Gosiu, Majeczko, trawnika będzie spooooooro mniej niż teraz
Mam plany, na pozostawienie praktycznie trochę szerszych ścieżek.
Rabaty będą szerokie, wykończone pasami kamieni lub żwiru. Widziałam taki ładny kolorowy w LM.
Oczywiście chodzi tu o ogród ozdobny z przodu domu.
Z tyłu zostanie spory trawnik, jedyną ozdobną częścią będzie tam teren nad oczkiem wodnym. Reszta to będzie miejsce na drewutnie, basen (

), ognisko, oraz drzewka owocowe.
Co do towarzystwa dla róż, to lawenda zawsze była moim marzeniem

Teraz zamierzam dosadzić więcej odętki i naparstnice, ale to już w przyszłym roku

Wczoraj rozpoczęły się prace nad malowaniem (odświeżaniem) ogrodzenia. Bardzo irytują mnie te szare, odrapane słupki i pordzewiałe przęsła. Te ogrodzenie jest do całkowitej przebudowy, ale póki co brak funduszy, więc trzeba małym kosztem doprowadzić je do normalnego wyglądu. Niestety kolor farby po wymieszaniu z barwnikiem (brązowym) wyszedł...hmmmmm...powiedzmy... lilaróż...

Musimy znów dokupić barwnika, bo trzy pomalowane słupki niezbyt do mnie przemawiają
Ale przynajmniej rano, póki było chłodniej zdążyłam pomalować całą bramę (czarny mat)...w końcu jest jednolita
Może ktoś mi podpowie, jaki kolor domieszać do ...powiedzmy lekko fioletowego, żeby trochę zbrązowiał, bo póki co tylko ciemnieje-fioletowieje

Kiepsko widać kolor, ale może trochę można się dopatrzeć

Taki kolor chyba kiepsko by pasował, do grafitowo, piaskowej kostki...?