majs pisze:Na tym forum zarejestrowanych jest kilkadziesiąt jak nie więcej osób dla których włączenie kompa, zalogowanie się na forum to już wielki wyczyn. Wiele osób to zwykli ludzie, a tu gdzie się nie obejrzą to uwagi odniesienie stylu, interpunkcji.
Teraz dochodzą jeszcze błędy w opisach roślin, super,że już wiemy co z dużej co z malej literki a co kursywą, wiedzy nigdy za wiele.
Uwagi pod adresem AgnieszkiG o czytaniu ze zrozumieniem, czy są w tyle czy jeszcze w innym miejscu są mało sympatyczne.
Proponuje zaznaczyć w regulaminie forum tylko dla ludzi z wykształceniem minimum średnim+matura. Zweryfikować wszystkich zarejestrowanych i nie będzie problemu, zostanie się garstka douczonych.
Pozdrawiam.
I własnie tym się wyróżnia to forum, bo tu można zrozumieć co inni piszą, bo piszą po polsku, a nie stylem SMS-owym, tak jak to się dzieje na innych forach. Tym właśnie, to forum zjednało do siebie użytkowników, myślę że i Ciebie również, bo inaczej byś tu nie pisał.
Widzę również ze nie doceniasz piszących tutaj, skoro twierdzisz że maja problemy z zalogowaniem się na forum. A może myślisz o sobie bo w zasadzie to jedynie Ty masz takie problemy ze sobą. Bo o ile się nie mylę, to pisania poprawnie po polsku uczą już w podstawówce.
A co do AgnieszkiG, to myślę, że nie potrzebuje adwokata w Twojej osobie, jeśli będzie miała pretensje to wystarczy że o tym napisze do któregoś z moderatorów.
A jeśli Ci tu coś nie pasuje, to o ile wiem nie ma tu przymusu pisania, przecież jest tyle innych for ogrodniczych gdzie nie ma takich wymogów, będzie Ci tam łatwiej.
A skoro twierdzisz, że nie potrzebne jest prawidłowe nazewnictwo do identyfikacji roślin, to powiedz mi w takim razie, jaka to roślina którą zwą np: turki, złociszki i jeszcze kilka innych nazw tej samej rośliny. A nazwę łacińską mają jedną.