Mirko nic nie wiadomo, nie jest nigdzie udowodnione że kwitnie po 15 latach...z tego co czytałam tulipanowiec może zakwitnąć już po 9 l...teraz są tulipanowce szczepione, kwitną o wiele wcześniej.
Ten jest chyba nie sczepiny więc trzeba czekać...mi to nie przeszkadza, liście też są bardzo ozdobne.
Tadeuszu trzymak kciuki za nowe sadzonki...i czekam na zdjęcia.
Edytko ogród jest młody ma ok. 8l...przez ten cały czas sadzone były pojedyncze rośliny, głównie byliny... dlatego ogród wygląda na młodszy...przez ostatnie trzy- cztery lata doszły drzewka iglaste i krzewy...nie mam ogrodzenia, bałam się sadzić blisko drogi...na wsi trafiały się kradzieże roślin. Teraz nikomu nie chce się plewić rabat z bylinami...każdy ma kosiarkę i trawniki...jest spokój z kradzieżami...na początku były tylko kwiaty jednoroczne, mieczyki i aksamitki. Pierwszą rabatę zrobiłam okrągłą- w tym miejscu jest teraz zakątek z hostami-brzegi obsadzone były czerwonymi aksamitkami, tytoniem oskrzydlonym, kleome cierniste królowało na środku. Najprostsze rośliny a rabata była bardzo widoczna z daleka.
Jolka cieszę się że chociaż kilka zdjęć mam ze śniegiem- zima jest piękna w tym roku
martinez_82 trzymam za słowo...na pewno dojdziemy do porozumienia...piękny widok, cieszę się bardzo
Dzisiejszy skalniak, rozetki urosły co nie co...oglądałam w ogrodniczym rojniki, na niewykończoną część skalniaka. Na razie nic nie kupiłam poczekam do wiosny.
Kępki są z podziału...bardzo szybko przyrastają.

Macierzanka

Rozetki też podzielone na jesieni, ciekawe kiedy zapełnią puste miejsca

Pomiędzy iglakami rośnie aster alpejski i macierzanka piaskowa...za choinką widać kawałki trawy ozdobnej odciętej z większych kęp.

Za jakieś dwa lata widok powinien być podobny.