Floksy kolory,FOTO
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Floksy - uprawa
Witam!
Mam pytanie , czy floks kremowy pełny rozwija się ładnie? Czy w całości ładnie wygląda? Mnie mówili, że wygląda nieciekawie, bo się nie rozwija.
Pozdrawiam
Ismena
Mam pytanie , czy floks kremowy pełny rozwija się ładnie? Czy w całości ładnie wygląda? Mnie mówili, że wygląda nieciekawie, bo się nie rozwija.
Pozdrawiam
Ismena
- zielone
- 50p
- Od: 14 mar 2006, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie. To kwestia gustu, każdy ma inny, na ten temat nie dyskutujemy. Ten typ tak ma. One nie są pełne, tylko sprawiają wrażenie różyczki. W większej gromadzie wyglądają pięknie, nie za wysoka (do 50cm) jak starsze odmiany. 

Pozdrawiam Przemek
- zielone
- 50p
- Od: 14 mar 2006, o 14:25
- Kontakt:
Pozdrawiam Przemek
-
- 100p
- Od: 25 sty 2010, o 13:42
Pozdrawiam, Kamil
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 maja 2010, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lato w pełni, nie wypada by wątek floksowy był tak zakopany
Zatem podciągam do góry i pokazuję moim zdaniem mój największy płomykowy niewypał, czyli odmianę 'Tiara'
Na zdjęciach w sieci ma śliczne upakowane kwiatostany, kwiaty charakterystyczne rozchylone na pół gwizdka dające wrażenie pełnych. Tymczasem u mnie to trzy kwiaty na krzyż w kwiatostanie, większość z nich w ogóle sie nie rozchyliła i już brązowieje w pąkach, nie wiem czy to już przekwitanie, czy może jakaś choroba. Do tego coś zżera jego liście, łodygi są objedzone od góry do dołu, rosnąca obok 'Laura' jest nienaruszona, rok temu rósł w innym miejscu i liście były objadane tak samo a rosnący obok niego wówczas Blue Pradise nie stracił ani jednego liścia. W tym roku go znów przesadzę, może potrzebuje żyźniejszego stanowiska, marzą mi się te białe wiechy, ech

Na zdjęciach w sieci ma śliczne upakowane kwiatostany, kwiaty charakterystyczne rozchylone na pół gwizdka dające wrażenie pełnych. Tymczasem u mnie to trzy kwiaty na krzyż w kwiatostanie, większość z nich w ogóle sie nie rozchyliła i już brązowieje w pąkach, nie wiem czy to już przekwitanie, czy może jakaś choroba. Do tego coś zżera jego liście, łodygi są objedzone od góry do dołu, rosnąca obok 'Laura' jest nienaruszona, rok temu rósł w innym miejscu i liście były objadane tak samo a rosnący obok niego wówczas Blue Pradise nie stracił ani jednego liścia. W tym roku go znów przesadzę, może potrzebuje żyźniejszego stanowiska, marzą mi się te białe wiechy, ech

Pozdrawiam, Kaśka
Floksy są również moimi ulubionymi, jako dziecko udawałam że ich pąki to lody i zajadałam się nimi
Kattka, Ty masz u siebie super kolekcję
ten jest mój ulubiony, masz go ciągle?

Twoje zdjęcie.

Kattka, Ty masz u siebie super kolekcję

ten jest mój ulubiony, masz go ciągle?

Twoje zdjęcie.
Już nie pamiętam, teraz takie przyjemności zostawiam kotom
Fajnie, że się trzyma
Smacznie wygląda też ten, Twój

Fajnie, że się trzyma

Smacznie wygląda też ten, Twój
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 maja 2010, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje koty sobie nie radzą z nimi 
A floksy, te dwa zdjęcia to ta sama odmiana

A floksy, te dwa zdjęcia to ta sama odmiana

Pozdrawiam, Kaśka
- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Pozdrawiam Anna Galadriela
Lilie Galadrieli
Lilie Galadrieli
- Plumi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
A to moje floksy,aż dziwne,że na taką suszę tak bujnie kwitną,w realu są ciemniejsze,takie w kolorze fuksji

Kwiaty to resztki Raju.