Pięknie u Ciebie !
Ogródeczkowe "co nieco" Justyny
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródeczkowe "co nieco" Justyny
Justynko, opowiadałaś o tej swojej działce, opowiadałaś i w końcu pokazałaś
Pięknie u Ciebie !
Pięknie u Ciebie !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko w końcu udało mi się trafić do wojego wątku ogrodowego. piękny masz ogród, cudowne roślinki , piękne kwitnienia. Będę często zaglądać.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Andrzejku- na szczęście Kuzynka ma siedmiosobowe autko
Annju-- Koleżanka Była...ledwo zmieściłyśmy cztery kartoniki kwiatuszków...
Wiolu- witaj u mnie w ogrodzie. Cieszę się, że roślinki się podobają. Jak to zwykle bywa w ogrodzie i w tym roku czeka mnie przesadzanie niektórych sztuk
Reantko- to wiosna, nie ja ;) Teraz jest busz i codziennie jakies nowe kwitnienia się pojawiają. Nie nadążam z robieniem zdjęć
Obecnie w pełni kwitnienia są irysy, lilaki i wiciokrzewy. A już na swoją kolej czekają królowe kwiatów - róże, dwulatki- naparstnice i goździki brodate. I większość bylin ma spore pączki...
MMudant- szczerze? Teraz to nawet nie trzeba plewić, bo wszystkie rośliny szczelnie wypełniły ziemię. Na wiosnę tylko delikatnie nawożę, ziemi kompostowej dosypuję. I największa praca, jaką wykonuję to koszenie trawnika i przycinanie żywopłotu. Reszta ...to przyjemność oglądania i rozkoszowania się zapachami.
Heliofitka- uwielbiam gąszcz
A że jestem wychowana na wsi ( całe wakacja spędzałam na wsi podziwiając wiejskie ogrody pełne floksów i liliowców), spróbowałam stworzyć na maleńkiej przestrzeni podobny "babciny" ogród. Tylko żal, że niektóre roślinki nie chcą u mnie rosnąć...na przykład malwy, które ubóstwiam.
Mala_Mi- Wiesz....zawsze brakowało czasu na robienie zdjęć i prowadzenie kolejnego wątku. Ale w końcu udało się...
Mis20/Asiu- cieszę się, że Zaglądnęłaś.D ziś znów pokażę parę kwitnień. A jutro zrobię kolejne zdjęcia i będę wklejać, jak czas pozwoli...
Dziś będzie troszku apetycznie.... dojrzewające czereśnie...już zerwane i przerobione na dżem:

Maliny "Polana":

Kwitnące truskawki:

I troszku kolorów; irysy:

Ogromny kwiat pachnącej piwonii czerwonej:

Maj...to przecież czas kwitnienia maków... Kojarzą mi się one z polami zbóż, gdzie rosły pomiędzy kłosami... A dziś są opryski i nie ma maków prawie wcale... Dlatego w ogródku, mam jedną z odmian "legalnych"...mak wschodni. Jego ulotne piękno bardzo mi się podoba:

A na zakończenie przechadzki, zapraszam na wąchanie lilaka Meyera, to miniaturka bzu ( krzew rosnący do wysokości około 80cm i szerokości - około 2metrów, polecam do małych ogrodów, gdzie nie ma miejsca na duże drzewa lilaków), choć maleńki, rozsiewa na kilka metrów obłędny zapach:

Annju-- Koleżanka Była...ledwo zmieściłyśmy cztery kartoniki kwiatuszków...
Wiolu- witaj u mnie w ogrodzie. Cieszę się, że roślinki się podobają. Jak to zwykle bywa w ogrodzie i w tym roku czeka mnie przesadzanie niektórych sztuk
Reantko- to wiosna, nie ja ;) Teraz jest busz i codziennie jakies nowe kwitnienia się pojawiają. Nie nadążam z robieniem zdjęć
MMudant- szczerze? Teraz to nawet nie trzeba plewić, bo wszystkie rośliny szczelnie wypełniły ziemię. Na wiosnę tylko delikatnie nawożę, ziemi kompostowej dosypuję. I największa praca, jaką wykonuję to koszenie trawnika i przycinanie żywopłotu. Reszta ...to przyjemność oglądania i rozkoszowania się zapachami.
Heliofitka- uwielbiam gąszcz
Mala_Mi- Wiesz....zawsze brakowało czasu na robienie zdjęć i prowadzenie kolejnego wątku. Ale w końcu udało się...
Mis20/Asiu- cieszę się, że Zaglądnęłaś.D ziś znów pokażę parę kwitnień. A jutro zrobię kolejne zdjęcia i będę wklejać, jak czas pozwoli...
Dziś będzie troszku apetycznie.... dojrzewające czereśnie...już zerwane i przerobione na dżem:

Maliny "Polana":

Kwitnące truskawki:

I troszku kolorów; irysy:

Ogromny kwiat pachnącej piwonii czerwonej:

Maj...to przecież czas kwitnienia maków... Kojarzą mi się one z polami zbóż, gdzie rosły pomiędzy kłosami... A dziś są opryski i nie ma maków prawie wcale... Dlatego w ogródku, mam jedną z odmian "legalnych"...mak wschodni. Jego ulotne piękno bardzo mi się podoba:

A na zakończenie przechadzki, zapraszam na wąchanie lilaka Meyera, to miniaturka bzu ( krzew rosnący do wysokości około 80cm i szerokości - około 2metrów, polecam do małych ogrodów, gdzie nie ma miejsca na duże drzewa lilaków), choć maleńki, rozsiewa na kilka metrów obłędny zapach:

- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Justynko widzę, że ty masz ogromny ogród. Ale narobiłaś smaku na czereśnie, pięknie posadzone malinki, też jeszcze mi się marzą , gdzieś muszę dla nich poszukać miejsca, piękne truskawki, piwonie, irysy, bez. Wstawiaj Justynko więcej fotek , bo jestem ciekawa całego Twojego ogrodu.
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Czereśnie już dojrzałe i przerobione ??????????
Justynko,ale tam u Ciebie na południu musi być ciepło! moje czereśnie jeszcze zielone zupełnie
Justynko,ale tam u Ciebie na południu musi być ciepło! moje czereśnie jeszcze zielone zupełnie
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Specjalnie sprawdziłam, gdzie mieszkasz, bo gdybyś miała problemy ze zbiorem truskawek, to ja z chęcią pomogę
Maliny ostatecznie też 
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Mniam czereśniowy dżemik...
Kilka dni temu kupiłam 30 krzaczków maliny polana ciekawa jestem czy coś z niej będzie bo ze względu że mam ogródek kompaktowy i nie mam miejsca na warzywnik malinki posadziłam na działce w lesie. Pomyślałam że skoro w lesie rosną dzikie to i takie chyba będą. W ubiegłym roku posadziłam borówkę amerykańska - przezimowała choć owoców w tym roku chyba mieć nie będzie.
Zadanie wykonane i roślinki są posadzone, tak się gęściej u mnie zrobiło:)
Maczek piękny, ciekawe czy mój otworzy pączusie
Kilka dni temu kupiłam 30 krzaczków maliny polana ciekawa jestem czy coś z niej będzie bo ze względu że mam ogródek kompaktowy i nie mam miejsca na warzywnik malinki posadziłam na działce w lesie. Pomyślałam że skoro w lesie rosną dzikie to i takie chyba będą. W ubiegłym roku posadziłam borówkę amerykańska - przezimowała choć owoców w tym roku chyba mieć nie będzie.
Zadanie wykonane i roślinki są posadzone, tak się gęściej u mnie zrobiło:)
Maczek piękny, ciekawe czy mój otworzy pączusie
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj Justynko
dzisiaj zajrzałam do Ciebie wirtualnie i na razie tak będę Cie odwiedzała ale mam nadzieję na własne oczęta zobaczyć Twoje piękne ,zadbane rośliny .
dzisiaj zajrzałam do Ciebie wirtualnie i na razie tak będę Cie odwiedzała ale mam nadzieję na własne oczęta zobaczyć Twoje piękne ,zadbane rośliny .
No ładnie niedość ża piękne parapety to jeszcze ogród niczego sobie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, witam cię w dziale ogrodowym
Nasz estorczyki niech sobie spokojnie stoją w domciu, a my poświęćmy uwagę naszym ogródkom, prawda? Obejrzałąm klombiki, rabatki i widzę, że masz areały godne do pozazdroszczenia. Jeszcze tyle różności możesz u siebie zasadzić. Nie to co ja. Sadzę tylko wtedy, gdy coś innego padnie 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Justynko ale Ty masz porządeczek w ogrodzie aż miło popatrzeć wszystko w rządeczkach
rabatki kwiatowe śliczne rozrośnięte jest co oglądać, fajnie że założyłaś watek ogrodowy
rabatki kwiatowe śliczne rozrośnięte jest co oglądać, fajnie że założyłaś watek ogrodowy
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Justynko gdzie się podziewasz .Co tam u ciebie w ogrodzie ?
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko pogoda nie dopisuje to powiedz co w ogródeczku kwitnie 
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Muszę przyznać, że nie tylko masz dobra rękę do kwiatów domowych, ale ogólnie do wszystkiego co zielone, kwitnące.. 
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ładny ogród.Justynko ciekawią mnie Twoje lilie.Chyba już kwitną?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;