Zgaga - jak sobie radzić naturalnie
- ANNA i LECH
- 50p
- Od: 28 sie 2006, o 08:57
polecam
Kiedyś miałem zgage i walczyłem znią no i zwalczyłem kroplami o nazwie ARTECHOLIN lek to sok z roślin
i niedrogi A ZGAGA GO NIELUBI i ZNIKA .
i niedrogi A ZGAGA GO NIELUBI i ZNIKA .
ANNA i LECH
- Admin_(do2007r.)
- ---
- Od: 19 maja 2005, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy ktoś z Was użył polecanych przeze mnie 999-granulek na sprawy żołądkowe i zgagę ? (początek wątku)
Jeśli raz użyje raczej nigdy nie zechce nic innego - tak mi sie wydaje..
2 dni używasz , wszystko zagojone, minimum pół do roku spokoju !
PS Używałem kiedyś Rennie, Maloox itd - odstawiałem a po kilku dniach nawrót. Nie wiem co to zgaga i ból obecnie -
nadmienię, że od dawna interesuję się nowoczesnymi lekami naturalnymi (głównie niepolskim)
Zaufajcie mojej wskazówce i lekowi choć jeden raz...
No, chyba, że tylko na mnie to tak cudownie działa ale nie przypuszczam...

Jeśli raz użyje raczej nigdy nie zechce nic innego - tak mi sie wydaje..

2 dni używasz , wszystko zagojone, minimum pół do roku spokoju !
PS Używałem kiedyś Rennie, Maloox itd - odstawiałem a po kilku dniach nawrót. Nie wiem co to zgaga i ból obecnie -
nadmienię, że od dawna interesuję się nowoczesnymi lekami naturalnymi (głównie niepolskim)
Zaufajcie mojej wskazówce i lekowi choć jeden raz...
No, chyba, że tylko na mnie to tak cudownie działa ale nie przypuszczam...

---...== Admin ==...---
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Zgaga - jak sobie radzić naturalnie
Oj coś na ten temat wiem. Cierpię od lat na chorobę refluksową. Nieraz noce są tak ciężkie, że spędzam je w pozycji siedzącej- łykam śliny jak najęta, a pod mały języczek stale wybija mi całą treść żołądka. To horror! Nawet łyku wody się nie mogę wtedy napić, bo błyskawicznie mi ją zarzuca. Leczę się na to cholerstwo od wielu lat. Doraźnie pomaga mi Bioprazol. Zawsze był dostępny bez recepty- ok 50zł (na receptę 14 zł!). Teraz sprzedają Bioprazol Bio. Oba środki zawierają substancję czynną- omeprazol, tyle tylko, że B.Bio ma 10 mg, a Bioprazol 20mg. Jeśli macie ostre zgagi, to spokojnie możecie stosować 2 tabl B. Bio/ 1 Bioprazolu. Stosowałam jeszcze Lanzul, Controlox, Polprazol, Ulgastran-zawiesina (Reni, Ranigast, Malox były za słabe). Troche leków jest niezłych i są dostępne bez recepty. Do lekarza i tak radzę pójść, by określił przyczynę takich dolegliwości- może być np. przepuklina przełyku!
Pozdrawiam i życzę Wam zdrowia!!!!
Pozdrawiam i życzę Wam zdrowia!!!!