Taki - sobie ogród cz.2
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Miłka, może te zdjęcia przyśpieszą wiosnę?

Fajnie pooglądać takie zdjęcia, jak za oknem biaaało aż po horyzont...
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się ze wszystkich waszych odwiedzin. Myślałam, ze w nowym wątku mnie nie znajdziecie ;-)
dziękuję za gratulacje w imieniu kiełka!
Pojawiły się kolejne i rozwidliły się!
Uszykowałam doniczkę i jutro już wsadzę do wilgotnej ziemi. Na razie ziemia jest z szopy - za zimna!

Trzeba przyznać, ze fajnie wyglądają w powiekszeniu! Dla mnie to jest nowe doświadczenie! Cieszę się jak dzieciak
dziękuję za gratulacje w imieniu kiełka!
Uszykowałam doniczkę i jutro już wsadzę do wilgotnej ziemi. Na razie ziemia jest z szopy - za zimna!

Trzeba przyznać, ze fajnie wyglądają w powiekszeniu! Dla mnie to jest nowe doświadczenie! Cieszę się jak dzieciak
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To one tak szybko się rozwijają ?
Chyba w przyszłym roku będę musiała też spróbować.
Fajna zabawa. :P
Nasiona były twoje ?
Chyba w przyszłym roku będę musiała też spróbować.
Fajna zabawa. :P
Nasiona były twoje ?
- takasobie

Nasiona zbierałam sama. Z różowej kanny nn. Dość ciekawa była i jako jedna z nielicznych zawiązała nasionka.
Już jesienią zwiększyłam areał pod kanny. Po daliach chyba najbardziej je lubię!
Od Magdy też dostałam jesienią jej siewki, które posiane wiosną, jesienią były spore z dorodnymi kłączami.
Już jesienią zwiększyłam areał pod kanny. Po daliach chyba najbardziej je lubię!
Od Magdy też dostałam jesienią jej siewki, które posiane wiosną, jesienią były spore z dorodnymi kłączami.
Miłka
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Miłeczko od razu po Twojej wiadomości przybiegłam zobaczyć kiełki kann.
Widzę, że na nie chuchasz i dmuchasz ale w ziemi też by spokojnie skiełkowały
Ja zwykle wysiewam do ziemi gęsto a po jakimś czasie pikuję.
Widzę, że na nie chuchasz i dmuchasz ale w ziemi też by spokojnie skiełkowały
Ja zwykle wysiewam do ziemi gęsto a po jakimś czasie pikuję.
- takasobie

Magda! Właśnie w zeszłym roku w ziemi mi nie skiełkowały
Może za mało dmuchałam
Ale ktoś na forum polecił, żeby wrzucić na gazę z wodą, to szybciutko kiełkują. No i się sprawdziło!
Czekam na kolejne kiełki. Jeszcze 2 się szykują.
Czekam na kolejne kiełki. Jeszcze 2 się szykują.
Miłka
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Gratuluję wschodów
Zwiększyłaś areał pod canny? O to się będzie działo w sezonie
Ja co prawda nie zwiększyłam, ale przygotowałm jesienią, podkarmiłam nawozem.
Nigdy jakoś nie zajmowałam się wysiewem cann
Tyle karp ... że i tak 4/5 muszę wydać
Jednak w tym roku zauważyłam, ze zimuja mi gorzej niż w ubiegłym, piasek do obsypywania chyba nie jest najlepszy, szybko wysycha
Oczywiście najbardziej zależy mi na Pretorii, Durbanie i Stuttgarcie
i jeszcze kilku innych 
Zwiększyłaś areał pod canny? O to się będzie działo w sezonie
Ja co prawda nie zwiększyłam, ale przygotowałm jesienią, podkarmiłam nawozem.
Nigdy jakoś nie zajmowałam się wysiewem cann
Jednak w tym roku zauważyłam, ze zimuja mi gorzej niż w ubiegłym, piasek do obsypywania chyba nie jest najlepszy, szybko wysycha
Oczywiście najbardziej zależy mi na Pretorii, Durbanie i Stuttgarcie
- takasobie

Jola! Kanny wysiałam, bo spodziewam się, że siewki będą zdrowe, ponieważ miałam wrażenie, że 2 odmiany mają symptomy wirusa. Poza tym chciałam mieć wiecej roslin z jednej odmiany, a kłącza nie przyrastały jak się spodziewałam.
Moje kanny zimują dobrze. Zaczęły liście wypuszczać
Zostawiłam je z bryłą korzeniową i obsypałam raczej ziemią, a nie piaskiem. W zeszłym roku mi podeschły więc w tym nie żałowałam.
Nie mam żadnej w wymienionych przez Ciebie odmian, chociaż są piękne. Próbowałam powiekszyć kolekcję, ale nie miałam szczęścia z powodów często wymienianych w wątku u Janusza - drozda. Dostałam jeszcze kilka sztuk od forumowiczów, z czego przeogromnie się cieszę. Ale terytorium mam ograniczone więc na tym poprzestanę
Moje kanny zimują dobrze. Zaczęły liście wypuszczać
Nie mam żadnej w wymienionych przez Ciebie odmian, chociaż są piękne. Próbowałam powiekszyć kolekcję, ale nie miałam szczęścia z powodów często wymienianych w wątku u Janusza - drozda. Dostałam jeszcze kilka sztuk od forumowiczów, z czego przeogromnie się cieszę. Ale terytorium mam ograniczone więc na tym poprzestanę
Miłka
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Witaj Miłko, przejrzałam wszyściutko od czasu mojej ostatniej obecności no i jestem na bieżąco
Porównując zdjęcie hostowej rabaty kiedyś (zamotałam się z wątkami i zamiast do nowego weszłam do poprzedniego a tam jest zdjęcie jak to było wszystko duuuuuuuużo mniej rozrośnięte) a dziś, to po prostu różnica diametralna. No i jak patrze na tą Twoją wiose to aż mnie w dołku ściska 
- Balinka
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 22 lut 2011, o 22:26
Witaj
W ubiegłym roku podglądałam Twój wątek, jako żeś moją krajanką
Wiem że jesteś pasjonatką dalii i mam w związku z tym pytanko. Dostałam "trochę" (skrzynkę) bulw dalii od sąsiadki jesienią, przesypałam trocinami i zwilżam od czasu do czasu. Poradź kiedy wysadzać i na jakich zasadach (od razu do ziemi czy do donic?).
U Ciebie pięknie rosną, a ja dopiero raczkuję. Poradź w prostych słowach jak postępujesz ze swoimi pięknościami?
W ubiegłym roku podglądałam Twój wątek, jako żeś moją krajanką
Wiem że jesteś pasjonatką dalii i mam w związku z tym pytanko. Dostałam "trochę" (skrzynkę) bulw dalii od sąsiadki jesienią, przesypałam trocinami i zwilżam od czasu do czasu. Poradź kiedy wysadzać i na jakich zasadach (od razu do ziemi czy do donic?).
U Ciebie pięknie rosną, a ja dopiero raczkuję. Poradź w prostych słowach jak postępujesz ze swoimi pięknościami?
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ogród taki sobie, zdjęcia takie sobie, canny z nasion takie sobie...ech..wszystko takie sobie!

Ogólnie to jest ślicznie
Ogólnie to jest ślicznie
- MagdaMisia

- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Miłko uzbroiłam się w papier ścierny. Brakuje mi tylko czasu, żeby zacząć moją akcję tarcia 
- takasobie

Magda! Ja pocierałam ziarnem o papier, nie odwrotnie! Łatwiej, szybciej i ziarenka nie wylatują z rąk.
Balinka! jest kilka wątków daliowych na forum, polecam, zebys miała szerokie spojrzenie na temat. Ja wysadzam pod koniec kwietnia do dołków z ziemia kompostową. Potem na bieżąco możemy się konsultować.
Dawid! też się wpisałeś "tak - sobie"
Czyli ślicznie
Paula! A ja ciągle myślę, jak będzie wszystko wyglądać w tym roku! jesteś dzielna, ze wszystko przejrzałaś, ja nie dałabym rady, chyba
Mróz chwycił bez śniegu. Boję sie o moje hebe i różę Geisha. Co ma być, to będzie.
Nie mogę się doczekać prac w ogrodzie. Brakuje mi machania łopatą, widłami, pielenia, ciecia, przesadzania...
Nalewki coraz smaczniejsze, wiosna idzie...
Balinka! jest kilka wątków daliowych na forum, polecam, zebys miała szerokie spojrzenie na temat. Ja wysadzam pod koniec kwietnia do dołków z ziemia kompostową. Potem na bieżąco możemy się konsultować.
Dawid! też się wpisałeś "tak - sobie"
Paula! A ja ciągle myślę, jak będzie wszystko wyglądać w tym roku! jesteś dzielna, ze wszystko przejrzałaś, ja nie dałabym rady, chyba
Mróz chwycił bez śniegu. Boję sie o moje hebe i różę Geisha. Co ma być, to będzie.
Nie mogę się doczekać prac w ogrodzie. Brakuje mi machania łopatą, widłami, pielenia, ciecia, przesadzania...
Nalewki coraz smaczniejsze, wiosna idzie...
Miłka
Hebe miałaś przykryć dużą doniczką! Ja tak je zimuję od lat. Mam nadzieję, że w tym roku też się uda