Krysiu- leszczynko!leszczyna pisze:IWONKO....skarpa też wpadla mi w oczka a to temu, ze tworzę nowy ogrod i mam taras wysoko osadzony ze względu na pochyłośc terenu....też myslę o podobnym zagospodarowaniu......ale czy ziemia przy większych opadach nie osuwa się
Rośliny dość szybko zarosły i "trzymają" ziemię korzeniami. Natomiast problemem są krety, które ryjąc sobie pod trawnikiem czasami się zapędzą i wylatują na wjazd. No, może nie one fizycznie, ale ziemia z ich działalności.

Witaj Chudziaczku!
No właśnie szkoda, że te białe nie chcą si wysiewać? A może zwyczajnie krzyżują mi się z tymi różowymi?
Miło Aguskac powitać Cię w moim wątku!
Tak jak napisałam. Posadziałam trochę roślin skalniakowych i sukcesywnie dosadzałam inne w wolne miejsca, żeby szybko umocnić brzeg.
W sumie było dużo pracy. Trawnik przed domem wymienialiśmy w 2009 r, do tego czasu na skarpie była trawa, postanowiłam to zmienić.

Judyta!
Ja w sumie mam też płaski ogród. Głównie jest trawa i na obrzeżach, pod płotem - rośliny ozdobne.
Nie umacniałam siatką, choć teraz pewnie zrobiłabym to. Podobnie, gdybym zakładała trawnik, to pomyślałabym o siatce przeciw kretom.
Ewa_rozalka! Miło mi Cię gościć.
Sławku!slanka-flora pisze:IWONO![]()
Chyba trochę za długo czekałaś z założeniem tego wątku![]()
Początek bardzo,bardzo![]()
Sławek
I tak mam obawy, czy sobie poradzę z prowadzeniem wątku. Mam wiele różnych obowiązków.
Iwonko - Heliofitko!
Te moje parapety chyba nigdy nie będą puste. Niestety.