zuzola11 - witaj, zapraszam bardzo serdecznie.
a ja znalazłam jeszcze kilka zdjęć z ubiegłego sezonu. Widać na nich jaki układ ma działka. jest to prostokąt z wytyczona pośrodku ścieżka z betonu lanego ( co za pomysł) Niestety wylano go tak głęboko, że tylko granat dałby mu radę.
Poprzednia właścicielka sadziła wszystko i wszędzie bez większego pomysłu , więc jak zaczęłam to wszystko przenosić, to zostało mi bardzo dużo dziur i muszę w tym roku dowieźć skadś ziemi, żeby jakoś zniwelować poziom. Najbardziej szkoda mi było pięknych piwonii, które nie po przesadzeniu nie zakwitły. Ciekawe kiedy zakwitną ponownie?
Rosły piękne lawendy, które na wiosnę mocno ciachnęłam i zrobiłam rabatkę, szkoda, ze zapodziały mi się gdzies zdjęcia z sezonu, ładnie było. W tym roku coś tam zmienię, dodam więcej kolorków.
Stary warzywnik zniknął ustąpił pola do zabawy. W tym roku wytępię chwasty i dosieje dobrej trawy. To jest cały czas słoneczne miejsce . Cały czas tamtędy chodzimy. Jaka trawkę polecacie i jak ją wysiać? Ot tak rzutowo nasiona, czy raczej kupić ta magiczna dosiewkę? Z tylu dokładnie widać te marcinki, które się bardzo rozeszły.

Po lewej stronie też było ich mnóstwo, teraz rosną tam malinki.
A przed nimi będzie kącik ziołowy, na który na razie szukam inspiracji.
Tutaj widać kącik, z którego w zeszłym roku najczęściej korzystaliśmy, niestety około godz 15 jest tam już cień i jest naprawdę chłodno. W prawym rogu zaniedbany migdałek. jUŻ PRZECZYTAŁAM, ŻE TRZEBA GO PO KWITNIECIU OBCIĄĆ. nIE WIEM TYLKO JAK STARY JEST I CZY ZBYT SILNE CIĘCIE MU NIE ZASZKODZI.
N tym zdjęciu bardziej widać jego układ.