Gratuluję kolejnej części
Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
Już 4 część? Ale gnasz!
Będę śledzić te egzotyczne kwitnienia i nie tylko
Wszystko co pokazujesz u siebie jest ciekawe i przydatne

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale tu Gości...trzeba post podzielić na części...
Katarzynko575- witaj milutko w kolejnej części. Łabądka kolejne rosną, ale chyba mam ślimaka (lub innego intruza) w tej masdevallii, bo znalazłam jeden pędzik obgryziony i kilka listków. Namoczę ją w środku owadobójczym i wyłożę przynętę w postaci ziemniaka...
Amator- dziękuję ;)
Victorys- witaj, w storczykach ciągle się coś dzieje. Nie nadążam za nimi...dziś zaczął pękać pierwszy kwiatek na falenopsisie Golden Beauty...ftokę może wieczorem zdążę zrobić...
Henryku- jak miło, że Jesteś
Witaj u mnie po raz kolejny...
Ewarost- dziękuję. Pędzik na MM ładnie przyrasta...
Renatko- Widzisz, jak szybko wątki u mnie się przewijają... To już czwarta część, szybko
Kasiu74- dziękuję. Na półeczce będą miniaturowe storczyki i fiołki lub sadzonki skrętników.
AdaK- dziękuję.
Klauida- witaj. Myślę, że po kilka kwiatów, na masdevalli będzie kwitło. Kolejne kwiatki pewnie się rozwiną, jak te już będą przekwitać...
Joane/Asiu- witaj ;) Hmm... myślę, że ta część będzie najbardziej zróżnicowana, jeśli chodzi o różnorodność mojej kolekcji. Może katlejki zaczną kwitnąć, masdavallie i liczę jeszcze na kilka sabotków
Lucynkof- wcale nie Jesteś spóźniona. Przecież Jesteś i to się chwali
Dudus- dziękuję. Wiesz, na dwupiętrowej półeczce upcham dużo więcej doniczek, niż na jednopiętrówce...
c.d.n...
Katarzynko575- witaj milutko w kolejnej części. Łabądka kolejne rosną, ale chyba mam ślimaka (lub innego intruza) w tej masdevallii, bo znalazłam jeden pędzik obgryziony i kilka listków. Namoczę ją w środku owadobójczym i wyłożę przynętę w postaci ziemniaka...
Amator- dziękuję ;)
Victorys- witaj, w storczykach ciągle się coś dzieje. Nie nadążam za nimi...dziś zaczął pękać pierwszy kwiatek na falenopsisie Golden Beauty...ftokę może wieczorem zdążę zrobić...
Henryku- jak miło, że Jesteś
Ewarost- dziękuję. Pędzik na MM ładnie przyrasta...
Renatko- Widzisz, jak szybko wątki u mnie się przewijają... To już czwarta część, szybko
Kasiu74- dziękuję. Na półeczce będą miniaturowe storczyki i fiołki lub sadzonki skrętników.
AdaK- dziękuję.
Klauida- witaj. Myślę, że po kilka kwiatów, na masdevalli będzie kwitło. Kolejne kwiatki pewnie się rozwiną, jak te już będą przekwitać...
Joane/Asiu- witaj ;) Hmm... myślę, że ta część będzie najbardziej zróżnicowana, jeśli chodzi o różnorodność mojej kolekcji. Może katlejki zaczną kwitnąć, masdavallie i liczę jeszcze na kilka sabotków
Lucynkof- wcale nie Jesteś spóźniona. Przecież Jesteś i to się chwali
Dudus- dziękuję. Wiesz, na dwupiętrowej półeczce upcham dużo więcej doniczek, niż na jednopiętrówce...
c.d.n...
- justus27

Kasialb- witaj i dziękuję.
Rysiu- dziękuję za elfa
Akwarybko- dziękuję. Nie spodziewałam się pędzika na MM tak wcześnie. przeważnie puszczał pędzik w październiku/listopadzie. Zatem bordowa hybryda miniaturka jest teraz jedynym falenopsiem dorosłym, który u mnie nie kwitnie lub nie ma pędzika...
Venus9- a gdzie jeszcze Szukałaś? Będą kolejne zdjęcia, ale czekam na słoneczko, by zrobić sesję na dworze...
Iwka2- dziękuję i witaj u mnie ;)
Agito- Półeczka z jednej strony troszku krzywa mi wyszła
Ale...zasłoni się krzywiznę listkami i będzie dobrze
Za dużo Piszecie, to strony lecą...
Miau- dziękuję. Z pędzika się cieszę bardzo, bo był dla mnie totalnym zaskoczeniem... jeszcze rok temu, nie przegapiłabym tak dużego pędziku, a teraz hmm...
Kasiu01- dziękuję. Zobaczymy, jaka będzie ta czwarta część... Na pewno inna, niż pierwsza
Mis20/Asiu- dziękuję ślicznie. Wiesz, kolekcja kwiatowa i storczykowa się rozrosła...trzeba było pomyśleć o szerszych parapetach lub dodatkowych półkach...
Marwes/Marku- witaj miło
Dziękuję za życzenia... oby się spełniły...
Alusia61- ale Jesteś ;) Dziękuję za życzenia.
Merghen- ja nie pędzę...to Wy za dużo Piszecie hihi... Marzy mi się, by zakwitły hurtem sabotki...to byłby widok
Może kiedyś...
Zabka_Monis- Haha...a Wy mi w tym "biegu" Pomagacie...
Dziękuję i liczę, że ta część będzie jeszcze ciekawsza ...
Rysiu- dziękuję za elfa
Akwarybko- dziękuję. Nie spodziewałam się pędzika na MM tak wcześnie. przeważnie puszczał pędzik w październiku/listopadzie. Zatem bordowa hybryda miniaturka jest teraz jedynym falenopsiem dorosłym, który u mnie nie kwitnie lub nie ma pędzika...
Venus9- a gdzie jeszcze Szukałaś? Będą kolejne zdjęcia, ale czekam na słoneczko, by zrobić sesję na dworze...
Iwka2- dziękuję i witaj u mnie ;)
Agito- Półeczka z jednej strony troszku krzywa mi wyszła
Za dużo Piszecie, to strony lecą...
Miau- dziękuję. Z pędzika się cieszę bardzo, bo był dla mnie totalnym zaskoczeniem... jeszcze rok temu, nie przegapiłabym tak dużego pędziku, a teraz hmm...
Kasiu01- dziękuję. Zobaczymy, jaka będzie ta czwarta część... Na pewno inna, niż pierwsza
Mis20/Asiu- dziękuję ślicznie. Wiesz, kolekcja kwiatowa i storczykowa się rozrosła...trzeba było pomyśleć o szerszych parapetach lub dodatkowych półkach...
Marwes/Marku- witaj miło
Alusia61- ale Jesteś ;) Dziękuję za życzenia.
Merghen- ja nie pędzę...to Wy za dużo Piszecie hihi... Marzy mi się, by zakwitły hurtem sabotki...to byłby widok
Zabka_Monis- Haha...a Wy mi w tym "biegu" Pomagacie...
Dziękuję i liczę, że ta część będzie jeszcze ciekawsza ...
- justus27

Tomkoc- dziękuję ;)
OnArt- chyba gdzieś jeden post Miałeś u mnie...niedawno
Ale...witaj w IV części
Była sesja tuż przed zachodem słońca... Znowu mam około setki zdjęć... Dziś tylko trzy...
Masd. chasei "pęka":

Moja Ascocenda Princess Mikasa blue ciągle kwitnie...to już prawie miesiąc
Z kropelkami wody... moje pierwsze próby...Wybaczcie jakość...

Oraz... ze specjalną dedykacją, dla Henryka, pierwszy pąk rozkwitający, na hybrydzie falenopsis, podobnej do "Golden Beauty":

OnArt- chyba gdzieś jeden post Miałeś u mnie...niedawno
Była sesja tuż przed zachodem słońca... Znowu mam około setki zdjęć... Dziś tylko trzy...
Masd. chasei "pęka":

Moja Ascocenda Princess Mikasa blue ciągle kwitnie...to już prawie miesiąc

Oraz... ze specjalną dedykacją, dla Henryka, pierwszy pąk rozkwitający, na hybrydzie falenopsis, podobnej do "Golden Beauty":

-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko piękna sesja
Princeska z kropelkami super wygląda mnie to zdjęcie się bardzo podoba
A słyszałaś że ślimaki lubią piwo ,to może na podstawku trochę i będziesz miała wszystkie z okolicy a nie tylko tego który pożywia się Masdev.
A słyszałaś że ślimaki lubią piwo ,to może na podstawku trochę i będziesz miała wszystkie z okolicy a nie tylko tego który pożywia się Masdev.
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko
jak zwykle piękne zdjęcia
Twych podopiecznych zwłaszcza sesja z kropelką.... 
Bardo ładne zdjęcia - w tej kropelce wspaniale się słoneczko odbija
Ślicznie wyglądają na tle zielonego ogrodu i niebieskiego nieba

Ślicznie wyglądają na tle zielonego ogrodu i niebieskiego nieba
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Na Ascocendy takie i podobne zaczynam chorować, bardzo mi się podobają, gratuluje kwitnień 
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Piękna sesja!
Tajemniczy Golden Beauty, nieśmiała masdevalia, no i ta przepiękna vanda jak królowa w perełkach

Tajemniczy Golden Beauty, nieśmiała masdevalia, no i ta przepiękna vanda jak królowa w perełkach
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- justus27

Katarzynko- dziękuję
Wiesz, wcześnie rano zajrzałam do doniczek ze storczykami i wyłowiłam kolejnego intruza - ślimak - był na jednym z sabotków eh... Będzie kąpiel w piwie lub płynie do mycia naczyń i ziemniaczki będą
Marwes/Marku- za jakieś 3 tygodnie...ciepłoluby przywożę do mieszkania... To jedne z ostatnich zdjęć z ogrodu są
Dudus- dziękuję...Storczyki miały "kąpiel" słoneczną w ostatnich promykach tuż przed zachodem...
AdaK- dziękuję ;)
Kasialb- Poluj, bo warte są takiego polowania. Ja, swoją kupiłam za 45zł
Amator97- polecam ją. Jest bezproblemowa w uprawie...
Kolejne zdjęcia z wczorajszej sesji... To będzie multum fotek masdevalliowych:

Zdjęcie grupowe wszystkich, moich dorosłych falenopsisów. Mam tylko 8 doniczek z nimi. Z tym że, w jednej dużej doniczce są trzy miniaturki...

I parę zdjęć falenopsisów:

Jutro będą zdjęcia z sesji owocowej
Marwes/Marku- za jakieś 3 tygodnie...ciepłoluby przywożę do mieszkania... To jedne z ostatnich zdjęć z ogrodu są
Dudus- dziękuję...Storczyki miały "kąpiel" słoneczną w ostatnich promykach tuż przed zachodem...
AdaK- dziękuję ;)
Kasialb- Poluj, bo warte są takiego polowania. Ja, swoją kupiłam za 45zł
Amator97- polecam ją. Jest bezproblemowa w uprawie...
Kolejne zdjęcia z wczorajszej sesji... To będzie multum fotek masdevalliowych:

Zdjęcie grupowe wszystkich, moich dorosłych falenopsisów. Mam tylko 8 doniczek z nimi. Z tym że, w jednej dużej doniczce są trzy miniaturki...

I parę zdjęć falenopsisów:

Jutro będą zdjęcia z sesji owocowej
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Piękne te zdjęcia na tle natury!
Masdevallia cudooo
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Melduje się w nowej części.Masdevallia ma piękny kolorek,namiastka słońca tego deszczowego lata,może się zawstydzi i wreszcie nas dogrzeje.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- Klaudia89
- 200p

- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Piękna soczysta cytryna z masdevalli .... 
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, jak dobrze, że Vanda jeszcze kwitnie, bo jest piękna
Phalaenopsisy też najładniejsze chyba sobie zostawiłaś
Uwielbiam '' Golden Beauty''
Dzięki Masdevalliom żółtego kolorku nie brakuje
Phalaenopsisy też najładniejsze chyba sobie zostawiłaś
Dzięki Masdevalliom żółtego kolorku nie brakuje