Tylu gości

, a ja niedawno z ogrodu wróciłam. U nas upał straszliwy, roślinki schną w suchej jak pieprz ziemi. Podlewać trzeba codziennie i roślinki wkopywac, ale jak w taki upał.
Oglądałam ostatnio mandarynkowe i cytronwe duże drzewka i chyba trzeba się zdecydować
Mireczko, to ta od Marty, olbrzym zmutowany

Nie ma sprawy sadzonkę sie zrobi. Bardzo prosze się przypomnieć, jak sie ochłodzi.
Witam srebrnego medalistę,
Pawelku niestety w szkółce dzisiaj nie byłam, bo upał nieziemski. M mówi, że wysokość to jednak 80-90 cm. No tak z kobietą o wysokości, to jak z facetem o kolorach
Marta dziękuję za pochwałę, z Twoich ust to dopiero ...
Tajeczko, Aage, Aniu Zielona, Przemku, Tadeuszu (
), Aniu, Agatko, Marzanko, Jagusiu, Jule, Łukaszu witam serdecznie . Mam nadzieję, że kolejny wątek się spodoba i że Was nie zanudzę.
Fancesko to jest klon palmowy Oridono Nishiki. On chyba rośnie u mnie najładniej ze wszystkich i bardzo dobrze przezimował.
Agnieszko witaj

czytaj, czytaj spokojnie. Ależ u Ciebie gożdziki Pani ....
Wiesiu obiecuję nie będzie więcej takich przykrych tematów, jeśli tylko będą omijały mój ogród z daleka

Dzisiaj zauważyłam jakieś 'cuda' na Rydalu jutro cyknę.
Anetko zapraszam częściej.
Gosiu wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to Eden Rose
Gabrysiu to Picea abies Rydal ( znaczy świerk pospolity) ale teraz to on już zielony
Jagusiu zapraszam częściej.
Asiu Munstead Wood jest piękny, to prawda, Jednak, być może w związku z upałami ma bardzo nietrwałe kwiaty. Zdecydowanie Pastelka jest bardziej pancerna.
Moje różyczki sa jeszcze młode, Wszystkie ubiegłoroczne, ale ... jeszcze nie powiedziłam ostatniego słowa w tej dziedzinie

Uetersens Rosenkönigin na przykład
Gorzatko jakby tu powiedzieć, staro się nie czuję

, a jeszcze na 100 z pewnością.
Jak Ty dobrze wiesz, co by sie stało z nadmiarem gotówki
Paweł pracowalo się kilka latek w kontrolingu to i liczyć się umie
Agnieszko, Marku witam, witam
Fotki zaraz ...