Shaerrawedd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Shaerrawedd

Post »

Yyyy.... Eee... Aaa.... W zasadzie to mam już nawet trzy. Skąd takie pytanie ? :) Póki co nie planuję nowych.
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skąd? A róża z Shaerrawedd nie była biała? :wink:
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Achh no tak :) Umknęło mi :) Białe róże są, więc chyba wypełniłam obowiązek :D
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D :D :D
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witam i ponawiam pytanie bo nikt nie chce pomóc :( Lawendę to w formie nasionek czy sadzonek?

Później dodam zdjęcia moich nowych (przypadkowych) zakupów. Mama kupiła 4 cyprysiki (oczywiście bez konsultacji ze mną, co spowodowało zmiany w moim projekcie ogólnym), dostaliśmy jeszcze białego hibiskusa od cioci - jeszcze miał dwa kwiatuszki! Zdjęcia potem, na razie możecie się obejść smakiem :wink:
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem tak- moja lawenda z siewu rośnie już kilka lat niezawodnie, zaś sadzona jakoś nie przetrwała.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

tralaluszy dzięki... chyba zależy na jakie się nasionka trafi lub na jaką sadzonkę... cóż trzeba się będzie przekonać :D

Zamęczę Was ale mam jeszcze jeden problem. Róże, które kupiłam w tym roku nie rosną prosto, tzn są beznadziejnie poprzycinane - wiadomo, skoryguje to jakoś wiosną - ale zastanawiam się czy nie zainwestować w jakieś podpórki dla nich. Czy róże same powinny o siebie zadbać czy raczej próbować je prostować? Czy może jak się rozrosną to, to się jakoś wyrówna? Help ;:4
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54

Post »

Ivy25 pisze:Igor944 dziękuję za odwiedziny i słowa otuchy! Tak.. wiem, że trzeba je kopczykować i okrywać - na pewno o to zadbam :)

Beatricereszta rabatek w planach, na razie wymieniam ziemię i kupuję tzn. już kupiłam ( i posadziłam) kilka pojedynczych okazów roślin. Nie są one przypadkowe, uwzględniają plan całościowy :) A na dokończenie będą musiały poczekać do wiosny...

dawidbananczy ta róża tak się nazywa tego nie wiem... kupiła ją moja mama niejako przypadkowo w jakimś markecie rok temu, wtedy jeszcze nikt nie myślał, że należałoby się dowiedzieć jaka to odmiana :) Teraz już jestem nieco bardziej doedukowana i na wiosnę na pewno wzbogacę się o kilka sadzonek róż staranniej dobranych niż te, które już mam.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających!
:heja Witam Ewuniu ,masz na początek dużo róż,ja mam dopiero 8 odmian i jestem taka durna przy sadzeniu wyrzuciłam wszystkie opisy i nazwy i nie wiem teraz co to za odmiany.masz śliczną i duża działkę.będę wpadac do ciebie podglądac twoje róże.na pewno spełnisz swoje marzenia i też wybudujesz szklarnie.pozdrawiam ;:196
Lidia
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nie przejmuj się, że wyrzuciłaś, się zdarza :D Najważniejsze żeby były piękne i zdrowe nawet te bez nazwy. Chociaż przyznaję, że im dłużej siedzę i czytam wątki na forum tym bardziej chce wiedzieć co mam u siebie - chyba wielu forumowiczów 'choruje' na tę chorobę :)

A tak w ogóle to ratunku! Posadziłam dwie cebulki białej lilii św. Antoniego gdzieś pod koniec czerwca (wszystko zgodnie z etykietką, głębokość też), ja tu dzisiaj patrzę a ona wychodzi z ziemi! Chyba powinna wstrzymać się do wiosny a tu taka niespodzianka... co ja mam z nią zrobić ? Zima idzie! :cry:
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nie wiem czy tu ktoś w ogóle zagląda ale oto i obiecane zdjęcia...

Cyprysik (x4)
Obrazek

Hibiskus 'Admiral Dewey' (ma nowe pączki, stare już przekwitły... a ja nie zdążyłam zrobić im zdjęcia)
Obrazek
Obrazek

Na razie czekają aż je wsadzę do gruntu. Aktualnie wymieniam ziemię pod rabatę, która będzie obsadzona na wiosnę. Chyba mam już dość tej łopaty... ale walczę dalej! ;:63
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam , pooglądałam , a i przy okazji odpowiem ! :wink:
Ewuniu , jeśli cebulki lilji Św. Antoniego po posadzeniu , około września wypuszczają liście , to znaczy , że na pewno masz te które kupiłaś , bo przy częstych pomyłkach zakupowych , to właśnie pierwszy krok do pewności celności swego zakupu! :wink:
One tak mają , wszystko w porządku , nic się nie martw , w przyszłym roku będziesz oglądać kwitnące , mocno pachnące cudo Św.Antoniego w swym ogrodzie! :lol:

Więcej o nich możesz przeczytać np. tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26867

:wit
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:wit
Dziękuję Ci Dorotko! Ale mnie uspokoiłaś, przeczytałam polecany wątek i zdecydowanie się lepiej czuję :D Myślę, że jak je przykryje igliwiem na zimę to na wiosnę będą się miały dobrze. Jeśli źle mówię, proszę mnie poprawić :wink:
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu..ja także czekam na kwitnięcie jeszcze jednej mojej lilijki. Ma pączki i myślę że zdąży do zimy zakwitnąć. :heja . Najbardziej zachwyciła mnie rabatka różana....tyle róż. Bardzo ładny cyprysik....taki zieloniutki. Czy aby nie będzie przemarzał, one mają do tego tendencję. ;:7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:wit Mam nadzieję, że nie przemarznie. W końcu to iglak! Musi sobie dać radę :D
Dziękuję za odwiedziny.
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Ewo nawet nie wiesz, jak zazdroszczę Ci tych arów :wink:
Nieraz śniło mi się, ,że zaczynam od początku swoją przygodę z ogrodem...ileż błędów mogłabym uniknąć :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”