Ogród Rozmaitości
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Rozmaitości
Marzenko, śliczne iglaki i do tego dekoracyjne przez cały rok. 

- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sylwestrze,jak widać u nas dominują iglaki,ale i drzewek liściastych jest parę
Maju,owszem iglaki są ozdobą ogrodu przez cały rok,ale moim zdaniem w ogrodzie nie powinno zabraknąć drzewek liściastych i bylin..problem w tym,że chciało by się mieć niemal wszystko,ale na brak miejsca nic się nie poradzi
[
Dzisiaj prezentuję derenie ozdobne,które są cudne bo pięknie kwitną i piękne barwne mają liście

Pozdrawiam Marzena

Maju,owszem iglaki są ozdobą ogrodu przez cały rok,ale moim zdaniem w ogrodzie nie powinno zabraknąć drzewek liściastych i bylin..problem w tym,że chciało by się mieć niemal wszystko,ale na brak miejsca nic się nie poradzi

[
Dzisiaj prezentuję derenie ozdobne,które są cudne bo pięknie kwitną i piękne barwne mają liście

Pozdrawiam Marzena
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam nadzieję, ze będzie mi dane oglądać osobiście te wszystkie cudności, jak przyjadą po zamówione roslinki( które uda się Marzence dla mnie ściągnąć)
.

Czy ten krzaczorek z drugiej fotki, z czerwonymi liśćmi będzie duży?
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cudnie to wyglądadarob66 pisze:

Muszę kupić kilka iglaczków do ogrodu, bo są śliczne, i zimą nie jest tak pusto..
Marzenko, to u Was dopiero zobaczyłem jak wiele wspaniałych odmian dereni można spotkać
a Wasza kolekcja z roku na rok robi się jeszcze bardziej obszerna, mi zostaje jedynie podziwiać je tu na zdjęciach, bo pomysł na wprowadzenie ich do mojego ogrodu oddaję walkowerem, z wiadomych chyba względów ;)

- darob66
- Kontakt:
Iwonko,mam nadzieję,że wiosną spotkamy się
dangar1,na drugim zdjęciu jest Cornus florida Pink Flame-rośnie umiarkowanie,ale lubi ciepłe i zaciszne miejsce.
dawidbanan,iglaki zdobią ogród cały rok i bynajmniej nie są nudne...szczególnie urokliwe są wiosną i zimą.Z czystym sumieniem mogę polecać iglaki do każdego ogrodu
Sylwek,póki co trzy egzemplarze rosną w gruncie ,a reszta niestety jeszcze czeka w donicach ...czekają i na koncepcje i na miejsce
Prawie w całym kraju zrobiło się biało,a u nas śniegu spadło nie wiele i do tego szybko stopniał.Przyszedł mróz i mgła więc zamiast śniegu mamy szadź i też jest biało

Pozdrawiam Marzena

dangar1,na drugim zdjęciu jest Cornus florida Pink Flame-rośnie umiarkowanie,ale lubi ciepłe i zaciszne miejsce.
dawidbanan,iglaki zdobią ogród cały rok i bynajmniej nie są nudne...szczególnie urokliwe są wiosną i zimą.Z czystym sumieniem mogę polecać iglaki do każdego ogrodu

Sylwek,póki co trzy egzemplarze rosną w gruncie ,a reszta niestety jeszcze czeka w donicach ...czekają i na koncepcje i na miejsce

Prawie w całym kraju zrobiło się biało,a u nas śniegu spadło nie wiele i do tego szybko stopniał.Przyszedł mróz i mgła więc zamiast śniegu mamy szadź i też jest biało

Pozdrawiam Marzena
No prosze, znowu szczeka opadla mi do kolan!
Iglaki przepiekne.MAm nadzieje,ze uda mi sie czesc odmian kupic
Pozdrowienia z Teksasu

Pozdrowienia z Teksasu

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Marzenko, czy Cornus florida Pink Flame poradzi sobie w półcieniu ?
Bardzo mi się spodobał a miałabym miejsce w słońcu, ale nieosłonięte, lub zaciszne ale w półcieniu,
I ten na przedostatnim zdjęciu też mnie nęci.
Bardzo mi się spodobał a miałabym miejsce w słońcu, ale nieosłonięte, lub zaciszne ale w półcieniu,
I ten na przedostatnim zdjęciu też mnie nęci.

- darob66
- Kontakt:
Diano,witam Cię serdecznie w moim ogródku
Mam nadzieję ,że Możesz odbierać wiadomości na PW.
Mariolu,derenie mogą rosnąć w półcieniu,ale troszkę słabiej wybarwiają się jesienią .Ja swoje też posadziłam w półcieniu,bo tam mam zaciszne miejsce.Kwitną ładnie,ale jesienią kiedy już promienie słońca padają pod innym kątem mają więcej cienia niż latem,dlatego też liście słabiej nieco przebarwiają się,nie tak intensywnie jak w pełnym słońcu.
Pozdrawiam Marzena

Mariolu,derenie mogą rosnąć w półcieniu,ale troszkę słabiej wybarwiają się jesienią .Ja swoje też posadziłam w półcieniu,bo tam mam zaciszne miejsce.Kwitną ładnie,ale jesienią kiedy już promienie słońca padają pod innym kątem mają więcej cienia niż latem,dlatego też liście słabiej nieco przebarwiają się,nie tak intensywnie jak w pełnym słońcu.
Pozdrawiam Marzena
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Marzenko u mnie śniegu ani grama ale za to mrozi i to nieźle dzisiaj w nocy - 9 choć u Agi na bloku było -10
...było ładnie i się zmyło roślinki popuszczały ...więc trzeb było je przykryć ...najgorsze że jak przykryłam miłka to on pod tą włókniną otworzył kwiatek ...wariat jakiś czy co , ale co mu się dziwić jak wczoraj w nocy było - 7 a w dzień ma słońcu + 11
Dobrze że już dzisiaj tak nie świeci .

...było ładnie i się zmyło roślinki popuszczały ...więc trzeb było je przykryć ...najgorsze że jak przykryłam miłka to on pod tą włókniną otworzył kwiatek ...wariat jakiś czy co , ale co mu się dziwić jak wczoraj w nocy było - 7 a w dzień ma słońcu + 11
Dobrze że już dzisiaj tak nie świeci .
Marzenko, a jakie duże będą docelowo te derenie? Są imponujące
Że o igiełkach nie wspomnę

Marzenko, fantastycznie wygląda zimowa szata w Waszym ogrodzie
a i wrócę się jeszcze do pokazanego derenia 'Pink Flame', jest po prostu niesamowity ;) jak tam nie masz pomysłów na miejsce gdzie wysadzić tych kilka oczekujących donic, to może wiesz......
po namyśle chyba coś bym jeszcze zaradził z miejscem u siebie ;)

Witaj Marzeno!
Piękne widoki! Wspaniała kolekcja iglaków, tylko podziwiać! Derenie cudowne ... marzenie ... mam dwa, czekam na kwitnienie, ale coś nie chcą mnie pocieszyć kwitnieniem
... może to siewki? To po ilu latach mogę się kwiatów spodziewać?
Pozdrawiam serdecznie
Piękne widoki! Wspaniała kolekcja iglaków, tylko podziwiać! Derenie cudowne ... marzenie ... mam dwa, czekam na kwitnienie, ale coś nie chcą mnie pocieszyć kwitnieniem

Pozdrawiam serdecznie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też się wpisuję.
Czy ja dobrze widzę, że na 3 zdjęciu dereń ma tak duże owoce?
Ja chorowałam na derenia, ale rozmiar mnie wyleczył. Na razie szukam małych roślinek.
Czy ja dobrze widzę, że na 3 zdjęciu dereń ma tak duże owoce?
Ja chorowałam na derenia, ale rozmiar mnie wyleczył. Na razie szukam małych roślinek.