Czy pokażesz nam zdjęcia z tegorocznego balkonu?
Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty w domu i na balkonie - Nomi Malone
Bardzo tu przyjemnie. Pelargonia o kolorowych liściach jest boska 
- NomiMalone
- 100p

- Od: 8 sie 2012, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tegoroczny balkon generalnie świecił pustkami
Na balkonie odbywały się w tym roku prace remontowe, czyli cięcie płytek , szlifowanie i parę innych kurzastych robót.
Stwierdziłam , że kwiatów w tym roku sadzić nie będę ponieważ ani nie będę miała do nich dojścia spomiędzy narzędzi i rzeczy a poza tym będą tak ukorzone i zmarnowane , że szkoda byłoby na to patrzeć. W tym roku z zakupionych roślin miałam jedynie 2 rodzaje petunii, 2 begonie i fuksję w koszyku wiszącym. Reszta co stała na balkonie to rośliny doniczkowe wyniesione (po remontowym bałaganie) z domu na balkon
Zdjęc generalnie nie robiłam bo nie było robić czemu
a zdjęcie petunii i begonii wstawiałam już

Ale znalazłam fotkę kwiatuszków, które postawiłam sobie na balkonowym stole pod koniec sierpnia. Begonie przestawiłam z ziemi na stół bo wysiały się tam Million Bells i zaczęły zwisać , toteż chciałam sobie na nie popatrzeć . W wazonie dla koloru narwałam Nawłoci

Stwierdziłam , że kwiatów w tym roku sadzić nie będę ponieważ ani nie będę miała do nich dojścia spomiędzy narzędzi i rzeczy a poza tym będą tak ukorzone i zmarnowane , że szkoda byłoby na to patrzeć. W tym roku z zakupionych roślin miałam jedynie 2 rodzaje petunii, 2 begonie i fuksję w koszyku wiszącym. Reszta co stała na balkonie to rośliny doniczkowe wyniesione (po remontowym bałaganie) z domu na balkon
Zdjęc generalnie nie robiłam bo nie było robić czemu

Ale znalazłam fotkę kwiatuszków, które postawiłam sobie na balkonowym stole pod koniec sierpnia. Begonie przestawiłam z ziemi na stół bo wysiały się tam Million Bells i zaczęły zwisać , toteż chciałam sobie na nie popatrzeć . W wazonie dla koloru narwałam Nawłoci

- NomiMalone
- 100p

- NomiMalone
- 100p

Podlewałam dzis moje storczyki. Na nowej bulwie Oncidium pojawił się chyba pęd kwiatowy. Ale pewna nie jestem , jak będzie większe to sie okaże

Wstawiam też fotkę parapetu kuchennego, niestety miejsca tam teraz troszkę mniej bo dostawiłam 5 małych doniczek z maluchami Saintpaulii oraz mojego bluszcza. Wszystkie kwiaty z balkonu wróciły już z wakacji do domu, zrobiło sie ciasnawo

Wstawiam też fotkę parapetu kuchennego, niestety miejsca tam teraz troszkę mniej bo dostawiłam 5 małych doniczek z maluchami Saintpaulii oraz mojego bluszcza. Wszystkie kwiaty z balkonu wróciły już z wakacji do domu, zrobiło sie ciasnawo

-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- NomiMalone
- 100p

Dziękuję ... nie jest ich tak wiele , więc łatwiej mi o nie zadbać , ale oglądając wasze wątki mam wrażenie, że w dość krótkim czasie przybędzie mi kilka okazów 
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Wpadłam z rewizytą i muszę powiedzieć, że pięknie jest u Ciebie. Domowe bardzo zadbane
i masz czeropegię, w których ja się zakochałam. Kompozycje balkonowe dobrane z niesamowitym smakiem 
- NomiMalone
- 100p

Wczoraj byłam u babci. Po 2 dniach przeglądania Waszych wątków roślinnych, było wiadome, że nie wrócę od niej bez czegoś zielonego
Wzięłam jednego kwiatka w doniczce (kalanchoe) oraz 3 odnóżki pelargonii angielskiej. Zastrzegłam jeszcze , że wezmę, grudniówkę oraz begonię (chyba ta królewska , jedna z odmian)

Dzis zauważyłam , że kwitnie mi zielistka
lubię jej drobne kwiatuszki, wyglądają jak małe kwiaty liliowca

EDIT
Posadziłam właśnie zakupione w biedronce tulipany, zobaczymy co to z nich będzie na wiosnę . Powinny wyglądać tak

A przy okazji wstawiam zdjęcia rozwijającego sie storczyka , juz 3 pąki

Dzis zauważyłam , że kwitnie mi zielistka

EDIT
Posadziłam właśnie zakupione w biedronce tulipany, zobaczymy co to z nich będzie na wiosnę . Powinny wyglądać tak

A przy okazji wstawiam zdjęcia rozwijającego sie storczyka , juz 3 pąki

- stynka0207
- 500p

- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Wow
ale piękne zdjęcia cudownych roślin :)gratuluję piękności 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne zdjęcia Roisz swoim podopiecznym ;)
Wcale nie tak ciasno Masz na parapecie kuchennym. Ja bym tam zrobiła podwójny rząd fiołków
Na oncidium na 100% Masz pędzika
Znasz jego kolor?
Wcale nie tak ciasno Masz na parapecie kuchennym. Ja bym tam zrobiła podwójny rząd fiołków
- elfik22
- 10p - Początkujący

- Od: 12 lis 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przejrzałam cały wątek i muszę przyznać, że masz piękne kwiatki, takie zadbane
Ale doniczki to już pierwsza klasa, żółwiki wymiatają
No i zdjęcia robisz cudne 
Pozdrawiam
Ania
- NomiMalone
- 100p

[quote="justus27"]Piękne zdjęcia Roisz swoim podopiecznym ;)
Znasz jego kolor?[/quote]
No na parapecie kuchennym już ciasnawo. Pozmieniałam troszkę, storczyka przestawiłam do innych , trochę dodałam
Myślę , że jakieś maluchy w doniczkach jeszcze tam wrzucę :p Albo... miejsce będzie czekało na maluchy na wiosnę , jak będę robiła odnóżki na balkon
Już bym chciała wiosnę
Oncidium kolor żółty podobne do sweet sugar. Parapet ze storczykami nie jest jeszcze zapchany
Jutro wrzucę 2 fotki nowych domowników. Wzięłam od babci begonię i grudniówkę (przydałoby się ją przesadzić do innej ziemi ale pora nie taka). I wykopałam jedną naparstnicę i wsadziłam kolo balkonu. Zobaczymy czy mi przezimuje. Bardzo lubię naparstnice bo one uwielbiane są przez bąki, a ja te owady wręcz uwielbiam oglądać
elfik22 --> doniczki/żółwiki - uwielbiam je , nie wiem czemu ale nie tylko ja je uwielbiam , w nich FANTASTYCZNIE rosną i kwitną mi fiołki. Nie wiem czy odpowiada im materiał, z których te doniczki są zrobione , czy może to , że woda w nich stojąca jest jakas lepsza. A może jedno i drugie. Niestety tanie nie są , a i miejsca troszkę zajmują , ale są na prawdę urokliwe

No na parapecie kuchennym już ciasnawo. Pozmieniałam troszkę, storczyka przestawiłam do innych , trochę dodałam
Oncidium kolor żółty podobne do sweet sugar. Parapet ze storczykami nie jest jeszcze zapchany
Jutro wrzucę 2 fotki nowych domowników. Wzięłam od babci begonię i grudniówkę (przydałoby się ją przesadzić do innej ziemi ale pora nie taka). I wykopałam jedną naparstnicę i wsadziłam kolo balkonu. Zobaczymy czy mi przezimuje. Bardzo lubię naparstnice bo one uwielbiane są przez bąki, a ja te owady wręcz uwielbiam oglądać
elfik22 --> doniczki/żółwiki - uwielbiam je , nie wiem czemu ale nie tylko ja je uwielbiam , w nich FANTASTYCZNIE rosną i kwitną mi fiołki. Nie wiem czy odpowiada im materiał, z których te doniczki są zrobione , czy może to , że woda w nich stojąca jest jakas lepsza. A może jedno i drugie. Niestety tanie nie są , a i miejsca troszkę zajmują , ale są na prawdę urokliwe
Piękny ten biały Storczyk
, a kwiatuszek Zielistki w rzeczywistości jest niepozorny i mało zauważalny, dopiero na zdjęciu widać cały jego urok 
- NomiMalone
- 100p

Ja wczoraj swojemu mężowi pokazałam tego kwiatuszka. Najpierw powiedział " co ty mi tu za trawę pokazujesz, po co to tu u nas rośnie ?" jak mu pokazałam kwiatka to pokręcił nosem. Na drugi dzień przechodzi koło niego i pyta "a kwiatek gdzie?" a ja na to , że jeden kwiatek kwitnie jeden dzień, ale szybko pojawiają się kolejne. Na to mój mąż " no mówiłem , że to trawsko a nie kwiatek"eva- pisze:Piękny ten biały Storczyk, a kwiatuszek Zielistki w rzeczywistości jest niepozorny i mało zauważalny, dopiero na zdjęciu widać cały jego urok
Ja jestem "kwiaciara" lubię dużo a jak kwitną to nawet maluszki mnie radują, a mąż lubi jak rośliny są , ale niewiele i najlepiej takie, które dużo i długo kwitną. Dlatego parapety na zimę obstawione sadzonkami to temat dyskusyjny u nas w domu