamiast nalewki zabiorę apteczkę ze środkami przeciwbólowymi :;230 .... po takiej mieszance musi boleć ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też Ciebie nie lubię ;:306 Dlatego w ogóle nie zaglądam i nie podziwiam Twojego ogrodu ;:306
Sumienia nie masz, żeby takie rzeczy "na głos" pisać :evil:
Cudna ścieżka, przypomina mi najmilsze chwile dzieciństwa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

I ja się wpisuję, bo choć nie zawsze piszę, to nie znaczy, że do Twojego ogrodu Marysiu nie zaglądam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja sobie tu spokojnie obiadek w ogrodzie szamam, a tu taka niespodzianka - ja wiem, że mnie trochę lubicie - no dobrze już się nie droczę LUBICIE, ale musiałam Wami potrząsnąć, bo jacyś tacy śpiący jesteście. Wiem pogoda rozleniwia ... kogutki piejo nie u mnie kury piejo , nie majo koguta Obrazek

Witam serdecznie wśród mojej zieleni ;:180

Aniu zapraszam, ;:180 ale też się trzeba spieszyć, te na dole zostają dla nas, bo czereśnia została obcięta i jest parasolowata :lol:
Misiu u mnie jest 50 % trawy w trawie reszta różne takie ale koszone wyglądają jak trawa! ;:196 oczy mi się spociły :cry:
Iwonko tak ja pisze Gosia najprostszą metodą na przystawkę :lol: czy te jabłuszka są letnie czy jesienne?
Ja mam chrapkę na takie jabłuszka, które rosną w opuszczonym sadzie w dolince, tylko ja się bierze zrazy to trudno zejść a raczej wejść z powrotem.
Ewciu w tasiemcowy, ale mój! :uszy a czereśnia jest jak pisałam wyżej przycięta żeby coś w tych czereśni było oprócz cienia!

Aguniu moja Słodka Ty wiesz ile by Cię w tym ogrodzie denerwowało wszystko zaraz zmieniałabyś, ale jak byłabyś u mnie musiałabyś tylko siedzieć, chodzić i wypoczywać ;:196

Ewuniu rozalko to miło z Twojej strony i bardzo się cieszę że jesteś u mnie ;:168 ta przyroda to nasze życie!
Jureczku a ja Cię lubię od pierwszej do ostatniej strony ;:306 a skalniak do wiejskiego zawędrował dzięki Tobie! Obrazek
Małgosiu Marzę o tej dawnej koszteli jak nie wiem o czym.... o młodości (?) może coś z tego będzie ;:333
Elu Sz wywołałam Cię tiarelką w końcówce poprzedniej części i cieszę się z odwiedzin Obrazek
Kriss Ty jesteś niezawodny miło Cię gościć!
Ewuniu Rewi miło że jesteś Obrazek
Michałku jak fajnie, że masz internet ;:215 na efekty szczepienia czekaj ja przecież dużo wcześniej od Ciebie szczepiłam - jeszcze nic nie jest przesądzone. Listki na gałązkach w ziemi jeszcze nie świadczą o korzeniach ;:185
Także spokój dobrą cechą ogrodnika. Twoje kosztele miały owoce w ubiegłym roku to teraz odpoczywają ;:219
A Ty nie chcesz z tymi czereśniami na zlot zawitać - moja trasa przez Śląsk będzie wiodła :wink:
Aniu to dla mnie paracetamol, bo na aspirynowe jestem uczulona Obrazek ;:196
Ewuniu majowa tak masz rację takie były nasze wiejskie wakacyjne ogrody! i łąki po których szalało się i nieraz wpadało w krowi placek - tego niestety już brakuje. Łąki tez się zmieniają bo nikt ich nie kosi ani krów na nich nie wypasa :? ;
Chodź jeszcze jedna Ewuniu evluk to miło, że zaglądasz Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to premia wzięliśmy na spacer koty na smyczy (w ogrodzie jest unicestwiacz kotów) chodzą już od paru dni i coraz bardziej im się podoba
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Nie lubię Cię oczywiście ale przyszłam, jakiś taki sadomasochiczny przymus wewnętrzny czuję, żeby zaczynać każdy dzień od podpatrywania Twojego ogrodu, nie wiem, czemu , bo Cię nie lubię :twisted: Przymus jest na tyle silny, że właśnie z tego nielubienia załatwiam nocleg na wesele, żeby jeszcze osobiście przyjechać i obejrzeć ten ogród, którego nie lubię ;:306

I właśnie dziś pokazywałam gościom ogród i mówiłam, co od kogo dostałam i co rusz padało "A to jest od tej Marysi, przez którą uciekniemy wcześniej z Waszego ślubu, żeby ją odwiedzić" :) (Jedna z Twoich piwonii ma ewidentnie pąka!) Trawnika Ci jednak zazdroszczę...taki efekt bym chciała mieć, niby wiejski, ale równy i zielony :wink: I jak patrzę na Twoje szczepienia, a potem na swoje stare jabłonie to zaczynam dojrzewać, żeby też sobie jakąś starą odmianę, która nie tylko kwieciem, ale i owocami będzie cieszyć, też zaszczepić...

A moje koty dziś właśnie po raz pierwszy poszły do ogrodu...i tego szczęścia nie da się opisać :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat no to chciałam usłyszeć Obrazek. No ale jakbyś Ty siedziała w pustym wątku 24 godz. jak na ogół zawsze ktoś coś ... jedynie Ania zajrzała ;:168 to co byś pomyślała :?:
A wiesz, że ja też wywieszam tabliczki na moich roślinkach i Twój pomnik przyrody też będzie, bo proszę o złoć ;:180 przywieź ją osobiście koniecznie Obrazek
To ja Ci udzielę lekcji pokazowej i będziesz szczepić ;:333 Jeżeli piwonia zakwitnie to znaczy że masz tą zieloną łapkę po swojej rodzicielce ;:306
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marysiu chcę Ci powiedzieć ,że jesteś moją kochaną dziewczyną i że bardzo ,cię lubię .A to że czasem nikt do Ciebie nie napisze ,to nie z braku sympatii ale z braku czasu . ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Kolejna część i tyle wyznań... :roll:
Marysiu, to gdzie wyprowadzacie koty na spacer? I co to znaczy, że w ogrodzie jest unicestwiacz kotów? ;:oj
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu i ja witam Cie w nowej odsłonie Twojego urokliwego ogrodu . ;:196
Wszyscy Cię tu kochamy i jak jeszcze raz napiszesz takie bezpodstawne osądy to osobiście przyjadę z rózgą ;:302
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Marysiu, wyobraź sobie Monikę całą białą, bez żadnego kłaczka w innym kolorze- to moja Całka :D . Puszysty ogon, ten sam wyraz pyszczka i oczu, jakby były siostrami. Szelki także ma czerwone :;230 . Pozdrawiam
Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

;:131 i ja do Ciebie przyszłam ale jak piszesz że my Cię nie lubimy to mi się przykro zrobiło :( . Maryś jak by Cię dziewczyny nie lubiły to byś 11 części wątku nie otwierała po rocznym pobycie na forum u mnie też rzadko piszą teraz jest sezon na ogród :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O Maryjo! ale namieszałam - przepraszam ;:180

Witam popołudniowych gości w moim ogrodzie! ;:138
Rozalko Ewuniu to była prowokacja Kochana już więcej nie będę ;:215
Heliosku Drogi dwa koty straciłam z powodu mojej Loli rasy husky. Jeden jak sobie ze mną chodził a M wracał ze spaceru to tylko sekunda ;:124 a drugi niestety polazł do woliery i też na drugi dzień leżał sztywny, a jeszcze parę obcych kotów też ma na sumieniu i koty chodzą z nami bo własnym ogrodzie!
Iwonko jak to spełnisz (przyjedziesz) to napiszę jeszcze raz ;:306 ;:306
Ewuniu od Calki a mogłabyś ją wkleić tu albo na wyspie :?: proszę ;:180
Różyczko mądra kobitka jesteś przekonałaś mnie już dobitnie! ale wiesz ja nie traktuję takich słów strasznie poważnie i to było tak na opak, wybacz i nie smuć się! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”