Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Andrzejku , jak bardzo Ci się podoba ogród Andzi, wpadnij kiedy . Tutaj w okolicach jest Zagłębie takich ładnych ogrodów. :tan :tan Pół wakacji miałbyś co oglądać. :shock:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,
Jestem u Ciebie pierwszy raz i muszępowiedzieć że masz śliczny ogród, będę do Ciebie zaglądać.
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu już w drugiej części ..pięknie popatrzeć jak się tworzy następna część .... tak wątku jak i ogrodu..chwalić Cię nie będę bo wszyscy Cię chwalą ...a ja Ci powiem, niech Ci jak najlepiej rosną rośliny a ty żebyś cieszyła zdrowiem i pięknem ogrodu....
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Marcinie witaj. Co zrobiłeś z odętkami :?: ostatnio uwielbiam taki pokrój kwiatów. W nowym roku jeszcze poszukam podobnych bylin o podobnym wyglądzie.
Taju to co wystaje kosiarka przytnie :;230 roślinom nic się nie stanie...iglak płożący się dostosował, rośnie w inne strony a przy ścieżce zrobił się prosty a gałązki są bardzo gęste jak w żywopłocie. W kilku miejscach wkopałam obrzeża, trawa nie wchodzi na rabaty i rośliny też nie wrastają w trawę, jestem bardzo zadowolona. Nareszcie nie muszę podcinać brzegów rabat.
Jeszcze została mi jedna strona do zrobienia ale z czasem i tam wszystko obrobię.
Małgosiu też zaglądam do Ciebie...uwielbiam masę kwiatów które Masz w ogrodzie...pozytywnie na mnie wpływają.
Tadeuszu odętki widziałam tylko w dwu kolorach i to na fotografiach...znajoma likwidowała ogród i dostałam porządną kępę pokazaną na fotce.
E@K66 zapraszam do oglądania na bieżąco.
Aga nawet najmniejszy skrawek w ogrodzie można zmieniać bez końca, co jakiś pojawiają się jakieś nowości i jak tu nie przynieść coś nowego do ogrodu... ja tak nie mogę, wole przesadzić starsza roślinę na obrzeże a nowość w centralnym miejscu umieścić.
Andrzeju zapraszam.
Tadziu :wit na forum nie tylko w naszych stronach są piękne ogrody ale w innych częściach kraju tez jest co oglądać ;:108 Wizytówki są tego przykładem...nie można oczu oderwać od tych ogrodów.
IWONA1311 zapraszam, w nowym roku na pewno coś się będzie działo...skalniak jest nie dokończony, rabata z hostami i jeszcze inne miejsca są puste. Oczko też zaczęte i nie zrobione, przyda mi się pomoc w rozmieszczaniu roślin.
Alinko dziękuję.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sypnęło śniegiem, po południu jest mgła i kropi deszczyk...tak wygląda ogród w zimowej szacie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Żurawki krwiste i pasiasta trawka posadzona pod wierzbą z kolorowymi listkami.
Obrazek

Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Aniu :wit Ogród się rozrasta,wątków przybywa... :wink: A Twój tulipanowiec,widzę,jest starszy od mojego i kwiaty będziesz miała o 2-3 lata wcześniej :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu ,ładne ogrody są wszędzie , zgoda. Ale w takim zagęszczeniu ogrodów Forumków (forumek) nie ma. Firletka biała przepyla się z różową i siewki mają jaśniejszy kolor. Dostałem firletkę biało obrzeżoną . Ma więcej kwiatów , kwitnie póżniej niż ta ,,zwykła'' i nie jest tak ekspansywna. Zebrałem nasiona , może coś wyrośnie.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: anna11 OGRÓD ANDZI

Post »

Piękne zdjęcia ;:138 . A jak długo masz swój ogród?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

I ja melduję się w nowej części.Też miałam wczoraj taką zimę szkoda że tak krótko.
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

Aniu przesadziłem przed ogrodzenie, zdecydowanie za dużo sobie pozwalała na rabatach, jeśli się przyjęła to wyśle ci na pewno jak tylko zobacze że wybiją to oiecuję ci wyśle.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko nic nie wiadomo, nie jest nigdzie udowodnione że kwitnie po 15 latach...z tego co czytałam tulipanowiec może zakwitnąć już po 9 l...teraz są tulipanowce szczepione, kwitną o wiele wcześniej.
Ten jest chyba nie sczepiny więc trzeba czekać...mi to nie przeszkadza, liście też są bardzo ozdobne.
Tadeuszu trzymak kciuki za nowe sadzonki...i czekam na zdjęcia.
Edytko ogród jest młody ma ok. 8l...przez ten cały czas sadzone były pojedyncze rośliny, głównie byliny... dlatego ogród wygląda na młodszy...przez ostatnie trzy- cztery lata doszły drzewka iglaste i krzewy...nie mam ogrodzenia, bałam się sadzić blisko drogi...na wsi trafiały się kradzieże roślin. Teraz nikomu nie chce się plewić rabat z bylinami...każdy ma kosiarkę i trawniki...jest spokój z kradzieżami...na początku były tylko kwiaty jednoroczne, mieczyki i aksamitki. Pierwszą rabatę zrobiłam okrągłą- w tym miejscu jest teraz zakątek z hostami-brzegi obsadzone były czerwonymi aksamitkami, tytoniem oskrzydlonym, kleome cierniste królowało na środku. Najprostsze rośliny a rabata była bardzo widoczna z daleka.
Jolka cieszę się że chociaż kilka zdjęć mam ze śniegiem- zima jest piękna w tym roku :;230
martinez_82 trzymam za słowo...na pewno dojdziemy do porozumienia...piękny widok, cieszę się bardzo ;:3

Dzisiejszy skalniak, rozetki urosły co nie co...oglądałam w ogrodniczym rojniki, na niewykończoną część skalniaka. Na razie nic nie kupiłam poczekam do wiosny.

Kępki są z podziału...bardzo szybko przyrastają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Macierzanka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rozetki też podzielone na jesieni, ciekawe kiedy zapełnią puste miejsca :?:
Obrazek

Obrazek
Pomiędzy iglakami rośnie aster alpejski i macierzanka piaskowa...za choinką widać kawałki trawy ozdobnej odciętej z większych kęp.
Obrazek
Za jakieś dwa lata widok powinien być podobny.
Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Aneczko w nowym wątku :wit
Ślicznymi fotkami zaczęłaś ;:63 ;:63 Na drugiej fotce są wielkie hosty i kwitnie coś na różowo -co to jest :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, z tą odętką to ty się trzy razy zastanów. Mnie dopiero niedawno udało się ją skutecznie wytępić. Ładniutka, to prawda, ale zarasta wszystko, zupełnie jak perz. Chyba, że masz osobną rabatę przeznaczoną wyłącznie dla niej.
Poza tym, stwierdzam, że masz u siebie POTENCJAŁ. Tyle jeszcze miejsca, że aż zazdrość bierze. I te przestrzenie, jak okiem sięgnąć...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Masz miniaturowe iglaczki,jakiś tam mi się mignął..?.Przez sezon nieżle się rozrosną te podzielone roślinki;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko roślina kwitnąca na różowo nazywa się Gaura.
Wandziu zauważyłam że bardzo szybko się rozrasta, mam w jasno różowym kolorze...zastanowię się czy posadzić jeszcze jeden kolor.
Mirko mam mini iglaki ale nie wiem jak się nazywają, trzy na pewno wolno rosną a pozostałe to nie wiem...w tym roku zobaczę jaki będzie przyrost przez sezon.
Rozetki specjalnie podzieliłam po trzy cztery sztuki żeby szybciej zapełniły miejsce pomiędzy kamieniami...z jednej rozetki przyrasta ok 6szt nowych.
Oglądałam w ogrodniczym inne odmiany ale z zakupem zaczekam do wiosny. Pomiędzy wolno rosnącymi iglakami powinny fajnie wyglądać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”