Normalnie dawaj jej Agrecolu ale włącz dodatkowo Mikrovit Fe, nawóz z agrecolu ma go zbyt małą dawkę. W kwestii dokarmiania uważam że raz na 6 dni wystarczy jak dasz odpowiednią dawkę nawozu z mikrovitem.
To co zobaczyłam dzisiaj na mojej pieknej surfinii......zgroza.
Podejrzewam wciornastka.
Surfinia jest jedna wisi obok drzwi i pytanie czy wyrzucić czy pryskać.
Od razu potraktowalam ją Karate. . Nigdy nie miałam do czynienia z wciornastkiem. Czy jest szansa na trwałą likwidacje szkodnika.
wciornastki są maleńkie maja ok 1milimetra dlugości i są "chudziutkie" - takie przecineczki - to co zaatakowalo Twoja roslinke to wypasione wielkoludy ale co to nie mam pojecia - dla mnie to szczypawki lub skorki (jeśli to nie to samo )
Mam problem z surfinią , a mianowicie kupiłam ją wczoraj w dużej donicy była troszkę zwiędnieta
podlałam i nic się nie zmienia dzis jest tak samo
myslałam że ma sucho ale teraz już nie wiem co robić pomocy .
Surfinia pije wodę jak szalona, może więc jest przesuszona-nie można jej zaniedbywać, nawet przez 1 dzień. Wyjmij z donicy bryłę korzeniową i zobacz czy w środku jest przeschnięta, czy wręcz przeciwnie. Jeżeli wszystko wskazuje na to, że miała sucho, wstaw ją do naczynia z wodą, powinna pić i się ponieść.
Chyba, że była już przesuszana w sklepie, wtedy raczej jej nie uratujesz.
KOCHANI POMÓŻCIE BO NIE WIEM CO SIĘ DZIEJE Z MOJĄ SURFINIĄ .GDZIE POPEŁNIŁAM BŁĄD W PIELĘGNACJI?
REGULARNIE JĄ PODLEWAŁAM CO TYDZIEŃ NAWOZEM DO SURFINII, USUWAŁAM SUCHE KWIATY.
A TERAZ WYGLĄDA TAK
Nie piszemy całych postów wielką literą.
W internecie oznacza to krzyk.
Staraj się więc proszę, na przyszłość już tego unikać.
babuchna