Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
Małe, ale... cieszy, jak nigdy wcześniej. Wiosna, wiosenka 

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te pierwsze wiosenne kwiatki są piękne , cudowne .... Dodają nam chęci do pracy i wiele radości . Działaj Pat w ogrodzie , a ja będę zaglądać i podziwiać . 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Lepiej pozno niz wcale-Wiosna w koncu do Ciebie tez zajrzala
super nowy watek

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pat
Tu Pell
To czerwone to pewnie barwiona kora no nie ?
Super masz Pat zwiastuny wiosny
Najbardziej cieszą krokusiki, u nas dopiero jeden wypuszcza szczypior, ale na działce widziałam żółtego
Kiedyś też pracowałam w ogrodzie z niemowlakiem w zestawie, achchccc...nie miałam na początku konewki i jeździłam wózkiem z bachorkiem i butelkami plast. do kranu
Dwa w jednym 
Tu Pell

Super masz Pat zwiastuny wiosny

Najbardziej cieszą krokusiki, u nas dopiero jeden wypuszcza szczypior, ale na działce widziałam żółtego

Kiedyś też pracowałam w ogrodzie z niemowlakiem w zestawie, achchccc...nie miałam na początku konewki i jeździłam wózkiem z bachorkiem i butelkami plast. do kranu

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Pat
Podglądałam z zaciekawieniem Twój poprzedni wątek i tak też będzie w tym sezonie,bo bardzo jestem ciekawa ile uda Ci się zrobić
Niech cię nie przeraża ogrom prac,naucz się patrzeć kawałkami na swój ogród,a gdy dopadnie Cię zniechęcenie,za Scarlett O'Hara powtarzaj sobie "pomyślę o tym jutro".A jutro już będą nowe siły i pomysły
Życzę właśnie wielu pomysłów,wizji wręcz i sił do realizacji.Czerwoną ziemię już masz...
Wiosny zielonej u mnie jeszcze nie ma,boję się rozgarniać śnieg na rabatach,żeby nie uszkodzić żadnego kiełka.Tyle czekałam to jeszcze wytrzymam
Ale tęskni się,oj tęskni 

Wiosny zielonej u mnie jeszcze nie ma,boję się rozgarniać śnieg na rabatach,żeby nie uszkodzić żadnego kiełka.Tyle czekałam to jeszcze wytrzymam

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Hej Pat, miło że wreszcie załapałam się na jakąś małą stronę z nowym wpisem. Z reguły zanim się gapnę Ty już 50 stronice machasz.
Kwiecie przedstawione oznajmia swa uroda nadejście najpiękniejszej pory roku. Będzie się działo w Twoim ogrodzie, oj będzie się działo.
Z nieskrywana radością i ja dziś ogłosiłam nadejście upragnionej wiosny - sypnęło i u mnie kwieciem. Alleluja!
Kwiecie przedstawione oznajmia swa uroda nadejście najpiękniejszej pory roku. Będzie się działo w Twoim ogrodzie, oj będzie się działo.
Z nieskrywana radością i ja dziś ogłosiłam nadejście upragnionej wiosny - sypnęło i u mnie kwieciem. Alleluja!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Witam się w nowym wątku
.
Wiosna pięknie się zaczyna. U mnie jeszcze biało a na wieś
to chyba nie wcześniej niż za 2 tygodnie pojadę.

Wiosna pięknie się zaczyna. U mnie jeszcze biało a na wieś
to chyba nie wcześniej niż za 2 tygodnie pojadę.
Pozdrawiam , Joanna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to nie wytrzymałaś długo bez ogrodu, no ale z takimi oznakami wiosny to ja też otworzę, ale na razie wszystko ukryte .
Wiele sukcesów w ogrodzie życzę
Wiele sukcesów w ogrodzie życzę

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Witam wszystkich miłych gości, starych bywalców i nowych równie gorąco
Dziś czuję się kobietą spełnioną...jutro będę się czuć kobietą starą, jak rano nie dam rady z łóżka się zwlec
Dzięki ugotowaniu sabotażowego obiadu, spacyfikowałam małżonka: obżarł się tak, że nie miał siły do ogrodu iść, więc ja myk myk, uciekłam od rodziny i....
- posiałam nemezję, smagliczkę, nagietki, groszek pachnący i astry
- posadziłam sasanki od Ewy, które lada dzień będą kwitnąć chyba
- założyłam tegoroczny warzywnik, siejąc rzodkiewki, pasternak, koper i groszek,
- wygrabiłam jakąś 1/80 liści
- pogadałam z kilkunastoma przechodniami
- zapadłam w entuzjastyczną zadumę przy studni i się napawałam
A wcześniej jeszcze eM pod moim światłym nadzorem przyciął pozostałe wiśnie i wyciął część dzikiego bzu, bo uznałam, że 4 solidne drzewa to jednak za dużo. Jutro jeśli nie będzie padać, będziemy przecinać pozostałe owocowe - wiem, że termin nie ten, ale to okazy nieowocujące wcale z powodu zdziczenia, więc zaszkodzić im już nie zaszkodzimy, a może pomożemy.
Z rozmów z ludnością okoliczną wynika, że u wszystkich nastąpiła eksplozja wegetacji, czyli moje spostrzeżenie jakoby pod śniegiem wszystko rosło zgodnie z kalendarzem, a nie aurą, jest słuszne...zresztą na dowód kolejne ujecie krokusów...tych samych co rano, a parę godzin później już w rozkwicie:

A to czerwone, to nie czerwonoziem, tylko nieudany eksperyment: jakby kogoś jeszcze pokusiło, to zdecydowanie nie polecam używania jako obrzeży wypalonych cegieł kominowych, bo po jednej zimie zmieniają się w taką właśnie czerwoną kupkę
Więcej zdjęć jutro, bo entuzjazm ogrodowy spowodował zaniedbanie zadań zawodowych, ale na koniec przedstawiam Wam wózek zaczepno-obronny, model ogrodowy, część zaczepna wygląda tak:

Zaś część obronna i transportowa mieści w sobie pojemny kosz na doniczki, nasiona i łopatki, oraz poręczną kieszeń na sekator i wyprofilowaną tackę na aparat fotograficzny:

Pasowałoby mi jeszcze dorobić przyczepkę na większe donice oraz uchwyt na wąż ogrodowy

- posiałam nemezję, smagliczkę, nagietki, groszek pachnący i astry
- posadziłam sasanki od Ewy, które lada dzień będą kwitnąć chyba
- założyłam tegoroczny warzywnik, siejąc rzodkiewki, pasternak, koper i groszek,
- wygrabiłam jakąś 1/80 liści
- pogadałam z kilkunastoma przechodniami
- zapadłam w entuzjastyczną zadumę przy studni i się napawałam

A wcześniej jeszcze eM pod moim światłym nadzorem przyciął pozostałe wiśnie i wyciął część dzikiego bzu, bo uznałam, że 4 solidne drzewa to jednak za dużo. Jutro jeśli nie będzie padać, będziemy przecinać pozostałe owocowe - wiem, że termin nie ten, ale to okazy nieowocujące wcale z powodu zdziczenia, więc zaszkodzić im już nie zaszkodzimy, a może pomożemy.
Z rozmów z ludnością okoliczną wynika, że u wszystkich nastąpiła eksplozja wegetacji, czyli moje spostrzeżenie jakoby pod śniegiem wszystko rosło zgodnie z kalendarzem, a nie aurą, jest słuszne...zresztą na dowód kolejne ujecie krokusów...tych samych co rano, a parę godzin później już w rozkwicie:

A to czerwone, to nie czerwonoziem, tylko nieudany eksperyment: jakby kogoś jeszcze pokusiło, to zdecydowanie nie polecam używania jako obrzeży wypalonych cegieł kominowych, bo po jednej zimie zmieniają się w taką właśnie czerwoną kupkę

Więcej zdjęć jutro, bo entuzjazm ogrodowy spowodował zaniedbanie zadań zawodowych, ale na koniec przedstawiam Wam wózek zaczepno-obronny, model ogrodowy, część zaczepna wygląda tak:

Zaś część obronna i transportowa mieści w sobie pojemny kosz na doniczki, nasiona i łopatki, oraz poręczną kieszeń na sekator i wyprofilowaną tackę na aparat fotograficzny:

Pasowałoby mi jeszcze dorobić przyczepkę na większe donice oraz uchwyt na wąż ogrodowy

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Trzeci raz próbuję się z Tobą przywitać w nowym wątku, może w końcu się uda
Wreszcie, nareszcie możesz ruszyć do boju, bo na razie tylko ciężkie zmagania z oporem gałęziasto-ziemistej materii Cię czekają, albo leżenie plackiem na ziemi w oczekiwaniu na rozwój jedynego krokusa, który raczył przebić się do słońca. Ale skoro Cię to, jak widzę, uskrzydliło, to alleluja
Tym bardziej, że to front robót, wspierających Dukana lub odwrotnie
.
Powodzenia we wszystkich poczynaniach na różnych niwach, tym bardziej, że ruszyłaś do boju jak ofensywa pod Kurskiem
. Czy zawis na Twoim płocie dozwolony
Pytam uprzejmie - Jagoda
PS. Sara wyraźnie zadowolona.

Wreszcie, nareszcie możesz ruszyć do boju, bo na razie tylko ciężkie zmagania z oporem gałęziasto-ziemistej materii Cię czekają, albo leżenie plackiem na ziemi w oczekiwaniu na rozwój jedynego krokusa, który raczył przebić się do słońca. Ale skoro Cię to, jak widzę, uskrzydliło, to alleluja

Powodzenia we wszystkich poczynaniach na różnych niwach, tym bardziej, że ruszyłaś do boju jak ofensywa pod Kurskiem

Pytam uprzejmie - Jagoda
PS. Sara wyraźnie zadowolona.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
I ja wpadłam podziwiać Twój ogród , śliczna i zadowolona siedzi w wózeczku 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Pat miałaś rację z tą wegetacją pod śniegiem! I odtąd jesteś moim guru
Wózek Sary lepszy niż taczka, może nie pojemniejszy, ale bardziej funkcjonalny z tymi wszystkimi półeczkami i częścią zaczepną.

Wózek Sary lepszy niż taczka, może nie pojemniejszy, ale bardziej funkcjonalny z tymi wszystkimi półeczkami i częścią zaczepną.
- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Witam się i ja w nowym wątku
czy mała Sara podczas Twojej ogrodowej pracy tak grzecznie siedzi w wózeczku?
ale słodka dziewczynka

czy mała Sara podczas Twojej ogrodowej pracy tak grzecznie siedzi w wózeczku?
ale słodka dziewczynka

Pozdrawiam- Marzena
Wystarczy na Chwilę spuścić Cię z oka
i co? Już druga strona. coś mi się wydaje, że wsad do wózka nie ma zbyt szczęśliwej miny, lada chwila zacznie kombinować.
Łomatko!! to już trzecia strona

Łomatko!! to już trzecia strona
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- mada83
- 200p
- Od: 3 lut 2012, o 14:33
Nareszcie jest 
Witam się wiosennie

Witam się wiosennie

Pozdrawiam Magda
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem