* Napoje. Bojkot demonicznego produktu Agros-Nowa?

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: * Napoje. Bojkot demonicznego produktu Agros-Nowa?

Post »

Tutaj można dowiedzieć się więcej o Lewiatanie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lewiatan
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Dzisiaj w sklepie widziałam napój demon.
Stały całe nienaruszone palety.
Spytałam sprzedawczynię czy jest na niego zbyt, odpowiedziała mi krótko
- nie.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Na szczęście w Polakach są duże pokłady "mądrości rodzinnej, życiowej".
Niestety wiele tych pokładów jest "przysypanych" przez działania manipulacyjne i medialne. Po prostu zapomniano, że PRAWDA = WOLNOŚĆ.
:(
Zagłuszając lub przemilczając Prawdę , tracimy po kawałku Wolność.
Pozdrawiam.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
slam
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 lip 2012, o 06:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Nie popadajmy w skrajności, to tylko nazwa, choć budząca różne emocje, ale wydaje mi się że raczej w żadnej materii nie odnoszą się te nazwy do biblijnych postaci. Chyba że na zapleczu sklepu Leviatan, odprawiają czarne msze :) :) :)
Fan Bonsai
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

A czy nazwałbyś swoje dziecko: diabeł ? Lub potwór ?
... To tylko nazwa , to tylko imię.. :wink:
Pamiętajmy , że za słowami zawsze jest przekaz treści ( jawny lub ukryty , ale jest zawsze )
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

slam - mam inne zdanie iż Ty.
Razi mnie obcowanie zarówno z wszelką grafiką jak i pisownią noszącą znamiona satanizmu.
Nie widzę nic przyjemnego w nazwie zaczerpniętej od demona.
Uważam to za dewiację.

Czyżbyś nie zauważał,że w naszych czasach nastąpiła we wszystkich dziedzinach naszego życia masowa eskalacja wszystkiego co aroganckie,złe,nieprzyzwoite, co nosi znamiona grzechu,co nawiązuje do szatana i sił nieczystych,okultyzmu i czarnej magii?
Lansuje się to wszystko pod płaszczykiem nowych czasów i otwartości na nowe widzenie świata,na kontakty z innymi narodami.

To jest dla mnie przerażające i odrażające jednocześnie.
Świadczy o zaprzedawaniu się tym siłom,często bezwiednie,w podążaniu za modą ,za Zachodem, za sławą a także o rozprzestrzenianiu się tego co złe, bez żadnej kontroli i odnoszę wrażenie,tego procesu już nie można nawet zatrzymać ...
Awatar użytkownika
slam
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

Mógłbym to rozdzielić na nazwy rzeczy materialnych, lub nie, i na nazwy odnoszące się do życia społecznego, typu właśnie imię dziecka. Według mnie to pierwsze jest i może być celowo użyte w kontekście reklamy, chwytliwego słowa, skojarzenia o którym się mówi, ma to jakiś zamierzony skutek, czy dający efekty, to już inna bajka. Ale masz rację że wprowadzanie takich nazw do życia społecznego przez nadanie imiona dziecku, to już skrajna głupota :) Choć muszę zaznaczyć że może nie w kontekście biblijnym, ale pojawiają się już imiona conajmniej dziwne, np. jedno z dzieci Michaela Jacksona, miało imię " Kocyk ", pewien chińczyk zmienił imię na "@", i w dzisiejszych czasach już chyba nic mnie nie zdziwi :)
Fan Bonsai
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I pewnie o to chodzi, żeby nic nie dziwiło, żeby zgodzić się na wszystko co proponują inni, bo przeciez każdy jest wolny i może robić co chce :roll: To powoduje, że człowiek staje się mniej czujny na rożne przejawy zla. Często z niewiedzy np. liść konopii na kolczykach czy innych gadżetach, które można kupić na odpuście pod kościołem czy dostać jako gratis w postaci breloczka do zakupu spodni. Taka osoba, która ma malo krytyczny pogląd na rzeczywistość pomyśli, że jak kupiła na odpuście to chyba nic złego nie jest i w rezultacie liść konopii kojarzy mu się pozytywnie. Zresztą cały czas próbuje się przekonać ludzi, że konopie to nic złego :roll: upalonym tlumem lepiej kierować a przy okazji można jeszcze na nich nieźle zarobić. No ale to przeciez w imie wolności.
Tak jak z róznymi nazwami, oczywiście nie należy popadać w skrajności, jednak nadając jakąś nazwę komuś, czemuś zawsze kierujemy się jakąś swoją logiką. Jedni dają imię dziecku, osoby powszechnie szanowanej, świętej, jako przykład a inni nadają nazwę firmie żeby coś wyrażała, coś co ma związek z ich światopoglądem, osobowością itp.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

No to mamy niekonsekwencję.Napój nazwano demon i protest na cały kraj.A sieć sklepów
z imienia demona wymienia na szyldzie i nikomu to nie przeszkadza.Właściwie też mi nie przeszkadza,bo do sklepu wchodzi się po schodach i go unikam,ale zwracam uwagę ze względu
na estetykę życia.
Awatar użytkownika
slam
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

Dlatego właśnie chcę to oddzielić, tzn. nadawanie imion dzieciom i nadawanie imion ( nazwy ) sklepom, firmom i innym instytucjom. Pierwsze to rażący debilizm( bez obrazy kogokolwiek ) a drugie to hmm...moda??? chęć wyróżnienia się, albo kompletny brak fantazji :)
KaRo - ja nie mam nic do żadnej religii, czy wiary w boga, czy szatana, faktem jest że to " przyszło " z zachodu, moda, lans, chęć wykazania się w społeczeństwie, i ciężko tu pisać o religijnych odłamach typu Scientyzm czy choćby skrajny Ateizm, często mylony z Satanizmem :) Zgodzę się z faktem, że tego procesu już nie można zatrzymać, media, internet są przepełnione wszelkiego rodzaju treścią okultystyczną, złą, itp...Prawda jest taka, że nie da się w dzisiejszych czasach ustrzeć naszych dzieci, przed tematem " złym ", bo w skrócie, wszędzie tego pełno. Ale wierzę że dobre wychowanie i zrozumienie jak i szacunek, mogą pomóc, wytłumaczyć innym, że nazwa typu Leviatan, to generalnie tylko nazwa i nie trzeba odrazu imienia zmieniać na takowe :)
Fan Bonsai
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Przypadki nie istnieją,wszystko ma swój sens i logika jest w każdym postępowaniu,Ktoś powie,że nie ,że to bzdura ,durnota ? Czyżby ? Każde postępowanie ma swój sens /nawet robienie złych rzeczy ma swój sens,ktoś to zamierzył i zmierza do wcześniej określonego celu/powie ktoś stojący obok,że to chore,tak bo to potępia postepuje i patrzy na świat inaczej.
Szklanka jest do połowy pusta i do połowy może być pełna ot punkt widzenia różny,a punkt widzenia zależny jest od punktu siedzenia.
Powiem tak iż temat ciekawy ,dość rozpięty ,ale trzeba posiadać pewne informacje.Na temat symboliki,postępowania i psychomanipulacji.Proste ,jak chce sie zrozumieć.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Był koło nas Lewiatan, ale na szczęście zlikwidowali.
Waleria
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Też było po schodkach? Za to była w nim Staropolanka w 5 litrowych butlach.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ratownik1
100p
100p
Od: 8 sty 2012, o 18:35

Post »

Bojkot internautów produktów firmy promującej satanizm

http://satanizmnieprzejdzie.pl/2.html

http://satanizmnieprzejdzie.pl/index.html

Oficjalnie bojkot poparli m.in.:

? prof. Jacek Bartyzel
? Dominik Tarczyński
? Gość Niedzielny
? Ruch Odparcia Palikota
? Gazeta Polska Codziennie
? portal Konserwatyzm.pl
? TV Trwam
? portal Fronda.pl
? Tygodnik Idziemy
? ks. Michał Misiak
? ks. Marek Bałwas
? ks. Krystian Charchut
? ks. Adam Skwarczyński
? Jerzy Wasiukiewicz
? Andrzej Sobczyk
? portal Niezależna.pl
? portal Bibuła.pl
? portal Interaktywna Polska
? portal Prokapitalizm.pl
? księgarnia SpotkajBoga.pl
? portal RadioRP.FM
? portal Obiektywnie.com.pl
? portal Bliżej Nieba
? Towarzystwo Gimnastyczne Sokół w Lublinie
Dobra zmiana. ;:333
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

Wydaje mi sie, a wrecz jestem pewien, ze wlasciciel marki mial na celu zdobycie jak najwiekszego rozglosu, i to mu sie udalo. Panstwa palcami podsycane jest zainteresowanie napojem nazwa i firma. Gratulacje. Oszczedzacie pieniedzy firmie promujac nazwe wsrod ogrodniköw. Nie demonizujmy, kto nie chce nie kupi. Ale zeby taka reklame robic za darmo, to chyba przesada. Wybaczcie brak polskiej czcionki, ale z niemieckiej klawiatury nie umiem stworzyc polskich liter.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”