Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

W Steinfurth bylam w zeszlym sezonie (notabene foto w moim avatarku jest kolo Steinfurth-owego muzeum rozanego) i jakos nie ciagnie mnie ponownie :wink: Ale będę w Bad Langensalza - udaje sie do Term :wink: przy okazji zwiedzic 10 ogrodow, to pomyslalam ze moze bylas i cos powiesz ciekawego, bo to nie daleko i wypadalo by tez to rozarium zobaczyc.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I pokazywalas chyba zdjecie z Edenka z rogu przy parkingu, ona teraz dogorywa, ciekawosc co bedzie na wiosne. Ja tam lubie, zwlaszcza, ze lubie tak od kuchni. W Bad Langensalza nie bylam, tylko czytalam, jak jedziesz do "wod" to grzechem by bylo nie zobaczyc ogrodow. No i chyba Sangerhausen tez po drodze, tylko nie zapomnij, ze u nich od (chyba)18.06.jest sympozjum(chyba, ze w nim uczestniczysz), moze byc ciezko z hotelem. Ja strasznie duzo jezdze firmowo i prywatnie nie chce mi sie ruszyc 4 liter.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gruß an Aachen/Sulut d`Aix La Chapale,(Frau Karl Druschki x Franz Deegen),hodowca Hinner,wprowadzona na rynek w 1909 przez Geduldig (D).
Rozowy Sport ,Spek (NL) 1930/Rosa Gruß an Aachen
Bialy Sport,Max Vogel (D) 1944/Weiße Gruß an Aachen.M. Vogel nie ma specialnych osiagniec hodowlanych,kilkanascie Sportow,jego najwieksza zasluga bylo w czasie wojny ukrywanie roz miedzy zagonami kartofli i kapusty,doczekal sie kamienia pomiatkowego w Sangerhausen.
Mam tylko ta ostatnia,jest urocza ,zwiewna ,pachnaca rozyczka w kolorze budyniu waniliowego,paki rozowe,zolte,czerwone,krzak osiaga ok.60 cm,jest bardzo obowiazkowa,kwitnie bez przerwy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Bardzo ciekawy ma kształt kwiatu - z tego co wiem to są 3 sztuki. Widziałam je u Louberta.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak sa 3 i wszyskie u Schultheis`a,mialam przed nosem wszystkie i moje ;:167 wybralo biala.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Kurfürstin Sophie
Obrazek
Aspirin Rose
Obrazek Obrazek
Little White Pet
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę że też zauroczyła Cię Kurfurstin Sophie - nie wiem ale jakoś mało popularna jest ta róża. Na helpie są zdjęcia tylko nasze, a przecież to ładna różyca.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, jest urokliwa,zdrowa,czasami pachnie.Lubi sie "pokladac"moze dlatego brak popularnosci,uwazam,ze jest stworzona do donicy.W moim rankingu zajmuje 4-miejsce (1,2,3-Little White Pet).
Obrazek
Pomponella,niezawodna.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja Sophie mi trochę zmarzła - trafiła pechowo na ostrą zimę. Też ją lubię ale z powodu jej zmienności kolorystycznej - raz jest ciemno różowa, raz jaśniejsza.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na moich zdjeciach jest "rozmazana",to przy kiepskiej pogodzie,normalnie te kontrasty sa super.U mnie "cierpiala" na slepe pedy(jak to sie poprawnie nazywa?)i nie specjalnie zbudowala krzaczek.Mam nadzieje na lepsza pogode w tym roku. Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Slepe pędy czy dziczki? U mnie też były zdjęcia gdzie miała problem z oczkiem które z jakiegoś powodu było zielone.
Na Twoim zdjęciu za to widać jej zmienność - podobieństwo do Edenowatych oraz to że jeden kwiat jest różowy.
To mi trochę przypomina Winchester i jej powrót do Mary Rose.
Jestem ciekawa jaki ona ma rodowód.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z oczka wyrastaja listki i sa zakonczone "slepo",nic dalej nie rosnie,jak jest kilka listkow mozna obciac i po problemie,ale jak 1-szy listek to mogila(u mnie tak bylo).Lepiej nie umiem opisac.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Alexia,
jestem pod wrażeniem uprawy róż na balkonie. Podobają mi się odmiany róż, które pokazujesz.
W donicach, a tak dorodne krzaczki. ;:138
Kurfurstin Sophie jest śliczna, podoba mi się właśnie taka delikatna kolorystyka.

Te ślepe pędy, jak to nazywasz, to skutek zimnych dni (nocy), kiedy róża rusza na wiosnę.
Możesz je obrywać, w ten sposób pobudzisz krzaczek do lepszego rośnięcia.
U nas mówi się na takie - ślepe gniazda.

Pozdrawiam, pokazuj nam swoje piękne róże ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow..............jestem wzruszona............... jak swiezo zaorane pole.
Majka411 ,dziekuje za odwiedziny i mily wpis.Znam Twoje watki i dziewczyn z extra klasy.Podziwiam Wasze roze,ale nie odzywam sie zdajac sobie sprawe,ze moje poglady granicza z dekadencja.Zdjecia będę wklejac.
O to wlasnie mi chodzilo "slepe gniazda".Dzięki. ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:;230 :;230 ale masz powiedzonka ..... jak świeżo zaorane pole :;230 :;230 i ekstra klasa :;230 :;230
Odzywaj się u nas i pisz te swoje poglądy z dekadencji ;:306
Zapraszamy ....... ;:65 ;:65
Fajnie, że do nas dołączyłaś, jak jesteś tak zakręcona różanie jak my, to witaj w domu ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”