Mangus - moje cytrusy i nie tylko.
Re: Moje cytrusy i nie tylko.
Avocado jeszcze nie hodowałem ale teraz poluje właśnie na avocado żeby je zasadzić 

No to niedługo kolejne sadzenie, zakupiłem właśnie nasiona Adenium(odmiana Mahatap)
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brawo
z niecierpliwością czekam, aż adenium urośnie i pokaże listki . Pozdrawiam 

- Ivy2
- 10p - Początkujący
- Od: 11 wrz 2012, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale Ci zazdroszczę ;p kupiłam sobie nasionka adenium ale nic z tego nie wzeszło. Może nasionka były stare... Czekam na dalszą relację 

A moczyłaś je?
- Ivy2
- 10p - Początkujący
- Od: 11 wrz 2012, o 16:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moczyłam je. Możesz mi powiedzieć gdzie kupujesz te nasionka? Może się skuszę 

Kupiłem dziś ananasa żeby rozmnozyć go poprzez rozete.Ku mojemu zdziwieniu w środku byly 2 nasionka 

Witam,
Mam nasionka cytryny i chciałabym spróbować wyhodować z nich drzewko cytrynowe. Czy ktoś mógłby mi napisać co robić z tymi nasionami. Od razu zasiać do ziemi? Jakie podłoże zastosować? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
Mam nasionka cytryny i chciałabym spróbować wyhodować z nich drzewko cytrynowe. Czy ktoś mógłby mi napisać co robić z tymi nasionami. Od razu zasiać do ziemi? Jakie podłoże zastosować? Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.
Ja swoje wysiałem do zwykłej ziemi kwiatowej, nie suszyłem po prostu od razu włożyłem do ziemi. Wykielkowały chyba po 2 miesiącach 

Dwa miesiące wydaje się długo. Ale lepiej dłużej czekać i mieć silniejszą roślinkę
Ja właśnie zasiadałam moje cytrynki do ziemi. Jak coś się wyłoni to na pewno się pochwale 

No mam nadzieję że tak
. Trzymam kciuki
A mi dziś nasionka kawy pusciły korzonki