Mój Mały Raj -Ogród Donny
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Mały Raj -Ogród Donny
Następna osoba, która znalazła swój raj na ziemi.
Witaj Basiu, jak wszyscy ciekawa jestem Twej opowieści.
Witaj Basiu, jak wszyscy ciekawa jestem Twej opowieści.
Marysiu - widzę ,że mamy podobne klimaty w okolicy

Tadeuszu - pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i zaczęłam zastanawiać się , czy zamieszczać dalej swoje marnej jakości zdjęcia i pokazywać swój na wpół dziki ogród -Twój jest po prostu przepiękny
A staw oczywiście nie kopałam sama ,pracowały przy nim aż trzy koparki,co następna to lepsza (co do fachowości oczywiście) a przy tym rozryły mi teren niemiłosiernie, wpakowując dwie przyczepy piachu co by to wydostać się z grzęzawiska
,tacy to byli fachowcy 

Tadeuszu - pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i zaczęłam zastanawiać się , czy zamieszczać dalej swoje marnej jakości zdjęcia i pokazywać swój na wpół dziki ogród -Twój jest po prostu przepiękny

A staw oczywiście nie kopałam sama ,pracowały przy nim aż trzy koparki,co następna to lepsza (co do fachowości oczywiście) a przy tym rozryły mi teren niemiłosiernie, wpakowując dwie przyczepy piachu co by to wydostać się z grzęzawiska

Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
Mój Mały Raj-Ogród Donny
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Basiu!
Słowa pisane nie oddadzą tego co masz znam to z własnych doświadczeń.Pierwsze i ostatnie zdjęcie pokazują ogrom włożonej pracy.Obszar Twojego ogrodu jest prawie taki jak naszego,dlatego wiem ile to trzeba włożyć wysiłku aby być z niego zadowolonym.Również czekam na dalsze szczegóły ogrodu może coś znajdę co wykorzystam do upiększenia naszego leśnego ogrodu.Początkowo również chciałem mieć staw,nawet wykopaliśmy oczko do kąpieli o wymiarach 3 x 8 m/piasek posłużył jako materiał do fundamentów domu/.Ale woda deszczowa albo jest jej za dużo albo jej nie ma.Dlatego zasypaliśmy a do kąpieli służy basen rodem z Francji napełniany na okres letni.
Pozdrowienia Edward
Słowa pisane nie oddadzą tego co masz znam to z własnych doświadczeń.Pierwsze i ostatnie zdjęcie pokazują ogrom włożonej pracy.Obszar Twojego ogrodu jest prawie taki jak naszego,dlatego wiem ile to trzeba włożyć wysiłku aby być z niego zadowolonym.Również czekam na dalsze szczegóły ogrodu może coś znajdę co wykorzystam do upiększenia naszego leśnego ogrodu.Początkowo również chciałem mieć staw,nawet wykopaliśmy oczko do kąpieli o wymiarach 3 x 8 m/piasek posłużył jako materiał do fundamentów domu/.Ale woda deszczowa albo jest jej za dużo albo jej nie ma.Dlatego zasypaliśmy a do kąpieli służy basen rodem z Francji napełniany na okres letni.
Pozdrowienia Edward

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Basiu
Ależ masz tam pięknie, ten staw - cudo, zazdroszczę i będę zaglądał, i podziwiał

Ależ masz tam pięknie, ten staw - cudo, zazdroszczę i będę zaglądał, i podziwiał

Ciąg dalszy historii............
Po budowie stawu przyszła kolej na kawałek dachu nad głową.Tu również nie miałam szczęscia,bo mimo uzgodnień firma postawiła mi coś takiego;

Zupełnie niezgodne paskudztwo ,z tym co zostało uzgodnione

Ale po paru przeróbkach,domek wydawał się już całkiem przyzwoity,co wyjawię w dalszej części.
No i wreszcie trzeba było zacząć pierwsze nieśmiałe nasadzenia nasadzenia:

Po budowie stawu przyszła kolej na kawałek dachu nad głową.Tu również nie miałam szczęscia,bo mimo uzgodnień firma postawiła mi coś takiego;

Zupełnie niezgodne paskudztwo ,z tym co zostało uzgodnione

Ale po paru przeróbkach,domek wydawał się już całkiem przyzwoity,co wyjawię w dalszej części.
No i wreszcie trzeba było zacząć pierwsze nieśmiałe nasadzenia nasadzenia:

Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
Mój Mały Raj-Ogród Donny
To już teraz czekam na ciąg dalszy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
...jak Donna budowała Swój Mały Raj 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Basiu!
Chcieli Ci zbudować fortyfikacje! Ciekawie się zapowiada Twoja relacja.
Pozdrowienia Edward
Chcieli Ci zbudować fortyfikacje! Ciekawie się zapowiada Twoja relacja.
Pozdrowienia Edward

No właśnie,to miał być domek z dobudówką na narzędzia,nie z wcięciem 
lubelski -mój ogród jest położony w malowniczej miejscowości pod Nałęczowem

lubelski -mój ogród jest położony w malowniczej miejscowości pod Nałęczowem

Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
Mój Mały Raj-Ogród Donny
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj
pięknie się zapowiada ,masz działkę w bardzo malowniczej okolicy (a u mnie wkoło same pola) czekam na więcej zdjęć, będę do Ciebie czasem zaglądać.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Basiu i ja się melduję w Twoim wątku. To my jesteśmy sąsiadki ja mam swoje włości w połowie drogi między Nałęczowem a Lublinem od strony Konopnicy.
Bardzo ciekawie się zapowiada Twoja opowieść o tym wymarzonym miejscu na ziemi.
Bardzo ciekawie się zapowiada Twoja opowieść o tym wymarzonym miejscu na ziemi.
I ja Witam
Włożyłaś mnóstwo pracy-- ale efekty już są widoczne....Bardzo podoba mi się staw, ale u mnie to tylko marzenie... Domek jak obrobisz obsadzisz będzie całkiem fajny...Okolica u Ciebie Basiu przepiękna...

Włożyłaś mnóstwo pracy-- ale efekty już są widoczne....Bardzo podoba mi się staw, ale u mnie to tylko marzenie... Domek jak obrobisz obsadzisz będzie całkiem fajny...Okolica u Ciebie Basiu przepiękna...
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspólnie z następną ekipą budowlaną daliśmy radę co nieco poprawić - tak to wyglądało po kilku latach( mowa o domku oczywiście)

i obecnie

i obecnie

Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
Mój Mały Raj-Ogród Donny
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga