Mój ogródek podokienny
- kasia_rom
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogródek podokienny
No to się napracowałaś solidnie, ale efekt wspaniały
Myślę , że ten betonowy element zniknie wkrótce zarośnięty roślinkami.
Męska pomoc zawsze się przydaje
Pozdrawiam

Myślę , że ten betonowy element zniknie wkrótce zarośnięty roślinkami.
Męska pomoc zawsze się przydaje

Pozdrawiam

Dziś w Castoramie na wyprzedaży ogrodowej kupiłam 4 wrzosy,różową lilię,i lilię św.Antoniego. Wszystko po 1 zł.
Oby tylko ładnie rosło.
Oby tylko ładnie rosło.
Po przeczytaniu Twojego postu poleciałam do Castoramy z myślą, że może u mnie też jest wyprzedaż i uda mi się jakąś tanią roślinkę nabyć...ale niestety, nic nie było 

nie wiem jak w innych miastach ,ale w Łodzi ciągle wyprzedają rośliny,których nikt nie chce.Również domowe.W zasadzie domowe to mam wszystkie bądź z odnóżek,bądź właśnie takie niechciane.
Ja czasem pytam w sklepach czy nie zostały rośliny,,do wyrzucenia,, i często są,bez problemu można je zabrać.
Ja czasem pytam w sklepach czy nie zostały rośliny,,do wyrzucenia,, i często są,bez problemu można je zabrać.
Oto lilia którą zakupiłam wczoraj.Ciekawe czy będzie rosła.

Co tam dziś w ogródku??

KOTY!!

huuu huuu nocny łowca

Co tam dziś w ogródku??

KOTY!!

huuu huuu nocny łowca

SoniaM gratulacje kochana za wytrwałość
Zapowiada się uroczy kącik , mam tylko nadzieję,że reszta sąsiedztwa doceni Twoją pracę i pozwoli roślinkom rosnąć. Będę zaglądać i zerkać jak się rozwija ogródeczek 

- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

bardzo milutki ten twój ogródeczek .a ten pomysł wspaniały

dziękuję,strasznie mi miło
kostka brukowa to fajny materiał,można robić różne rzeczy z niej.Jak widać z drugiej strony tego betonowego kwadratu są kółka z kostki,mam zamiar jeszcze zrobić taką wijącą się ścieżkę,żeby był dostęp do każdego kwiatka.Nie wiem czy nie będzie to przegięcie,bo i kamienie,i kostka,żeby nie było za dużo...Jak myślicie?

kostka brukowa to fajny materiał,można robić różne rzeczy z niej.Jak widać z drugiej strony tego betonowego kwadratu są kółka z kostki,mam zamiar jeszcze zrobić taką wijącą się ścieżkę,żeby był dostęp do każdego kwiatka.Nie wiem czy nie będzie to przegięcie,bo i kamienie,i kostka,żeby nie było za dużo...Jak myślicie?
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj, zaglądam z rewizytą. Jej, zamurowało mnie! Dysponując tak niewielkim kawełeczkiem ziemi wyczyniasz cuda! Jestem pod wrażeniem. Będę zaglądał częściej, to co robisz inspiruje - jak zrobić coś pięknego na niewielkiej przestrzeni. Gratuluję!
Ps. Dodałem do obserwowanych wątków.
Dziękuję ,trochę mi głupio od tych pochwałimer pisze:Witaj, zaglądam z rewizytą. Jej, zamurowało mnie! Dysponując tak niewielkim kawełeczkiem ziemi wyczyniasz cuda! Jestem pod wrażeniem. Będę zaglądał częściej, to co robisz inspiruje - jak zrobić coś pięknego na niewielkiej przestrzeni. Gratuluję!

Powiem szczerze,że pokazując ten ogródek miałam sporą tremę,bo zrealizowałam jakieś tam własne pomysły a nie miałam pewności,czy nie wygłupię się.
aleksanderk-wcale się nie wymądrzasz,a ja cenię sobie wszelkie rady ,bo chcę by ten ogródeczek był piękny.
Dziś przytargałam wielki korzeń i zamontuję na nim karmnik,będziemy zimą dokarmiać ptaszki.Budkę zrobiliśmy sami z dziećmi,tzn ja robiłam a dzieci przeszkadzały.Budka wyszła taka sobie,nieco krzywa,ale jako że jest to wyrób hand made

Masz super pomysł, z niczym się nie wygłupiłaś. Każdy od czegoś zaczyna, nie jeden ogród przechodzi metamorfozy,co nie oznacza,że pomysły byłe złe. Myślę,że każdy pomysł zrealizowany własnoręcznie jest wart uwagi. Już nie mogę doczekać się wiosny u Ciebie
Zaglądam i będę zaglądać.

Powiem szczerze,że też nie mogę się doczekać,ciekawa jestem jak to będzie wyglądało.Tymczasem przygotowujemy się do zimy,budka dziś zostanie przytwierdzona do pnia,o ile dam radę,bo wczoraj sobie trochę pokaleczyłam ręce.
Zebrałam nasiona aksamitki i smagliczki,jakby ktoś chciał to chętnie się podzielę:)
Zebrałam nasiona aksamitki i smagliczki,jakby ktoś chciał to chętnie się podzielę:)
Dasz radę kochana, a rączki się wygoją. Ptaszki z pewnością zimą odwdzięczą się za ciężką pracę. Jak zamontujesz karmniczek to zrób fotkę, z chęcią zobaczymy !